واگذاری مسکن محرومان رایگان به این خانوارها | اعطا مسکن رایگان دولتی به این دهک ها
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان، از احداث و تحویل ۳۱۶ واحد مسکن محرومین به متقاضیان خبر داد و بیان کرد: ۵۲۲ واحد دیگر در دست ساخت بوده و مرحله به مرحله تحویل متقاضیان خواهد شد.
حامد دائمی بنیاد مسکن را متولی ساخت مسکن محرومین دانست و اظهار کرد: طبق تفاهم نامه ملی بین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و بسیج سازندگی، استان گیلان سهمیهای معادل هزار و ۴۸۹ واحد مسکن ویژه مددجویان کمیته امداد را دریافت کرده است.
وی با اشاره به جزئیات این تفاهم نامه، افزود: تسهیلات احداث این واحدها ۳۵۰ میلیون تومان بوده و کمکهای بلاعوض نیز از طریق کمیته امداد پرداخت خواهد شد؛ همچنین ساخت این واحدها به عهده بسیج سازندگی استان است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان از احداث و تحویل ۳۱۶ واحد مسکونی به متقاضیان خبر داد و تاکید کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان نهاد اصلی در حوزه تامین مسکن برای اقشار کمدرآمد و محروم جامعه عمل میکند و اولویتهای مشخصی را در برنامههای خود دارد؛ یکی از این اولویتها احداث مسکن ویژه برای اقشار کم درآمد است.
دائمی با تاکید بر لزوم تسهیل و شتاب در ساخت مسکن محرومین استان، گفت: به منظور تحقق این چشم انداز باید زمین مورد نیاز در شهرهای مختلف استان در اختیار این نهاد قرار گیرد.
وی اضافه کرد: برای احداث ۵۵۴ واحد مسکن محرومین در شهرهای رشت، شفت، فومن، بندرانزلی، آستارا، صومعه سرا، کیاشهر و لوشان زمین از طریق راه و شهرسازی گیلان به بنیاد مسکن استان تحویل داده شده است.
مازیار محمدی با اشاره به اینکه خدمات انجامشده در بخش مسکن مددجویی از محل اعتبارات دولتی، صدقات، مراکز نیکوکاری، خیرین، زکات، آورده مددجو، وام قرضالحسنه بوده است.
وی اضافه کرد: در ۹ ماهه امسال ۵۰ مورد کمک به خرید، ۳۶۱ مورد احداث و تکمیل و کمک به احداث فضاهای جانبی و لوله کشی گاز مسکن شهری و روستایی و ۵۳۰ مورد کمک به تعمیر به خانوادههای مورد حمایت ارائهشده است.
مدیر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد البرز گفت: این نهاد در کنار همکاری با گروههای جهادی، انجام خدمات عمرانی مختلفی ازجمله خرید و احداث مسکن برای مددجویان فاقد مسکن، تعمیر، تکمیل، بازسازی منازل، گازکشی، سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه مددجویان مورد حمایت را در دستور کار دارد.
وی با اشاره به اینکه خدمات تعمیر مسکن مددجویان بهصورت بلاعوض و معوض ارائه میشود یادآور شد: معرفی خانوارهای مورد حمایت به شهرداریها و دهیاریها بهمنظور اخذ مجوز ساخت و به ادارات برق، گاز و آب و فاضلاب برای بهرهمندی از انشعابات رایگان نیز ازجمله خدمات بخش مسکن و ساختمان کمیته امداد است.
مدیر کل کمیته استان مرکزی گفت: طی ۹ ماهه امسال ۳۸۷ مورد مسکن مددجویی در استان مرکزی تعمیر، تکمیل و بازسازی شده یا در حال بازسازی است.
سید مهدی عبادی، با بیان اینکه ساخت حمام، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و تخصیص اعتبار برای تعمیر مسکن، بخشی از فعالیتهای حمایتی کمیته امداد بوده است، اظهار کرد: ساخت، تکمیل و بازسازی، اجاره مسکن و تامین انشعابات آب، برق، گاز از دیگر فعالیتهای این نهاد است.
وی با اشاره به تعمیر مسکن مددجویان گفت: به همین منظور خانوادههای نیازمند تعمیرات مسکن، ابتدا توسط مددجویان شناسایی میشوند و بعد از انجام مراحل لازم و بازدید کارشناسان و نیازسنجی منازل مسکونی، براساس اولویت به واجدین شرایط مبالغی در قالب تعمیر جزئی و کلی پرداخت میشود.
مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی نیاز به مسکن مناسب را از اولویتهای اساسی مددجویان تحت حمایت عنوان کرد و افزود: این نهاد مردمی جهت احداث مسکن مددجویی و تامین نیازهای مددجویان تاکنون اقدامات زیادی انجام داده است.
عبادی تصریح کرد: کمیته امداد در حال حاضر با ارائه کمک هزینه زندگی به مددجویان در تلاش است مشکلات پیش روی خانوادههای نیازمند را مرتفع سازد و در جهت آسایش روانی و اقتصادی اقشار نیازمند جامعه گام بردارد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحالوبختیاری گفت: در حال حاضر، یکهزار و ۶۹۱ واحد پروژه مسکن در بخشهای مختلف شهری و روستایی برای مددجویان دنبال میشود که از این تعداد، یکهزار و ۵۲۱ واحد وارد فاز عملیاتی شده و ۷۱۹ واحد مسکن روستایی را تحویل مددجویان دادیم.
جاسم محمدی فارسانی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) امروز ۱۰ دیماه در نشست شورای عالی مسکن با حضور استاندار و مدیران دستگاههای اجرایی با اشاره به اینکه در نهادهای حمایتی با چالشهایی در حوزه مسکن مددجویان و محرومان مواجهند، اظهار کرد: این نهادها از یک سو با انواع چالشها روبرو هستند و از دیگرسو قاعدتاً باید از خانوادههای ضعیف دهکهای یک تا سه و نیازمند حمایت که عمدتاً مشکل مسکن دارند، پشتیبانی کنند.
وی با ذکر اینکه کمیته امداد از دو سال گذشته وارد فاز مسکن روستایی شده است، ادامه داد: به فضل الهی توفیقات خوبی در حوزه مسکن محرومان برای مددجویان کمیته امداد در روستاها حاصل شد چراکه شرایط آسانتری از جمله برای تأمین زمین داشتند و بنیاد مسکن و خیران نیز به کمک کار آمدند.
مدیرکل کمیته امداد چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در حال حاضر، یکهزار و ۶۹۱ واحد پروژه مسکن در بخشهای مختلف شهری و روستایی برای مددجویان دنبال میشود که از این تعداد، یکهزار و ۵۲۱ واحد وارد فاز عملیاتی شده و ۷۱۹ واحد مسکن روستایی را تحویل مددجویان دادیم.
محمدی با اشاره به اینکه از تعداد یکهزار و ۶۹۱ واحد پروژه مسکن، ۷۲۰ واحد مربوط به نهضت مسکن ملی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت است، توضیح داد: از این تعداد، ۳۵۰ واحد مربوط به شهرهای بزرگی است که تحت پوشش راه و شهرسازی قرار دارند و ۳۲۰ واحد هم مربوط به شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و تحت پوشش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هستند.
وی افزود: از ۷۲۰ واحد نهضت ملی مسکن تنها موفق شدیم چهار واحد را تحویل مددجویان دهیم لذا چالش اصلی ما ناظر بر این پروژههاست؛ قریب به اتفاق ۷۱۹ واحد تحویلی به مددجویان در مناطق روستایی بوده است و در شهرها پیشرفت آنچنانی نداشتیم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) با تأکید بر اینکه مددجویان مناطق شهری در صورت تحویل مسکن خود باید ماهانه بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان قسط وام پرداخت کنند، ادامه داد: این یکی از چالشهای پیش روی است که امیدواریم بتوانیم حل و فصل کنیم؛ جلسات خوبی با راه و شهرسازی برگزار کردیم که به فضل الهی بتوانیم یک تجزیه و تحلیل از ۷۲۰ پروژه را داشته باشیم و میزان پرداختها را احصا کرده و بهصورت مورد به مورد پیش ببریم.
محمدی اظهار کرد: پیشنهاد میشود استاندار دستور تشکیل جلسهای را بدهد با حضور شهرداران، ادارات خدمترسان، معاونت عمرانی استانداری، منابع طبیعی و همه مسئولانی که به این پروژهها ارتباط دارند. اختصاص زمین رایگان در مناطق شهری یکی از دغدغههای اصلی است که پیشنهاد میشود از طرحهای هادی بتوان به این موضوع زمین اختصاص داد تا به کمک خیران بتوانیم کار را پیش ببریم.
وی در پایان گفت: بر طبق قانون، مددجویان نهادهای حمایتی برای یکبار از هزینههای پروانه ساختمان و انشعاب آب، برق و گاز معاف است و لذا ترتیبی باید اتخاذ شود که این ۷۲۰ مورد از این معافیت بتوانند استفاده کنند.