این مغز میوه رشد موی شما را 4 برابر می کند

گردو منبع خوبی از پتاسیم، اسید‌های چرب امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ می‌باشد که باعث تقویت فولیکول‌های مو شده و به افزایش رشد مو کمک می‌کند.

کدخبر : 12860
سایت سرگرمی روز :

پیرو اجرای طرح جایگزینی خودروهای فرسوده غیر تاکسی در دومین طرح سامانه یکپارچه و مطابق آیین نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و آئین نامه موضوع ماده 8 قانون هوای پاک، برای کسانی که در تاریخ 26 بهمن ماه 1402 پیامک برای ایشان ارسال شده می‌رساند، امکان واریز وجه مطابق جدول ذیل فراهم شده است.

 گردوها از قدیم الایام در تغذیه انسان‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند و به عنوان یکی از مهم‌ترین میوه‌های چربی‌دار شناخته می‌شوند. این میوه با داشتن طعم و مزه خوشایند، به عنوان یک خوراکی محبوب در انواع غذاها و تنقلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما جذابیت گردو تنها به طعم و ظاهر آن محدود نمی‌شود، آیا از خواص گردو بر سلامت انسان اطلاع دارید؟! تحقیقات علمی نشان می‌دهد که گردوها دارای خواص بسیاری برای حفظ و بهبود سلامتی انسان هستند.

 به عنوان یک منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری، پروتئین، فیبر، و ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم، گردوها می‌توانند به ما کمک کنند در حفظ سلامتی عمومی بدن و پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و بیماری‌های مرتبط با مغز و عصب.

در این مطلب از سرگرمی روز ، به بررسی علمی تأیید شده‌ی برخی از خواص گردوها می‌پردازیم. این شامل اثرات مثبت گردو بر سلامت قلب و عروق، کنترل قند خون، بهبود عملکرد مغز و حفظ حافظه، سلامت استخوان‌ها و سیستم ایمنی بدن است. با خواندن این مطلب، شما با تأثیرات فوق‌العاده علمی و تأیید شده‌ی گردو بر سلامت آشنا خواهید شد.

گردو (به انگلیسی: Walnuts) یک میوه خشک با پوست سخت و هسته‌ای است که در داخل آن مغز خوراکی قرار دارد. این میوه از درخت گردو با نام علمی Juglans regia به دست می‌آید و در بسیاری از مناطق جهان کشت می‌شود. مغز گردو با طعم و مزه خوشایند، بافت چرمی و رنگ آمبر به بنفش است. گردو به عنوان یکی از محبوب‌ترین میوه‌های چربی‌دار در تغذیه انسان‌ها شناخته می‌شود.

گردو یک ماده غذایی است که به طور گسترده در دسترس است و به راحتی می توانید در رژیم غذایی خودتان از آن استفاده کنید. شما می‌توانید گردو را به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید. می‌توانید آن را به صورت تازه یا خشک شده خریداری و به طور مستقیم مصرف کنید، یا آن را به تنهایی یا همراه با سایر مواد غذایی مانند صبحانه، سالاد، طبقه غذایی یا تنقلات مصرف کنید.

 همچنین، می‌توانید از گردو در تهیه شیرینی‌ها، دسرها، نان‌ها و غیره استفاده کنید. چربی‌های سالم موجود در گردو به آن یک انتخاب مناسب برای تهیه غذاهای خانگی می‌کند. در اغلب اوقات گردو را به عنوان یک میان  وعده استفاده‌ می‌کنند. گردو با پنیر، گردو با عسل، گردو در خورش‌ها، دسرها، کیک‌ها و… مصرف می‌شود. همچنین از این مغز، برای تهیه‌ی روغن گردو استفاده می‌شود که قیمت بالایی نیز دارد. راستی گردو برای چی مفید است؟ دوست دارید بدانید؟! ادامه مطلب را بخوانید.

ترکیبات موجود در گردو و نقش آنها در سلامت انسان

به دلیل ترکیبات مغذی متنوعی که داراست، گردوها برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند و به صورت خام، خشک شده یا به صورت روغن گردو مصرف می‌شوند. گردو نسبت به سایر مواد مغذی از مقدار زیادی چربی‌های امگا ۳ و آنتی‌ اکسیدان‌ برخوردار است. در واقع، گردو دارای غنی‌ترین منابع طبیعی آنتی‌اکسیدان‌ها است.

آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که در بدن علیه اکسیداسیون یا آسیب‌های ایجاد شده توسط رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. این رادیکال‌های آزاد می‌توانند از طریق فرایندهای طبیعی بدن، همچون متابولیسم و تنفس، یا به دلیل عوامل خارجی مانند آلودگی و استعمال دخانیات وارد بدن شوند. اکسیداسیون یا آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد می‌توانند به بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و پیری زودرس مرتبط باشند.

گردو منبع فوق‌العاده‌ای از اسیدهای چرب ضروری معروف به امگا-۳ تشکیل شده است. میزان اسیدهای چرب امگا-3 در گردو به‌طور چشمگیری بیشتر از سایر مغزهاست. هر ۲۸ گرم گردو حاوی ۲٫۵ گرم اسیدهای چرب امگا-۳ است.اسیدهای چرب امگا-3 موجود در منابع گیاهی مانند گردو، آلفا لینولنیک ‌اسید (ALA) نامیده می‌شوند. این اسیدهای چرب جزو چربی‌های ضروری هستند و باید حتما در رژیم غذایی فرد وجود داشته باشند.

امگا-۳ها نقش مهمی در حفظ سلامت مغز، قلب و عروق، سیستم ایمنی و کاهش التهاب‌ها دارند. آسید آلفا-لینولنیک (ALA) در گردو به مقدار قابل توجهی یافت می‌شود و بدن قادر است آن را به DHA و EPA تبدیل کند. این امگا-۳ها از لحاظ ساختاری و عملکردی برای عملکرد بهینه مغز و سیستم عصبی ضروری هستند و می‌توانند به بهبود حافظه، تمرکز و عملکرد شناختی کمک کنند.

با مصرف منظم گردو و دریافت امگا-۳های آن، می‌توانید نیاز بدن خود به این اسیدهای چرب ضروری را تامین کنید و از سلامتی مغز، قلب و عروق و سیستم ایمنی خود مراقبت نمایید. البته، برای بهره‌مندی بهتر، می‌توانید گردو را با سایر منابع امگا-۳ مانند ماهی یا مکمل‌های روغن ماهی ترکیب کنید.

گردو چگالی کالری بالایی دارد. یعنی نسبت کالری آن به وزن‌اش بالاست، از اینرو مصرف گردو به کنترل اشتها نیز کمک می‌کند. جالب است بدانید که مصرف یک اسموتی محتوی 48 گرمی گردو، یک بار در روز و به‌مدت‌ ۵ روز در مقایسه با مصرف یک اسموتی بدون گردو موجب کاهش اشتها و گرسنگی می شود.

خواص درمانی گردو

گردو خواص درمانی بسیاری دارد که به طور کلی می‌تواند به بهبود و حفظ سلامت عمومی کمک کند. این میوه خشک دارای خواص ضد التهابی، ضد اکسیدانی، ضد عفونی، ضد ویروسی و ضد قارچی است. مصرف منظم گردو می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، کاهش ریسک دیابت، کاهش التهابات مزمن، بهبود کارکرد مغز، تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت استخوان‌ها، بهبود سلامت پوست و مو، کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های مرتبط با پیری و حفظ سلامت تناسلی کمک کند.

همچنین، گردو می‌تواند به بهبود عملکرد گوارش، کاهش التهابات دستگاه تنفسی، کاهش عوارض عصبی، تقویت حافظه و تمرکز، کاهش استرس و بهبود خواب کمک کند. در ادامه مطلب به طور مفصل تر به هر کدام از این خواص گردو خواهیم پرداخت.

 خواص گردو برای مردان | گردو و سلامت اسپرم و باروری مردان

حفظ و بهبود سلامت تناسلی مردان از دیگر خواص گردو محسوب می شود. ترکیبات موجود در گردو شامل روغن‌های چرب مفید، آرژینین، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها است که برای سلامت تناسلی مردان بسیار مهم هستند.

روغن‌های چرب موجود در گردو، از جمله اسیدهای چرب امگا-۳، می‌توانند به بهبود کیفیت اسپرم، کاهش التهابات تناسلی و افزایش نسبت تستوسترون به استروژن کمک کنند. آرژینین نیز یک اسید آمینه است که در گردو یافت می‌شود و می‌تواند به بهبود عملکرد جنسی، افزایش جریان خون به مناطق تناسلی و بهبود نعوظ کمک کند.

همچنین، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های موجود در گردو می‌توانند در حفظ سلامت تناسلی و مقابله با آسیب‌های اکسیداتیو مؤثر باشند. پس مصرف گردو می‌تواند به سلامت اسپرم و باروری مردان کمک کند. اگر شما فردی هستید که از بابت ناباروری نگران هستید، افزودن گردو به رژیم غذایی‌تان ایده‌ی بدی نیست. می‌توانید سلامت تناسلی خود را حفظ کرده و به بهبود عملکرد جنسی و نسبت تستوسترون به استروژن دست یابید.

گردو و چربی خون

یکی دیگر از خواص گردو این است که به بهیود وضعیت چربی خون کمک می‌کند. گردو به دلایل زیر احتمال بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد: کاهش کلسترول بد خون (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL)؛ کاهش التهابات؛ بهبود عملکرد رگ‌های خونی از طریق کاهش احتمال تشکیل پلاک در رگ‌های خونی. این خاصیت به وجود اسیدهای چرب مفید موجود در گردو برمی‌گردد.

گردو حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ است که می‌توانند به حفظ تعادل مواد چرب خون کمک کنند. همچنین، مصرف گردو می‌تواند به کاهش سطح تری‌گلیسرید‌ها (ماده چربی خون) و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. با بهبود مواد چرب خون، می‌توانید خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش داده و سلامت قلب خود را حفظ کنید.

گردو و کاهش خطر پوکی استخوان

گردو منبع خوبی از ماده‌ی معدنی مس است. کمبود شدید مس می‌تواند غلظت مواد معدنی استخوان را کاهش و خطر پوکی استخوان را افزایش بدهد. پوکی استخوان بیماری‌ای است که در آن استخوان‌ها نازک‌تر می‌شوند و تراکم‌شان کاهش می‌یابد. درنتیجه خطر شکستگی آنها بالا می‌رود.

گردو حاوی مقدار زیادی منگنز است. منگنز می‌تواند همراه با کلسیم و مس در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر باشد. ماده‌ی معدنی دیگری که در گردو وجود دارد، منیزیم است. منیزیم برای تشکیل استخوان ضروری است و همچنین به جذب کلسیم در استخوان کمک می‌کند. درحالی‌که ممکن است میزان مس موجود در مکمل‌های منگنز و مس بیش‌ازحد باشد، دریافت این مواد معدنی از طریق مصرف غذاهای طبیعی به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند و خطری ندارد.

خواص گردو برای پوست

این میوه خشک حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب مفید است که به بهبود و نگهداری سلامت پوست کمک می‌کنند. ویتامین E موجود در گردو باعث تغذیه و مرطوب کردن پوست می‌شود و می‌تواند به حفظ جوانی و لطافت پوست کمک کند. همچنین ویتامین E موجود در گردو به حفظ و مراقبت از پوست در برابر رادیکال های آزاد مضری که در طبیعت وجود دارند، کمک می‌کند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گردو نیز می‌توانند از آسیب‌های اکسیداتیو پوست جلوگیری کرده و رنگ و تازگی آن را حفظ کنند. اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ موجود در گردو نیز به حفظ رطوبت و ارتجاع پوست کمک می‌کنند و می‌توانند در کاهش التهاب و عوارض پوستی مانند خارش و قرمزی مؤثر باشند. در واقع، گردو از بروز لکه‌های پوستی و خشکی پوست جلوگیری می‌کند. مصرف منظم گردو موجب شفافیت پوست و ازبین‌رفتن لکه‌های سیاه می‌شود.

مصرف منظم گردو می‌تواند به کاهش علامت‌های پیری مانند چین و چروک‌های پوست کمک کند. برای بهره‌برداری از خواص مفید گردو برای پوست، می‌توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید یا از روغن گردو برای مراقبت پوستی استفاده کنید. گردو مانند یک لایه بردار طبیعی پوست عمل می‌کند و پوست را جوان و شاداب نگه می‌دارد.

گردو و سلامت دستگاه گوارش

بالابودن میزان باکتری‌های مفید موجود در دستگاه گوارش بر سلامت دستگاه گوارش و سلامت عمومی بدن تأثیر مثبتی می‌گذارد. مصرف گردو یکی از راه‌هایی است که به سلامت باکتری‌های مفید دستگاه گوارش و درنتیجه سلامت کلی‌ بدن کمک می‌کند.

گردو حاوی فیبرهای غذایی قابل تحلیل و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند. همچنین، گردو دارای خاصیت ضد التهابی است که می‌تواند در کاهش التهابات دستگاه گوارش و کاهش عوارضی مانند عفونت‌ها و قرمزی‌های معده و روده موثر باشد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گردو نیز می‌توانند به پیشگیری از آسیب‌های اکسیداتیو در دستگاه گوارش کمک کنند و سلول‌های آن را محافظت کنند.

خواص گردو در کاهش استرس

گردو محتوی ملاتونین است. این هورمون به تحریک فرد به خوابیدن و تنظیم چرخه‌های خواب کمک می‌کند. کمبود اسیدهای چرب امگا-3 که در گردو فراوان است می‌تواند موجب بیش فعالی، عصبانیت و کج‌خلقی در فرد بشود. افزودن این مغزها به رژیم غذایی کودکان می‌تواند موجب تأمین اسیدهای چرب ضروری آنها شود و این وضعیت را در کودکان بهبود بدهد. همچنین این ویژگی گردو می‌تواند به کسانی که از اختلال استرس پس از سانحه رنج می‌برند نیز کمک بکند. این پدیده وضعیتی است که در آن فرد پس از تجربه‌ی یک اتفاق تلخ احساس ترس یا درماندگی می‌کند.

خواص گردو و مو

یکی دیگر از خواص گردو کمک به تقویت مو است. این میوه خشک حاوی عناصر مغذی مهمی است که به رشد و تقویت موها کمک می‌کند. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در گردو، مانند ویتامین E، بیوتین، منیزیم و روی، به تغذیه موها و حفظ سلامت آنها کمک می‌کنند. ویتامین E در گردو باعث تقویت ریشه موها می‌شود و موجب افزایش رطوبت و لطافت موها می‌گردد.

بیوتین به رشد و قوی شدن موها کمک می‌کند و می‌تواند در کاهش مشکلات مویی مانند شکنندگی و ترک خوردگی مؤثر باشد. همچنین، منیزیم و روی در گردو می‌توانند به بهبود سلامت پوست سر و جلوگیری از مشکلاتی مانند خشکی و خارش کمک کنند. گردو به داشتن مویی سالم و تقویت فولیکول‌های مو کمک می‌کند. مصرف گردو در درمان شوره سر مؤثر است. همچنین گردو به ضخیم‌تر، بلندتر و قوی‌ترشدن موها کمک می‌کند.

علاوه بر استفاده از گردو در رژیم غذایی خودتان، می‌توانید روغن گردو را به صورت ماسک مو مصرف کنید یا از محصولات مراقبت از مو حاوی عصاره گردو استفاده کنید.

منبع: صد آنلاین
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • گردوخواص بسیاربالایی دارد
    0

    گردوبسیارمقوی وانتی اکسیدان بالایی دارد