این سبزی ۳ برابر پرتقال ویتامین C و دارای آهن و کلسیم است | مصرف روزانه این سبزی درمانگر 22 بیماری رایج است
پرتقال با داشتن ویتامین C فراوان معروف است و به همین دلیل مصرف کنندگان بسیاری را دارد. اما جعفری گیاهی است که ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال دارد. در واقع این گیاه، ۳ برابر پرتقال ویتامین C دارد.
شاید همیشه فکر کنید که پرتقال بالاترین ویتامین C را دربین خوردنی ها دارد اما جالب است بدانید که گیاهی وجود دارد که این گیاه، ۳ برابر پرتقال ویتامین C دارد. نام این گیاه که علاوه بر ویتامین C دارای آهن و کلسیم و خواص بسیار دیگری است، جعفری و از سبزی های پرمصرف در هر خانهای است.
۱۷ خاصیت شگفتانگیز جعفری
▪ جعفری ۳ برابر پرتقال ویتامین c و ۲ برابر اسفناج، آهن دارد.
▪ میزان هورمون های زنانه را تنظیم میکند.
▪ منبع عالی ویتامین A و فولات است.
▪ دارای روغن فرار است که طبق آزمایشهای اولیه مانع تشکیل تومور به ویژه در ریه میشود.
▪ روغن فرار این گیاه، ماده سرطان زای موجود در دود سیگار و دود زغال را هنگام کباب کردن خنثی میکند.
▪ فولیک اسید موجود در آن مانع بروز سرطانهای روده بزرگ و گردن رحم میشود.
▪ ترکیب های مفید آنتی اکسیدان آن به نام فلاوانوئیدز با مولکول های حاوی اکسیژن ترکیب میشود و مانع آسیب به سلول ها میشود.
▪ فولیک اسید در جعفری، ماده مغذی حیاتی برای حفظ سلامت قلب و عروق به حساب میآید.
▪ مصرف کم مواد غذایی حاوی ویتامین c مانند جعفری خطر بروز آرتریت روماتوئید را ۳ برابر میکند.
▪ بوی بد دهان را از بین میبرد.
▪ از آن جا که جعفری خاصیت ادرارآور دارد، در کاهش وزن موثر است.
▪ کلیه ها را تصفیه میکند.
▪ به دستگاه گوارش کمک میکند.
▪ دم کرده جعفری خشکی عضلات و درد مفاصل را کاهش میدهد.
▪ دم کرده این گیاه دوره قاعدگی را منظم میکند و علایم قبل از قاعدگی را کاهش میدهد.
▪ کاهش دهنده استرس است.
▪ کلسیم موجود در آن استخوان و دندان ها را تقویت میکند.
بهبود سیستم گوارش
یکی از مهمترین خواص جعفری مربوط به سیستم گوارش است. جعفری به هضم غذا و جذب مواد مغذی کمک میکند. این گیاه موجب کاهش مشکلات گوارشی مانند نفخ، یبوست، سوء هاضمه و احساس پری میشود.
تحقیقات نشان داده است که جعفری باعث افزایش تولید صفرا و مایعات معده سالم میگردد و عملکرد صحیح آنزیمها را در جذب مواد مغذی تقویت میکند. جعفری میتواند با هضم خوب و جلوگیری از نفخ به آرامش معده کمک کند. این گیاه حاوی ترکیباتی است که به بدن در دفع گاز کمک مینماید. جعفری همچنین میتواند به رفع احتباس آب و کاهش نفخ کمک کرده و با تحریک خروجی ادرار در کلیه موجب دفع آب اضافی شود.
مفید برای بارداری
جعفری سرشار از آهن است که مصرف آن در دوران بارداری ضروری است. این گیاه به دلیل داشتن فیبر میتواند به رفع یبوست (که یک مشکل رایج در دوران بارداری است) کمک کند. ویتامین B9 منبع مطمئنی برای کاهش نقایص در دوران بارداری و زایمان است. غذاهای حاوی ویتامین B9 مانند جعفری باید به درستی به رژیم غذایی اضافه شوند تا احتمال داشتن فرزند سالم و شاد افزایش یابد.
منبع مس
جعفری گرچه حاوی مقدار زیادی مس نیست، اما یکی از منابع گیاهی حاوی مس است. مس یک ماده معدنی کمیاب بوده که برای بسیاری از فرایندهای بدن از جمله عملکرد مغز، قلب و ماهیچه های اسکلتی ضروری است. وجود مقدار قابل توجهی مس در جعفری به سنتز ملانین کمک می کند، ملانین رنگدانهای است که مسئول رنگ قهوهای پوست و رنگ خاص مو و چشمهای ما است.
درمان شب کوری
جعفری به دلیل دارا بودن میزان بالای ویتامین A میتواند به درمان شب کوری کمک کند. شب کوری ناشی از کمبود ویتامین A است. طبق تحقیقات، رتینول، که مشتقی از ویتامین A است، با اوپسین (Opsin) برای تولید رودوسپین (Rhodopsin) همکاری میکند. اوپسین رنگدانهای است که در شبکیه چشم یافت میشود، در حالی که رودopsین مادهای است که به دید در شب کمک میکند.