پرداخت کمک هزینه جدید به بیمه شدگان تامین اجتماعی | واریز کمک بلاعوض سازمان به کسانی که بیمه تامین اجتماعی هستند

کمک هزینه کفن و دفن، علاوه بر بازماندگان افراد بازنشسته، به بازماندگان مستمری بگیران ازکارافتاده کلی و بیمه‌شدگان اجباری و اختیاری و مقرری بگیران بیمه بیکاری نیز پرداخت می‌شود.

کدخبر : 26142
سایت سرگرمی روز :

کمک هزینه کفن و دفن مبلغ مقطوعی است که به منظور جبران بخشی از هزینه‌های مربوط به کفن و دفن بیمه شده در مواردی که خانواده او این امر را به عهده می‌گیرند پرداخت می‌شود.

کمک هزینه کفن و دفن، علاوه بر بازماندگان افراد بازنشسته، به بازماندگان مستمری بگیران ازکارافتاده کلی و بیمه‌شدگان اجباری و اختیاری و مقرری بگیران بیمه بیکاری نیز پرداخت می‌شود. شرط اصلی پرداخت کمک هزینه کفن و دفن به بازماندگان، برقرار بودن ارتباط بیمه‌ای متوفی با سازمان در زمان فوت است.

کمک هزینه کفن و دفن به همسر، فرزند و یا پدر و مادر بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر متوفی، همچنین به آن دسته از مشمولین که بعد از تاریخ 20/11/86 همسر خود را از دست داده‌اند پرداخت می شود. این کمک هزینه پس از انجام مراحل کفن و دفن بیمه‌شده متوفی، با ارائه اسناد و مدارک مربوط، از سوی شعب سازمان تأمین اجتماعی قابل پرداخت است.

مبلغ کمک هزینه کفن و دفن بابت فوت بیمه‌شدگان اجباری، اختیاری، مقرری بگیران بیمه بیکاری، همکاران سازمانی و مستمری بگیران اعم از بازنشستگان و ازکار افتادگان کلی که تاریخ فوت آنان از 20/11/86 به بعد باشد معادل حداقل دستمزد ماهیانه سال فوت می‌باشد. در خصوص مشمولینی که تاریخ فوت آنان قبل از 20/11/86 باشد مبلغ کمک هزینه کفن و دفن با توجه به تاریخ فوت و جمعیت شهر محل دفن تعیین می‌گردد.

با ارایه مدارک زیر، می‌توان برای دریافت کمک هزینه کفن ودفن اقدام کرد:

گواهی فوت بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر

اصل دفترچه درمانی متوفی

این حمایت‌ها به افراد زیر قابل پرداخت نیست:

 بیمه‌شدگان حرف و مشاغل آزاد

 بیمه‌شدگان شاغل در کارگاههای دارای قرارداد واگذاری 1%و 7% وجوه مبنای کسر حق‌بیمه که پرداخت این تعهد به عهده کارفرما گذاشته شده است.

مستمری‌بگیران بازنشسته و ازکار افتادگان کلی که مشمول پرداخت حق سرانه درمان باشند.

کارکنان شرکت‌ها و موسسات دولتی مشمول قانون تامین اجتماعی که تابع نظام هماهنگ پرداخت حقوق می‌باشند و موسسه آنان به استناد قانون (( پرداخت پاداش خدمت و بخشی از هزینه‌های ضروری به کارکنان دولت )) و اصلاحیه آن مکلف به پرداخت هزینه کفن و دفن کارکنان خود می‌باشند.

سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک سازمان بیمه‌گر اجتماعی در راستای سیاست‌های کلی نظام در حوزه تامین اجتماعی به پوشش بیمه‌ای کارگران و حقوق بگیران در قالب بیمه اجباری و صاحبان حِرَف و مشاغل آزاد به صورت اختیاری و سایر اقشار جامعه از جمله زنان خانه دار و دانشجویان در قالب بیمه فراگیر خانواده ایرانی می‌پردازد.

این سازمان با پوشش بیش از نیمی از جمعیت کشور نقش اساسی در پشتیبانی از نیروی کار و تعمیق احساس امنیت اجتماعی و اقتصادی بر عهده دارد.

براساس ارزیابی مرکز آمار ایران و آخرین داده‌ها در بهار امسال، طی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ تعداد بیمه شدگان اصلی (بیمه شده ای است که راسا مشمول مقررات مندرج در قانون سازمان بیمه گر می شود) و تبعی (شخص یا اشخاصی هستند که به تبع بیمه شده اصلی می توانند از مزایای مقرر در قانون سازمان بیمه گر استفاده کنند) سازمان تأمین اجتماعی به ترتیب از ۱۳ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۹۵۴ نفر به ۱۶ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۱۲۳ نفر و از ۲۲ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۳۲۱ نفر به ۲۳ میلیون و ۶۸۲ هزار و ۲۱ نفر رسیده است.

در بهار ۱۴۰۳ شمار بیمه شدگان اصلی و تبعی به ترتیب ۱۶ میلیون و ۵۲۲ هزار و ۹۹۴ نفر و ۲۳ میلیون و ۷۲۱ هزار و ۳۲۵ نفر بوده است که از مجموع بیمه شدگان اصلی ۱۲ میلیون و ۸۱۸ هزار و ۴۸۴ نفر مرد و ۳ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۵۱۰ نفر زن بودند.

بر اساس گزارش سازمان آمار، همچنین در بهار ۱۴۰۳ تعداد بیمه شدگان اصلی و تبعی بیمه بیکاری سازمان تامین اجتماعی ۱۳۹ هزار و ۵۲۶ نفر اصلی و ۱۷۳ هزار و ۲۳۵ نفر تبعی بودند که نسبت به فصل قبل به ترتیب ۶۰۴۵، ۷۹۰۱ نفر و نسبت به فصل مشابه سال قبل از آن به ۱۷ هزار و ۵۳ و ۳۳ هزار و ۹۰۶ نفر کاهش یافته است.

در بهار ۱۴۰۳ تعداد کل بیمه شدگان خاص تامین اجتماعی به تفکیک بیمه شده اصلی ۴ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۶۰۲ نفر و بیمه شده تبعی ۷۰ میلیون و ۲۰۲ هزار و ۲۳۸ نفر بوده است که نسبت به فصل قبل به ترتیب ۳ هزار و ۶۸۳ نفر افزایش و ۵۲ هزار و ۶۴ نفر کاهش داشته است.

در گزارش سازمان آمار اشاره شده است که از تعداد کل بیمه شدگان خاص تامین اجتماعی با ۲ میلیون و ۵۰ هزار و ۵۴۸ نفر، ۹۹۸ هزار و ۳۲۴ نفر بیمه شده اصلی و تبعی در حرف و مشاغل آزاد، ۲۰۱ هزار و ۲۲۸ نفر و ۲۱۲ هزار و ۲۷۷ نفر بیمه شده اصلی و تبعی، در بیمه بافندگان ۷۹۴ هزار و ۴۲۵ نفر و ۲ میلیون و ۹۸ هزار و ۹۳۳ نفر بیمه شده اصلی و تبعی در بیمه رانندگان، ۶۷۰ هزار و ۲۹۳ نفر و یک میلیون و ۶۲۸ هزار و ۸۹ نفر بیمه شده اصلی و تبعی در بیمه اختیاری، ۶۶۱ هزار و ۳۹۶ نفر و یک میلیون و ۷۰۸ هزار و ۱۷۲ نفر بیمه شده اصلی و تبعی در بیمه کارگران ساختمانی نام نویسی شده، ۲۸ هزار و ۷۳۶ نفر و ۶۶ هزار و ۷۰۵ نفر بیمه شده اصلی و تبعی در بیمه باربران، ۲۱ هزار و ۱۴۴ نفر و ۵۳ هزار و ۶۰۱ نفر بیمه شده اصلی و تبعی در بیمه خادمین مساجد، ۲ هزار و ۵۱۱ نفر و ۶ هزار و ۲۷۴ نفر بیمه شده اصلی و تبعی در بیمه زنبورداران و صیادان و ۲۰ هزار و ۳۱۶ نفر و ۳۴۷ هزار و ۸۶۳ نفر بیمه شده اصلی و تبعی در بیمه کارفرمای صنفی بوده است.

گزارش سازمان آمار در بهار ۱۴۰۳ حاکی از آن است که تعداد مستمری بگیران اصلی و تبعی سازمان تأمین اجتماعی در بهار امسال ۸ میلیون و ۵۲۸ هزار و ۵۸ نفر بودند که از این تعداد به ترتیب ۴ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۷۵۹ نفر و ۳ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۲۹۹ نفر مستمری بگیر اصلی و تبعی بوده است.

این ارقام نسبت به فصل قبل به ۱۹۶ هزار و ۵۰۲، ۶۹ هزار و ۱۱۵ و صد هزار و ۳۸۷ نفر افزایش داشته است. همچنین این ارقام نسبت به فصل مشابه سال قبل برای کل مستمری بگیران و مستمری بگیران اصلی و تبعی به ترتیب ۵۵۸ هزار و ۱۰۲، ۲۹۳ هزار و ۵۹۸ و ۲۶۴ هزار و ۵۰۴ نفر افزایش داشته است.

بر اساس این آمار ضریب شیوع بیمه بیکاری (نسبت مقرری بگیران بیمه بیکاری) طی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ از ۱.۵ به ۰.۹ رسیده است. در بهار ۱۴۰۳ این ضریب ۰.۸ بوده است که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۰.۲ واحد کاهش داشته است.

بیمه بیکاری، یکی از حمایت های تامین اجتماعی است که سازمان تامین اجتماعی براساس آن مکلف است با دریافت حق بیمه بیکاری مقرر به کارگران مشمول قانون بیمه بیکاری که طبق این قانون فاقد شغل شده و از سوی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شده اند، مقرری بیمه بیکاری پرداخت کند.

دراین گزارش تصریح شده است که نسبت پشتیبانی (پوشش حمایتی) بیمه تامین اجتماعی طی دوره زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ روندی کاهشی داشته است به طوری که این نسبت از ۵.۵ در سال ۱۳۹۶ به ۳.۹ در سال ۱۴۰۲ رسیده است. در بهار ۱۴۰۳ نسبت پشتیبانی (پوشش حمایتی) بیمه تامین اجتماعی برابر ۳.۹ بوده است که نسبت به فصل مشابه سال قبل بدون تغییر بوده است.

نسبت پشتیبانی (پوشش حمایتی) : این شاخص از تقسیم تعداد بیمه شدگان به تعداد مستمری بگیران به دست می آید و مبین آن است که به ازای هر مستمری بگیر چند بیمه شده وجود دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: