همسان سازی حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان
فوری/اولتیماتوم مجلس به وزیر کار برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان | فرصت 2 ماهه مجلس برای ترمیم حقوق بازنشستگان
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از قانع شدن نمایندگان از توضیحات وزیر کار درباره انتصابات در وزارت کار و متناسب سازی حقوق بازنشستگان خبر داد.
رحمت الله نوروزی درباره جلسه امروز کمیسیون اجتماعی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، عنوان کرد: امروز در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تعدادی از نمایندگان سوالات خود را از وزیر کار پرسیدند.
وی با بیان اینکه سوالات نمایندگان پیرامون انتصابات در وزارت کار و متناسب سازی حقوق بازنشستگان و صندوق های بازنشستگی بود، تصریح کرد: در بیشتر سوالها نمایندگان از توضیحات آقای میدری قانع شدند و همچنین قرار شد مهلتی دوماهه به ایشان برای بررسی سوالات داده شود. سوال تعداد محدودی از نمایندگان نیز به صحن علنی مجلس ارجاع داده شد.
بابایی کارنامی با اشاره به اینکه جلسه امروز کمیسیون اجتماعی مجلس پیرو دعوت قبلی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور پاسخ به سوالات 17 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکیل و تقریبا 13 سوال مطرح شد؛ گفت: بیشترین سوالات نمایندگان از وزیر در موضوعات متناسبسازی حقوق بازنشستگان و انتصابات بود.
علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری و میاندورود و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست صبح امروز (دوشنبه 17 دیماه) این کمیسیون با احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جلسه امروز کمیسیون اجتماعی پیرو دعوت قبلی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور پاسخ به سوالات 17 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکیل و از 20 سوال ثبت شده توسط این نمایندگان، تقریبا 13 سوال مطرح شد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: در اکثر سوالها یا نمایندگان با توضیحات وزیر قانع شدند یا وقت یک یا دو ماهه به وزیر برای بررسی و پاسخ به سوال نماینده داده شد.
بابایی کارنامی درباره موضوع سوالات طرح شده در این نشست هم عنوان کرد: حدود 5 سوال از وزیر منطقهای و درخصوص حوزههای انتخابیه نمایندگان بود. تقریباً همین تعداد سوال هم درخصوص انتصابات در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود و دیگر سوالات ملی و پیرامون متناسبسازی حقوق بازنشستگان و بحث کسورات بازنشستگان صندوق بازنشستگی بود که از جمله مشکلاتی است که همچنان وجود دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین سوالات نمایندگان از وزیر در موضوعات متناسبسازی حقوق بازنشستگان، انتصابات و مجتمعهای ورزشی کارگران بود، اضافه کرد: در بخش انتصابات برخی نمایندگان قانع شدند و بخشی هم نیاز به تکمیل برنامهها و مدارک و مستنداتی از طریق نماینده سوالکننده بود که باید کتباً به بنده به عنوان رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ارائه دهند تا به وزیر تقدیم شود و پاسخهای بعدی وزیر را به نمایندگان برسانیم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: چند سوال پیرامون مسائل منطقهای نظیر مجتمعهای کارگری و درمانگاههای تأمین اجتماعی و این قبیل موارد بود که مقرر شد با تشکیل کارگروه مشترک بین استان مورد نظر و وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیریهای لازم از طریق وزارتخانه انجام بگیرد تا تعهداتی که وزیر به نمایندگان سوالکننده داده است، به نتیجه برسد.
بابایی کارنامی با اشاره به اینکه تنها یکی از سوالات به درخواست نماینده مطرحکننده به صحن ارائه میشود، افزود: سوالات دیگر یا وقت گرفتند یا مرعا شد در برخی موارد هم بنا بر نیاز، قرار به تشکیل جلسات بعدی و تخصصی با کارگروههای که باید پیگیر این مطالبات باشند، شد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: پیشبینی میشود تا پایان سال کسری بودجه صندوق بازنشستگی کشوری به ۹ هزار میلیارد تومان برسد؛ این در حالی است که طبق اعلام مسئولان صندوق بازنشستگی کشوری این صندوق یک طلب ۸۵۰ میلیون دلاری از هلدینگ خلیج فارس دارد که باید تعیین تکلیف شود و صندوق موظف به پیگیری این موضوع تا حصول طلب خود شد.
فضلالله رنجبر، نماینده مردم کرمانشاه و دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس با حضور حجت میرزایی، سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری و معاونان وی، رئیس بیمه ملت، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهشهای مجلس برگزار و دو موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ یکی موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری بود که در این موضوع نظر و تأکید نمایندگان کمیسیون بر این بود که افکار عمومی اقناع نشده است و نارضایتی وجود دارد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: اشاره اعضای کمیسیون بر این بود که افراد ذینفع احساس میکنند متناسبسازی حقوق بازنشستگان خوب اجرا نشده و توفیر چندانی در احکام حقوقی آنان ایجاد نشده است.
رنجبر با اشاره به طرح نارضایتیهای بازنشستگان درخصوص نحوه اجرای متناسبسازی حقوق آنان توسط نمایندگان کمیسیون اجتماعی، عنوان کرد: پاسخ مسئولان صندوق بازنشستگی کشوری این بود که به دلایل فنی -که ما مسلط و در جریان هستیم- چون در بعضی وزارتخانهها یا سازمانها برخی از آیتمها مشمول کسورات نشده است، متناسبسازی به لحاظ حقوقی برای بعضی از افراد مشمول خیلی تفاوتی نداشته است؛ اما به عنوان نمونه در وزارت آموزش و پرورش از آنجا که موضوع رتبهبندی اجرا و آیتم ترمیم حقوق مشمول کسور هم شده است، شاهدیم که حقوق متناسبسازی بازنشسته فرهنگی با بازنشسته در وزارت کشور-به عنوان مثال- تفاوت معناداری دارد؛ بنابراین برای جبران این موضوع باید برخی از دستگاهها سراغ لحاظ کردن آیتم ترمیم حقوق در کسور حقوقی بروند؛ اگر این موضوع اتفاق بیفتد، یک مقدار برای بازنشستگان آن دستگاهها هم موثر است.
وی ادامه داد: در همین راستا مقرر شد مصادیق این اختلافات احصاء و صندوق بازنشستگی کشوری گزارشی از آن به دبیرخانه کمیسیون اجتماعی مجلس ارائه دهد.
رنجبر با بیان اینکه موضوع دیگر مورد بحث در نشست امروز کمیسیون اجتماعی مجلس، موضوع بیمه تکمیلی بازنشستگان بود، گفت: طبق اعلام مسئولان مربوطه تا به الان حدود ۶ هزار میلیارد تومان کسری دارند و صندوق بازنشستگان کشوری با کسری تأمین اعتبار برای پرداخت بیمه تکمیلی مواجه است؛ زیرا ۳۰ درصد هزینههای مترتب بر بیمه تکمیلی را از متقاضی دریافت و مابقی آن را دولت یا همان صندوق بازنشستگی کشوری تضمین میکند، لذا با کسری بودجه مواجه هستند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: پیشبینی میشود تا پایان سال کسری بودجه صندوق به ۹ هزار میلیارد تومان برسد؛ این در حالی است که طبق اعلام مسئولان صندوق بازنشستگی کشوری این صندوق یک طلب ۸۵۰ میلیون دلاری از هلدینگ خلیج فارس دارد که باید تعیین تکلیف شود و صندوق موظف به پیگیری این موضوع تا حصول طلب خود شد.
رنجبر ادامه داد: در این نشست همچنین تصمیم و قرار بر این شد که هم از نظر لحاظ آیتمهایی که مورد نیاز بازنشستگان در بیمه تکمیلی است و هم از نظر تأمین کسری گزارشی از حوزه معاونت فنی صندوق بازنشستگی کشوری به کمیسیون اجتماعی مجلس برای تصمیمگیریهای بعدی و حمایتهای مورد نیاز ارائه شود.
وی با تأکید بر اینکه در مجموع وضعیت بیمه تکمیلی از نظر تأمین اعتبارات موردنیاز، وضعیت مناسبی نیست، تصریح کرد: در نشست امروز تاکید شد که بررسی لازم برای اجرایی شدن ماده ۸۵ قانون خدمات کشوری صورت بگیرد تا آن میزان کسری که هست، جبران شود.
رنجبر در پایان گفت: تاکید کمیسیون اجتماعی بر این بود که درآمدهای مرتبط با صندوق بازنشستگی کشوری طی گزارشی به صورت شفاف به کمیسیون ارائه شود و هزینهکرد صندوق هم در بعد پرداخت حقوق و هم در بحث بیمه بازنشستگان در گزارشی بهصورت شفاف به کمیسیون ارائه شود تا بتوانیم بر مبنای آن در پیوستهای بودجه ۱۴۰۴ تصمیمگیری کنیم.