فوری/اهدا سبد کالا با دستور جدید به این دهک ها از این ماه | توزیع سبد کالا 1 میلیون و 500 هزار تومانی با یارانه نقدی این خانوارها
یک نماینده مجلس گفت: دولت باید به دهکهای پایین جامعه اقلام اساسی دهد.
رمضانعلی سنگدوینی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، ۱۹ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، گفت: با توجه به اینکه در ماههای پایانی سال و نزدیک به ماه مبارک رمضان هستیم، لازم است دولت از دهکهای پایین جامعه حمایت معیشتی کند.
عدهای از دستاندرکاران امور مرتبط با جبهه مقاومت، در بررسی علل سقوط سریع بشار اسد بر مشکلات اقتصادی موجود در سوریه تکیه میکنند و میگویند چون وضع مردم، کارمندان، نیروهای نظامی و تمام اقشار جامعه سوریه از نظر معیشتی نابسامان بود، رژیم بشار اسد نتوانست در برابر تهاجمی که صورت گرفت دوام بیاورد و به همین دلیل فروپاشید.
وی اظهار کرد: دولت برای کمک به دهکهای پایین جامعه، ۱۰ تا ۱۵ قلم از کالاهای اساسی را به دهکهای پایین جامعه اختصاص دهد.
هادی بهداد امروز ۱۹ دیماه در همایش آموزشی کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه کار و تولید در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه یکی از اقشار بسیار مهم در کشور جامعه کار و تولید است، اظهار کرد: ۱۵ میلیون کارگر در کشور وجود دارد که با احتساب خانواده آنها، نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اهمیت این جامعه از این حیث است که به عنوان ستون فقرات اقتصاد و تولید کشور حائز اهمیت بوده و در این میان موضوع آسیبهایی که به سلامت روح و جسم جامعه کارگری وارد میشود ما را بر این داشته که از طریق شبکههای سلامت در کشور برنامههای متعددی را برای حوزه سلامت جسم و روان جامعه کار و تولید و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برای آنها و خانوادهشان پیشبینی کنیم.
بهداد بیان کرد: در چهارمحال و بختیاری نزدیک به ۱۰۰ مرکز شامل خانههای بهداشت، ایستگاههای بهگر و مراکز بهداشت در بنگاهها و مجموعههای اقتصادی مختلفی وجود دارد، از طرفی باتوجه به وجود ۱۲۰ هزار کارگر بیمه شده در استان، لازم است در یک همکاری مشترک با سایر نقشآفرینان حوزه آسیبهای اجتماعی و دستگاههایی که در این زمینه فعالیت داشته در اجرای برنامهها به کارفرمایان، کارگران و ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همافزایی صورت گیرد تا بتوانند نسبت به کاهش آسیبها، افزایش و ارتقای سلامت کارگران و ایمنی و امنیت آنها در محیط کار اقدام کنند.
وی در خصوص طرح جوانی جمعیت و برنامههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تصریح کرد: قوانین متعددی در مادههای ۱۷، ۲۱، ۲۲ و ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گذاشته شده که عمدتا ناظر به حمایت از مادران باردار و مادرانی که اقدام به فرزندآوری میکنند، است، به طوریکه بیش از ۵۵ هزار نفر از مادران باردار در کشور تحت پوشش خدمات مرخصی زایمان ذیل ماده ۱۷ قرار میگیرند.
مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: به زودی بستههای غذایی و بهداشتی در اختیار مادران باردار و شیرده که دارای فرزند زیر دو سال بوده به شرط تخصیص اعتبارات، قرار خواهد گرفت.
یارانه نقدی دیماه طبق برنامه در دهه پایانی این ماه واریز خواهد شد.
زمانبندی واریز یارانهها در دو ماه گذشته با تغییراتی همراه شد. در ماه آبان یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم با یک روز تاخیر در روز ۲۶ آبان و یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم با یک روز تاخیر در روز ۱ آذر واریز شد.
در ماه دی یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم در موعد مقرر واریز شد اما یارانهبگیران دهکهای چهارم تا نهم یارانه خود را یک روز زودتر در تاریخ ۲۹ آذر دریافت کردند. در واقع در ماه آذر مرحله پایانی واریز یارانه یک روز قبل از شب یلدا انجام شد تا یارانهبگیران در صورت صلاحدید مبالغ واریز شده را برای جشن شب یلدا هزینه کنند.
یارانه نقدی ماه دی طبق جدول زمانبندی واریز یارانه ارائه شده از سوی سازمان هدفمندی یارانهها واریز خواهد شد.
بر اساس جدول مذکور، یارانه نقدی طی ۳ مرحله از ۲۰ تا ۳۰ دی واریز خواهد شد. در مرحله نخست آن گروه از یارانهبگیران که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی هستند، یارانه یا مستمری خود را در روز پنجشنبه ۲۰ دی دریافت خواهند کرد.
در مرحله دوم یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم در روز ۲۵ دی به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان واریز خواهد شد.
در مرحله سوم نیز یارانهبگیران دهکهای چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان یارانه نقدی خود را در تاریخ ۳۰ دی دریافت خواهند کرد.
در لایحه بودجه ۱۴۰۴ آمده است که با حذف یارانه دهکهای بالای درآمدی، منابعی آزاد میشود که قرار است برای تامین کالاهای اساسی برای دهکهای پایین استفاده شود. بااینحال، محاسبات نشان میدهد که حتی در صورت اجرای این طرح، میزان یارانه تخصیصیافته به هر نفر بهقدری کم خواهد بود که قادر به تامین نیازهای ابتدایی خانوارهای کمدرآمد نیست.
در این شرایط، سوالات زیادی مطرح است: آیا دولت میتواند زیرساختهای لازم برای اجرای موفق این طرح را فراهم کند؟ آیا این بار موفق به رفع مشکلات اجرایی و تخلفات فروشگاهی خواهد شد؟ و مهمتر از همه، آیا کالابرگ میتواند واقعا به تامین امنیت غذایی و معیشتی مردم کمک کند یا این طرح نیز همچون گذشته با شکست مواجه خواهد شد؟