خبر مهم برای مستمری بگیران صندوق بازنشستگی کشوری | تعیین تکلیف معوقات متناسب سازی بازنشستگان کشوری+ زمان واریز

صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین صندوق بزرگ بیمه‌ای تا پایان تابستان امسال یک میلیون و ۷۱۸ هزار و ۶۲۹ نفر حقوق بگیر شامل بازنشسته، از کارافتاده، شاغل متوفی و بازنشسته متوفی را تحت پوشش قرار داده است.

کدخبر : 26301
سایت سرگرمی روز :

 بر اساس جدیدترین آمار و اطلاعات صندوق بازنشستگی که توسط سازمان آمار منتشر شده است، تا پایان تابستان امسال، از یک میلیون و ۷۸۱ هزار و ۶۲۹ نفر حقوق بگیر این صندوق یک میلیون و ۳۹۵ هزار و ۳۱۶ نفر بازنشسته و ۱۳ هزار و ۲۲ نفر از کار افتاده بودند که نسبت به فصل قبل (بهار ۱۴۰۳) به ترتیب ۲ هزار و ۱۱۲ و ۴۴ نفر کاهش داشته است.

از یک میلیون و ۷۸۱ هزار و ۶۲۹ نفر حقوق بگیر این صندوق، یک میلیون و ۱۱۸ هزار و ۶۷۹ نفر مرد و ۵۹۹ هزار و ۹۳۲ نفر زن هستند.

بر اساس آمار منتشر شده سازمان آمار در تابستان امسال ۶۱ هزار و ۸۹۵ نفر شاغل متوفی و ۲ میلیون و ۴۸۱ هزار و ۹۶۰ نفر هم بازنشسته متوفی هستند و بیمه شده اصلی در تابستان امسال در صندوق بازنشستگی ۸۴۵ هزار و ۶۵۸ نفر بودند که نسبت به فصل قبل بازنشسته متوفی ۲ هزار و ۳۹۳ نفر افزایش داشته و شاغل متوفی و بیمه شده اصلی هم به ترتیب ۵۴ و هزار و ۴۶۹ نفر کاهش داشته است.

بر اساس آنچه در قانون آمده بازنشسته فردی است که پس از احراز شرایط قانونی از نظر سن و سابقه پرداخت کسور بازنشستگی مطابق با قوانین موضوعه، از مزایای بازنشستگی استفاده می‌کند.

همچنین در قانون در تعریف ازکارافتاده آمده است فرد کسورپردازی که قبل از تحقق بازنشستگی قانونی به تشخیص مراجع صلاحیت‌دار به سبب انجام وظیفه یا غیر آن توان انجام کار را از دست داده و حقوق وظیفه و ازکارافتادگی دریافت می‌کند.

شاغل متوفی هم فرد شاغلی است که قبل از تحقق بازنشستگی قانونی، به سبب انجام وظیفه یا غیر آن فوت کرده و دارای ورثه مشمول دریافت حقوق وظیفه است.

بازنشسته متوفی نیز بازنشسته یا ازکارافتاده فوت‌شده‌ای است که دارای ورثه مشمول دریافت حقوق وظیفه باشد و وراث وظیفه بگیر نیز به وراثِ بازنشستگان، ازکارافتادگان، شاغلان متوفی که بر اساس قوانین موضوعه مشمول دریافت حقوق وظیفه وراث می‌شوند، گفته می‌شود.

در این گزارش نسبت پشتیبانی (پوشش حمایتی) صندوق بازنشستگی کشوری طی دوره زمانی ۱۳۹۶ تا تابستان ۱۴۰۳ نشان می دهد که این نسبت از ۰.۸ در سال ۱۳۹۶ به ۰.۵ در سال رسیده است.

نسبت پشتیبانی (پوشش حمایتی) : این شاخص از تقسیم تعداد بیمه شدگان به تعداد مستمری بگیران به دست می آید و مبین آن است که به ازای هر مستمری بگیر چند بیمه شده وجود دارد.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص پرداخت معوقات ناشی از اجرای ۴۰ درصد از متناسب‌سازی براساس قانون برنامه هفتم توسعه به بازنشستگان، توضیح داد.

رضا فیضی‌نژاد با اشاره به اجرای متناسب‌سازی براساس برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: طبق بند ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند که این افزایش از سال اول به میزان ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم نیز هر کدام به میزان ۳۰ درصد خواهد بود تا در پایان برنامه هفتم، بازنشسته کشوری بتواند حقوقی به میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز دریافت کند. از این رو، این قانون از آبان‌ماه اجرایی شد و براساس توافقات صورت گرفته بین دولت و مجلس، مقرر شد طی چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند براساس مر قانون، به میزان ۴۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول برداشت کسور به حقوق بازنشستگان افزوده شود.

وی ادامه داد: در بند ر تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ آمده برای اجرای متناسب‌سازی ۵۰ همت در نظر گرفته شده بود که این رقم به ۷۵ همت افزایش پیدا کرد، اما اگر قرار باشد دولت بیشتر از این ۵۰ همت هزینه کند باید دارای مجوز باشد، در غیر این صورت تعهد مازاد برای دولت محسوب می‌شود. از آنجایی که مابقی باقی مانده از ۵۰ همت به طور کامل می‌تواند معوقات سه صندوق کشوری، لشکری و فولاد را پوشش دهد، از همین رو با توافق به عمل آمده میان دولت و مجلس قرار شد که متناسب‌سازی برای چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند در سال جاری پرداخت شود

فیضی‌نژاد درمورد پرداخت معوقات هشت ماه ابتدایی سال جاری نیز، افزود: طبق توافق دولت و مجلس قرار است معوقات هشت ماه ابتدایی در طول سال ۱۴۰۴ به حساب بازنشستگان کشوری واریز شود.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری در خاتمه تاکید کرد: مجموع معوقات هشت ماه ابتدایی برای سه صندوق بازنشستگی کشوری، لشکری و فولاد معادل ۲۵ همت است که تنها برای صندوق بازنشستگی کشوری ۱۶ همت را در بر می‌گیرد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: