افزایش پلکانی حقوق کارگران بر اساس نرخ تورم | خبر مهم از ترمیم حقوق کارگران با توزیع ماهانه سبد کالا

دبیر اجرایی خانه کارگر گلستان گفت: پایین بودن دستمزد نیروی کار، معیشت آن‌ها را دچار مشکل می‌کند.

کدخبر : 26401
سایت سرگرمی روز :

 

 غلامرضا طالبا در خصوص وضعیت معیشت کارگران گفت: امروز مظلومترین اقشار در جامعه؛ کارگران هستند و اگر رئیس جمهور محترم فکری اساسی در خصوص افزایش دستمزدها متناسب با نیازمندی‌های اساسی کارگران نکند، نمی‌توان دورنمای صنعت و تولید کشور را روشن متصور شد چراکه تورم کمر کارگران را شکسته و فشار ناشی از این تورم آن‌ها را از روی خانواده‌هایشان شرمنده کرده است.

طالبا افزود: از دولت و مجلس می‌خواهیم که به فکر معیشت جامعه کارگری باشد و در این راستا باید گام‌های اساسی برداشته شود تا جامعه کارگری در خصوص تامین نیاز‌های اساسی خود دچار استرس و نگرانی نباشد.

دبیر خانه کارگر گلستان با تاکید بر اینکه تا پایان سال چیزی نمانده و باید دستمزد جامعه کارگری برای سال آینده مشخص شود، گفت: ۱۰ ماه از سال می‌گذرد، قیمت‌ها بالا رفته و کارگران برای تأمین هزینه‌های زندگیِ خود مشکل دارند، اما هنوز جلسات مزدی آغاز نشده است.

وی ادامه داد: افزایش دستمزد با نرخ تورم باعث می‌شود کارگران بتوانند نیازهای اساسی خود و خانواده‌شان را بهتر تامین کنند و سطح زندگی بهتری داشته باشند. با افزایش دستمزد مناسب، انگیزه کارگران برای انجام بهتر کارها افزایش پیدا می‌کند.

طالبا تصریح کرد: دستمزد کارگران باید افزایش پیدا کند و با افزایش دستمزدها، قدرت خرید کارگران و تقاضا برای کالاها و خدمات افزایش می‌یابد که می‌تواند به رشد و توسعه اقتصادی کمک کند.

وی گفت: نیاز است که دستمزد کارگران دوبار در سال افزایش پیدا کند و چون تورم به صورت ماهیانه افزایش پیدا می‌کند، افزایش حقوق به صورت تدریجی و پله‌ای می‌تواند به کاهش فشار بر کارفرمایان و حفظ تعادل اقتصادی کمک کند.

وی بیان کرد: دولت سالیانه سبد کالا به جامعه کارگری اختصاص دهد و از قشر ضعیف کارگری حمایت کند. دولت می‌تواند با مشاوره و همفکری اتحادیه‌های کارگری، نمایندگان کارفرمایان و… مشکلات را سریعا شناسایی و برطرف کند.

کارفرمایان برخی کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی با درک شرایط زندگی، تلاش می‌کنند مبلغ عیدی را به پایان سال موکول نکنند و آن را هرچه زودتر به دست کارگران خود برسانند.

بسیاری از کارگران فصلی، ساعتی، کارمزد و پاره وقت روزشماری می‌کنند تا عیدی و پاداش خود را پیش از پایان سال دریافت و مایحتاج مورد نیاز خانواده‌هایشان را فراهم کنند؛ در این بین کارفرمایان برخی کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی با درک شرایط زندگی، تلاش می‌کنند مبلغ عیدی را به پایان سال موکول نکنند و آن را هرچه زودتر به دست کارگران خود برسانند.

با وجود آنکه پرداخت عیدی و پاداش آخر سال کارگران به جهت تامین رفاه و آرامش خاطر و تهیه اقلام و مایحتاج ضروری و مورد نیاز خانوارها همواره مورد تاکید قرار گرفته، متاسفانه در برخی واحدها و صنوف پرداخت عیدی به دلایل مختلف از جمله نبود نقدینگی در دست کارفرما با تاخیر همراه می‌شود و این تاخیر گاهی به حدی است که به سال بعد موکول شده و موجب دلسردی و بی‌انگیزگی این بخش از کارگران زحمتکش می‌شود و عنوان عیدی را از دست می‌دهد.

با نگاهی به قانون می‌توان دریافت که قانون در مورد عیدی و پاداش کارگران پاره وقت، ساعتی، فصلی، کارمزدی، اخراجی و مستعفی و کارگران آزمایشی ملاحظاتی داشته و میزان عیدی این گروه از کارگران را مشخص کرده است.

با توجه به قوانین موجود مبنای تعیین عیدی پایان سال کارگران، حداقل دو و حداکثر سه برابر مصوبه دستمزد شورای عالی کار است و کارفرمایان باید دو ماه پایه حقوق را به عنوان حداقل عیدی و سه ماه پایه حقوق را به عنوان حداکثر عیدی و پاداش آخر سال به نیروهای کار خود بدهند. شورای عالی کار ۲۹ اسفند سال گذشته در نشست تعیین دستمزد، حداقل دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ را ۳۵ درصد افزایش داد. بر این اساس حداقل دستمزد ماهانه کارگران از ۵ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید که با احتساب فرمول حداقل و حداکثر عیدی، کارگران امسال حداقل ۱۴ میلیون و ۳۳۲ هزار تومان و حداکثر ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عیدی دریافت خواهند کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: