فوری /پرداخت مابهالتفاوت 7 ماهه همسان سازی حقوق بازنشستگان | واریز 9 میلیون تومانی برای بازنشستگان از شنبه
معوقات 7 ماهه بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان پرداخت نشده و به یکی از چالشهای جدی این قشر تبدیل شده است. در حالی که مسئولان وعده پرداخت تا پایان سال را میدهند، مشکلات مالی سازمان و بدهیهای دولت موانع اصلی این پرداختها هستند.
عدم پرداخت معوقات ۷ ماهه متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به یکی از دغدغههای جدی این قشر تبدیل شده است.
نصرالله دریابیگی، نائب رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور، اعلام کرده که سازمان تأمین اجتماعی به ریاست مصطفی سالاری، اراده جدی برای پرداخت این معوقات دارد، اما مشکلات مالی و الزام پرداخت مستمریها و عیدی در ماههای پایانی سال، موانعی جدی ایجاد کرده است.
وی تأکید کرد که معوقات متناسبسازی، حق قانونی بازنشستگان است و دولت نیز باید با پرداخت بدهی خود به سازمان تأمین اجتماعی، امکان تسویه این مطالبات را فراهم کند.
به گفته دریابیگی، تعیین تکلیف این مطالبات تا پیش از دهه فجر ضروری است. در شرایطی که تورم و افزایش هزینههای زندگی فشار اقتصادی شدیدی به بازنشستگان وارد کرده، تأخیر در پرداخت این معوقات، مشکلات بیشتری برای این قشر ایجاد کرده است.
اوایل دیماه، جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی طی نامهای خطاب به مصطفی سالاری، نسبت به عدم پرداخت معوقات ۷ ماهه اعتراض کردند. در این نامه، بازنشستگان خواستار اجرای فوری قانون متناسبسازی و تسویه معوقات از ابتدای سال شدند.
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، اخیراً اعلام کرده که پرداخت معوقات از ماه جاری آغاز میشود.
او وعده داده است که مابقی مبالغ پس از کسر علیالحسابها تا شب عید به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد. همچنین، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی تأیید کرده که محاسبه معوقات از ابتدای سال انجام شده و پرداختها به تدریج صورت خواهد گرفت.
اهمال در پرداخت بهموقع مطالبات بازنشستگان میتواند پیامدهای اجتماعی و اقتصادی گستردهای به دنبال داشته باشد. بسیاری از بازنشستگان تأمین اجتماعی به دلیل مشکلات معیشتی، به دریافت این معوقات وابسته هستند. از سوی دیگر، تأخیر در پرداختها میتواند اعتماد عمومی به توانایی سازمان تأمین اجتماعی را کاهش داده و نارضایتی اجتماعی ایجاد کند.
بیتوجهی به این خواستههای قانونی، زمینه اعتراضات گستردهتر را فراهم میکند و تبعات سیاسی و اجتماعی به همراه خواهد داشت. در چنین شرایطی، سازمان تأمین اجتماعی و دولت باید با ارائه راهحلهای شفاف و زمانبندی دقیق، نگرانی بازنشستگان را کاهش دهند.
با نزدیک شدن به پایان سال، تعیین تکلیف معوقات بازنشستگان بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. وعدههای مکرر مسئولان برای پرداخت این مطالبات نشاندهنده توجه به دغدغههای بازنشستگان است، اما بسیاری از آنها همچنان در انتظار اقدام عملی هستند.
حل این مشکل نیازمند همکاری دولت در پرداخت بدهیهای معوق به تأمین اجتماعی و مدیریت شفاف منابع مالی توسط این سازمان است. شفافیت در اطلاعرسانی و اعلام زمان دقیق پرداخت معوقات میتواند اعتماد بازنشستگان را بازگرداند و از گسترش نارضایتی جلوگیری کند.
در مجموع، تعامل مؤثر میان دولت، سازمان تأمین اجتماعی و نمایندگان بازنشستگان برای جلب اعتماد و پاسخ به خواستههای قانونی این قشر، کلید حل این مسئله است.
پرداخت بهموقع مطالبات، علاوه بر رفع فشار اقتصادی از بازنشستگان، به حفظ ثبات اجتماعی و افزایش اعتماد عمومی نیز کمک خواهد کرد.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی گفت: طبق توافق دولت و مجلس قرار است معوقات هشت ماه ابتدایی در طول سال 1404 به حساب بازنشستگان کشوری واریز شود.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص پرداخت معوقات ناشی از اجرای ۴۰ درصد از متناسبسازی براساس قانون برنامه هفتم توسعه به بازنشستگان، توضیح داد.
رضا فیضینژاد، با اشاره به اجرای متناسبسازی براساس برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: طبق بند ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند که این افزایش از سال اول به میزان ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم نیز هر کدام به میزان ۳۰ درصد خواهد بود تا در پایان برنامه هفتم، بازنشسته کشوری بتواند حقوقی به میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز دریافت کند. از این رو، این قانون از آبانماه اجرایی شد و براساس توافقات صورت گرفته بین دولت و مجلس، مقرر شد طی چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند براساس مر قانون، به میزان ۴۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول برداشت کسور به حقوق بازنشستگان افزوده شود.
وی ادامه داد: در بند ر تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ آمده برای اجرای متناسبسازی ۵۰ همت در نظر گرفته شده بود که این رقم به ۷۵ همت افزایش پیدا کرد، اما اگر قرار باشد دولت بیشتر از این ۵۰ همت هزینه کند باید دارای مجوز باشد، در غیر این صورت تعهد مازاد برای دولت محسوب میشود. از آنجایی که مابقی باقی مانده از ۵۰ همت به طور کامل میتواند معوقات سه صندوق کشوری، لشکری و فولاد را پوشش دهد، از همین رو با توافق به عمل آمده میان دولت و مجلس قرار شد که متناسبسازی برای چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند در سال جاری پرداخت شود
فیضینژاد درمورد پرداخت معوقات هشت ماه ابتدایی سال جاری نیز، افزود: طبق توافق دولت و مجلس قرار است معوقات هشت ماه ابتدایی در طول سال ۱۴۰۴ به حساب بازنشستگان کشوری واریز شود.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری در خاتمه تاکید کرد: مجموع معوقات هشت ماه ابتدایی برای سه صندوق بازنشستگی کشوری، لشکری و فولاد معادل ۲۵ همت است که تنها برای صندوق بازنشستگی کشوری ۱۶ همت را در بر میگیرد.