کارت ملی هوشمند | کارت ملی

اطلاعیه مهم درباره کارت ملی هوشمند | خبر مهم برای کسانیکه کارت ملی هوشمند ندارند

فائزه دولتی مشاور و دستیار ویژه معاون اول رئیس جمهور در بازدید از سازمان ثبت احوال کشور گفت: آمارها و داده های جمعیتی مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال، قابلیت های بی نظیری دارد.

کدخبر : 26545
سایت سرگرمی روز :

رئیس سازمان ثبت احوال در تشریح روند صدور کارت هوشمند ملی گفت: سازمان ثبت احوال کشور ظرفیت صدور ۲ میلیون کارت در ماه را ایجاد کرده است و توانایی دارد تا ظرف ۳ ماه عقب ماندگی کارت هوشمند ملی را در کشور مرتفع کند.

فائزه دولتی مشاور و دستیار ویژه معاون اول رئیس جمهور با حضور در سازمان ثبت احوال کشور از روند صدور کارت هوشمند ملی و همچنین مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال کشور بازدید کرد.

فائزه دولتی مشاور و دستیار ویژه معاون اول رئیس جمهور با اشاره به قابلیت‌های بی نظیر مرکز رصد جمعیت کشور بیان داشت: حجم عظیمی از داده های جمعیتی در حوزه های مختلف در سازمان ثبت احوال جمع آوری شده که کاملا مستند و بر اساس شاخص های درست است و امیدواریم سازمانها و دستگاههای تصمیم گیر و تصمیم ساز، با استفاده از این داده ها در تصمیم گیری های خود بهره برداری نمایند و ما هم کمک خواهیم کرد با استفاده از این داده ها برنامه ریزی صحیح در کشور صورت گیرد.

مشاور و دستیار ویژه معاون اول رئیس جمهور بیان داشت: سیاست های کلان دولت با استفاده از ابزارها و آمارهای دقیق امکان پذیر است و این آمارها می تواند در اتخاذ تصمیمات صحیح و برنامه ریزی درست کمک شایانی کند.

وی افزود: هدف نهایی ما رضایت مردم و مشارکت در طرح های کلان کشور است و باید بر اساس آمارها و اطلاعات دقیق برنامه ریزی ها را صورت دهیم تا تاثیر گذار باشد.

هاشم کارگر معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال در تشریح روند صدور کارت هوشمند ملی گفت: سازمان ثبت احوال کشور ظرفیت صدور ۲ میلیون کارت در ماه را ایجاد کرده است و توانایی دارد تا ظرف ۳ ماه عقب ماندگی کارت هوشمند ملی را در کشور مرتفع کند.

کارگر بیان داشت: مشکل اصلی روند صدور کارت هوشمند ملی، تامین اعتبار برای تهیه مواد اولیه بدنه کارت و خرید چیپ ست توسط دستگاه‌های ذیربط است و در صورت تامین اعتبار و تحویل بدنه کارت به این سازمان در کوتاهترین زمان مشکل صدور کارت مرتفع می‌شود.

وی ادامه داد: ستون دولت الکترونیک، نظام هویتی است و این امر توسط سازمان ثبت احوال کشور با اتقان در اسناد هویتی و ایجاد پایگاههای هویتی و جمعیتی و سرویسهای الکترونیکی مبتنی بر آن در حال انجام است و هرچه در تصمیم گیریهای خود به این امر توجه نماییم، استقرار دولت الکترونیک و هوشمند سازی در کشور با سرعت بیشتری به نتیجه خواهد رسید.

هاشم کارگر با تشریح داده ها و اطلاعات مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال گفت: سازمان ثبت احوال کشور با استفاده از داده های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور توانسته است اطلاعات دقیق و صحیحی در حوزه های گوناگون جمعیتی به کشور ارائه کند.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال گفت: اطلاعات دقیق و با جزییات منطقه ای این مرکز می تواند در تصمیم گیری های کلان کشور تاثیر گذار باشد و می تواند اطلاعات جمعیتی کشور را به صورت مکان محور ارائه کند.

۶.۵میلیون نفری که در انتظار یک کارت هویتی معتبر ایرانی هستند و برای انجام کارهای اداری و بانکی روزمره خود باید با یک برگه که هر لحظه امکان پاره یا گم‌شدن آن وجود دارد، به این اماکن مراجعه می‌کنند. اما داستان چیست؟ چرا این افراد کارت هوشمند ملی ندارند؟

سال ۱۳۸۸بود که محمد ناظمی اردکانی، رئیس وقت سازمان ثبت‌احوال کشور از صدور کارت هوشمند ملی خبر داد و گفت که این کارت با داشتن یک تراشه خاص در بدنه، بیش از ۲۰نوع خدمت ازجمله خدمات بانکی، گواهینامه، امضای دیجیتال، امکانات بیومتریک را داراست. در آن زمان وعده‌داده ‌شد که این کارت به سرعت تولید و برای همه ایرانیان بالای ۱۵سال صادر می‌شود اما اجرای این طرح تا سال ۱۳۹۶به واقعیت نپیوست. او ۲۹خرداد ۱۳۸۹گفته بود: «اطلاعات مورد نیاز برای صدورکارت هوشمند در حال اتمام است. در حال حاضر در استان قم در دستور کار است و تا پایان سال‌۱۳۹۰شاهد صدور کارت هوشمند برای هر ایرانی خواهیم بود. لازم به ذکر است کارت هوشمند ملی کلید ورود به دولت الکترونیک است.»

سال ۱۳۹۶ نخستین کارت‌های هوشمند ملی از طریق ثبت‌نام در دفاتر خدمات الکترونیک دولت آغاز شد اما تحویل آن سرعت خیلی کمی داشت، درحالی‌که اعتبار کارت‌های ملی سابق، باطل اعلام شده بود و افراد باید با یک برگه احراز هویت که همان دفاتر به ازای ثبت‌نام افراد برای دریافت کارت ملی داده بودند، کار اداری و بانکی خود را دنبال می‌کردند.

صدور کارت هوشمند ملی با سرعت کمی پیش می‌رفت تا سال ۱۴۰۰که بیش از نیمی از ایرانیان توانستند این کارت را دریافت کنند. اما حالا در جلسه کمیسیون اصل۹۰ مطرح شده ۴/۵میلیون نفر تاکنون نتوانسته‌اند کارت هوشمند ملی بگیرند و ۲/۵میلیون نفر نیز به‌علت گم‌کردن کارت‌شان در نوبت دریافت کارت المثنی هستند.

کسانی که سال ۱۳۹۶کارت هوشمند ملی گرفته‌اند، تاریخ انقضای درج شده روی کارت‌شان برای امسال است و این در حالی است که همچنان ۶/۵میلیون نفر در صف نوبت نخستین کارت هوشمندشان هستند.

یکی از دلایلی که درباره عدم‌صدور کارت ملی برای افراد فاقد کارت در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مطرح شده، بحث نبود اعتبار است.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ درباره این موضوع به فارس گفت: «‌اعضای کمیسیون در جلسه به وزیر کشور و مسئولان مرتبط تأکید داشتند که هم‌اکنون اعتبار مورد نیاز برای صدور کارت هوشمند از مردم دریافت می‌شود و مشکلی نباید برای این موضوع وجود داشته باشد.»

حاجی دلیگانی درباره این سؤال که در نهایت با توجه به اظهارات مسئولان چه زمانی کارت‌های هوشمند متقاضیان صادر خواهد شد، گفت: «‌در نهایت مقرر شد تا پایان سال هرقدر ظرفیت وجود دارد برای صدور کارت ملی هوشمند به‌کار گرفته شود.»

آن ۶/۵میلیون نفر حالا منتظرند که ببینند بالاخره قرعه به نام کدامشان می‌افتد و تا پایان سال کارت ملی هوشمندشان را پست به در خانه‌شان می‌آورد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: