واریز باقی مانده همسان سازی حقوق بازنشستگان در ایستگاه آخر | آغاز تسویه کامل مطالبات بازنشستگان از امروز

نائب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس جزئیات جلسه اخیر هیات عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با بررسی ایرادات به سند دخل و خرج دولت در سال آینده را تشریح کرد.

کدخبر : 26804
سایت سرگرمی روز :

محسن زنگنه نائب‌رئیس کمیسیون تلفیق بودجه با اشاره جلسه روز سه شنبه (۲ بهمن) مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با بررسی ایرادات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ که با حضور او و رئیس کمیسیون تلفیق بودجه برگزار شد، گفت: بخش عمده‌ای از ایرادات هیات عالی مجمع به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مربوط به مغایرت احکام بودجه با سیاست‌های کلی نظام بود که ایرادات برطرف و ۱۴ مورد آن به اتمام رسید.

نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات در مجلس تصریح کرد: در ادامه ما وارد بررسی ایراداتی شدیم که اعضای هیات عالی مجمع همچنان بند هایی از آن را مغایر با سیاست‌های کلی نظام می دانستند.

وی در توضیح مصوبه مورد بررسی قرار گرفته، تاکید کرد: این مصوبه در رابطه با مباحث مربوط به متناسب سازی حقوق و مطالبات بازنشستگان بود که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ما در این مصوبه آوردیم که دولت مکلف است به میزان ۹۵۰ هزار میلیارد ریال مطالبات بازنشستگان، متناسب سازی و همچنین مطالبات بازنشستگان فرهنگی را در سال ۱۴۰۴ پرداخت کند. در این مصوبه به دولت اجازه داده شده تا نسبت به جابجایی ردیف‌های بودجه‌ای برای پرداخت مطالبات، اقدام کند. از این رو کمیسیون مربوطه هیات عالی نظارت مجمع این مسئله را مغایر سیاست‌های کلی نظام تشخیص داده بود که پس از دفاعی که از سوی ما - نمایندگان حاضر در جلسه - صورت گرفت، هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام رای بر عدم مغایرت مورد اشاره شده داد و الحمدلله این مسئله مورد تصویب قرار گرفت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین یک سری ایرادات در قالب عدم مغایرت با سیاست‌های کلی نظام همچنان باقی مانده که در جلسات بعدی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان پرداخت نشده و با وجود تخصیص منابع، مشکلات اجرایی و بدهی‌های سنگین این سازمان، وضعیت بازنشستگان را دشوار کرده است.

محمد اسدی، رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام کرد که بخشی از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه تخصیص یافته برای تأمین اجتماعی، هنوز پرداخت نشده است. وی با اشاره به بدهی‌های این سازمان، از جمله ۹ هزار میلیارد تومان به بیمه تکمیلی و عمر، اظهار کرد که این معوقات باعث محرومیت بازنشستگان از خدمات بیمه‌ای و تأخیر در پرداخت‌ها شده است. جلساتی برای حل این مشکلات در سطح دولت و مجلس در حال پیگیری است تا مطالبات بازنشستگان هرچه سریع‌تر پرداخت شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی از چالش‌های جدی در پرداخت معوقات بازنشستگان این سازمان خبر داد. محمد اسدی با اشاره به مشکلات اجرایی در تخصیص منابع و اجرای مصوبات مجلس و دولت، گفت که بخشی از بودجه ۱۳۰ هزار میلیارد تومانی اختصاص یافته برای تأمین اجتماعی هنوز به بازنشستگان پرداخت نشده است.

وی تأکید کرد که این تأخیرها، ناشی از بدهی‌های کلان سازمان تأمین اجتماعی است که شامل ۹ هزار میلیارد تومان بدهی به بیمه تکمیلی و عمر می‌شود. این مسئله، بازنشستگان را از خدمات ضروری بیمه‌ای محروم کرده و حتی در پرداخت هزینه‌های مربوط به فوتی‌ها نیز اختلال ایجاد کرده است.

اسدی اعلام کرد که پیگیری‌ها برای رفع این مشکلات با همکاری مسئولین وزارت کار، سازمان تأمین اجتماعی، و سازمان برنامه و بودجه ادامه دارد. همچنین در صورت نیاز، جلسه‌ای با حضور رئیس مجلس برگزار خواهد شد تا راه‌حلی سریع و کارآمد برای پرداخت مطالبات بازنشستگان پیدا شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان در پایان خواستار اقدام فوری و جدی برای جلوگیری از تداوم این مشکلات شد و تأکید کرد که معوقات بازنشستگان باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن پرداخت شود.

ضا فیضی‌نژاد  با اشاره به اجرای متناسب‌سازی براساس برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: طبق بند ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند که این افزایش از سال اول به میزان ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم نیز هر کدام به میزان ۳۰ درصد خواهد بود تا در پایان برنامه هفتم، بازنشسته کشوری بتواند حقوقی به میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز دریافت کند. از این رو، این قانون از آبان‌ماه اجرایی شد و براساس توافقات صورت گرفته بین دولت و مجلس، مقرر شد طی چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند براساس مر قانون، به میزان ۴۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول برداشت کسور به حقوق بازنشستگان افزوده شود.

وی ادامه داد: در بند ر تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ آمده برای اجرای متناسب‌سازی ۵۰ همت در نظر گرفته شده بود که این رقم به ۷۵ همت افزایش پیدا کرد، اما اگر قرار باشد دولت بیشتر از این ۵۰ همت هزینه کند باید دارای مجوز باشد، در غیر این صورت تعهد مازاد برای دولت محسوب می‌شود. از آنجایی که مابقی باقی مانده از ۵۰ همت به طور کامل می‌تواند معوقات سه صندوق کشوری، لشکری و فولاد را پوشش دهد، از همین رو با توافق به عمل آمده میان دولت و مجلس قرار شد که متناسب‌سازی برای چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند در سال جاری پرداخت شود

فیضی‌نژاد درمورد پرداخت معوقات هشت ماه ابتدایی سال جاری نیز، افزود: طبق توافق دولت و مجلس قرار است معوقات هشت ماه ابتدایی در طول سال ۱۴۰۴ به حساب بازنشستگان کشوری واریز شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: