خبر مهم رئیس سازمان بهزیستی برای مددجویان | واریز معوقات مستمری مددجویان شروع شد
رئیس سازمان بهزیستی کشور از اولویت نگاه ساختاری و پیشگیرانه و لزوم اتصال دادههای حوزه آسیبهای اجتماعی خبر داد.
سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست معاونین سلامت اجتماعی و روسای ادارات فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی سراسر کشور که با حضور دکتر علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برگزار شد، با اعلام اینکه دادههای زیادی در سطح کشور وجود دارد گفت: پایگاههای جامع رفاه ایرانیان، سراج، سامانه ۱۲۳، مشاورا ۱۴۸۰ و ... دارای داده های زیادی هستند که با یکدیگر پیوند ندارند و لازم است به هم متصل شوند.
وی با اشاره به مربع طلایی حکمرانی عدل، عقل، قلب و ربط گفت و افزود: مهمترین مشکل حکمرانی در کشور عدم ارتباط موثر میان دستگاه ها و نهادها است که موجب عدم ایجاد رضایت مندی و کارآمدی می شود.
حسینی به اشاره به عدم ارتباط بین حوزههای داخلی در سازمانها گفت: ۶ سامانه در حوزه آسیبهای اجتماعی فعالیت می کنند که دادههای موجود در آنها به یکدیگر مرتبط نیستند و به لقمه دانشی برای بهره برداری تبدیل نمیشود.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به مشارکت جویی به عنوان امری تحول آفرین در سازمان بهزیستی گفت: تملک سازمانی در سازمانها بر تعلق سازمانی چیرگی یافته که لازم است برای کارآمدی و رضایت مندی این موضوع اصلاح شود.
وی دانش بنیانی را یکی دیگر از سیاستهای سازمان بهزیستی عنوان کرد و افزود: اورژانس اجتماعی به عنوان یک فعالیت تثبیتی باید تقویت شود. اورژانس اجتماعی در خط مقدم آسیبهای اجتماعی بعد از پلیس به عنوان تنها عامل مداخله در آسیبها در صحنه حضور دارد.
حسینی با اشاره به رویکردهای ۱۲ گانه سازمان بهزیستی گفت: مجموعه فعالیتهای سازمان بهزیستی باید توانمندسازانه، پیشگیرانه، دانش بنیان، محله محور، ادغام گرایانه، اجتماعی سازانه، مشارکت جویانه، عدالت خواهانه، تمرکز زدایانه، فراگیر سازانه، فرصت آفرینانه و خانواده محور باشند.
وی با با بیان اینکه با نگاه اجتماعی سازانه، تنها متولی سلامت اجتماعی در کشور سازمان بهزیستی قرار گرفته است گفت: ماموریت سلامت اجتماعی در قوانین بر عهده سازمان بهزیستی است. جنس سازمان بهزیستی اجتماعی است و همه فعالیت های سازمان بهزیستی باید با رویکرد اجتماعی باشد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه نگاه ساختاری و پاتالوژیک هر دو دارای اهمیت هستند ولی فعالیتهای ساختاری و پیشگیرانه در اولویت قرار دارند گفت: در فعالیتهای ساختاری رویکرد پیشگیرانه مثل آموزشها و غربالگریها را در بر میگیرد و در فعالیتهای پاتالوژیک امور مداخلهای قرار دارند. با نگاه ساختاری فعالیتها موفق تر، بهره ورانه تر، کم هزینهتر و پایدارتر انجام می گیرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بهزیستی کشور، حسینی در پایان به طرح بهزیست محله در راستای محله محوری و خانواده محوری اشاره و بر ساختاری و پیشگیرانه بود فعالیتها در این طرح تاکید کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سامانه ۱۲۳ (اورژانس اجتماعی) از اول امسال تا کنون نزدیک به ۲۷۲ هزار تماس مبتنی بر مداخلات حرفهای را به ثبت رسانده است گفت: همچنین خط تلفن مشاورهای ۱۴۸۰ نیز سالانه نزدیک بر دو میلیون و ۴۰۰ هزار تلفن دارد که یک میلیون و ۷۰۰ هزار آن به مداخلات حرفهای منجر میشود. همچنین در سامانه تصمیم سالانه ۱۸۶ هزار زوج درخواست خود را ثبت میکنند که با مداخلات حرفهای نزدیک به ۲۲ درصد از درخواست متقاضیان طلاق توافقی، به سازش منجر شده است.
حسینی در جلسه بررسی مسائل اجتماعی که در سالن شهید فیاض بخش سازمان بهزیستی کشور با حضور دکتر زهرا بهروزی آذر معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، دکتر علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور، دکتر بطحایی رئیس سازمان اجتماعی وزارت کشور، دکتر رحیمی معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، دکتر جواد یگانه مشاور رسانه ای ریاست جمهوری و دکتر طالبی دبیر کمیسیون اجتماعی دولت برگزار شد، سازمان بهزیستی را مهمترین سازمان دولت در عرصه خدمات اجتماعی و کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی بر شمرد.
وی با بیان اینکه این سازمان همچنین مهمترین سازمان تولید کننده دادههای اجتماعی است، افزود: سامانههای سراج، رصد آسیبهای اجتماعی، سامانه ۱۲۳ فوریتهای اجتماعی و سامانه مثبت زندگی و سایر سامانهها، یافتههای به روز از بطن جامعه را به شکل زنده و پویا دارا هستند. این یافتهها سرمایههای بزرگ ملی هستند که تحلیل و داده کاویهای علمی بهترین عامل برای تصمیم گیریهای علمی و دانش بنیان است.
حسینی تشریح کرد: به عنوان مثال سامانه ۱۲۳ از اول امسال تا کنون نزدیک به ۲۷۲ هزار تماس مبتنی بر مداخلات حرفهای را به ثبت رسانده است. یا خط تلفن مشاورهای ۱۴۸۰ سالانه نزدیک بر دو میلیون و ۴۰۰ هزار تلفن دارد که یک میلیون و ۷۰۰ هزار آن به مداخلات حرفهای منجر میشود. یا در سامانه تصمیم سالانه ۱۸۶ هزار زوج در پایگاه درخواست خود را ثبت کرده است که با مداخلات حرفهای نزدیک به ۲۲ درصد متقاضیان طلاق توافقی به سازش منجر شده است. سامانه فعالیتهای ارتقایی روانشناختی و مشاوره با ۳ هزار و ۳۰۰ مرکز مشاوره نیز خدمات مشاورهای در عرصههای گوناگون ارائه می کند که در سامانه ثبت می شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: از دیگر سامانههای تولید یافتههای اجتماعی می توان به سامانه مثبت زندگی، اشاره کرد که پروندههای نزدیک به ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی را ثبت و ضبط می کند. سامانه رصد آسیبهای اجتماعی که سامانهای است مبتنی بر دادههای پژوهش محور و یافتههای حاصل از پژوهشهای اجتماعی را ذخیره کرده و روند آسیبها را به تفکیک استان، شهر، جنس و سن و تحلیل عوامل خطر - محافظ با استفاده از روشهای تحقیق کمی و کیفی در خود دارد حتی از روشهای NSU و ۱۲ آسیب را تحلیل کرده و ۳۱ شبکه سیاستی حاصل از آن را برای برنامه ریزی علمی ارائه کند. پیمایشهای کمی و کیفی در ۴۸۰ شهرستان با استفاده از روشها و ابزارهای متعدد از جمله دلفی و فوکوس گروه به انجام رسیده است.
همچنین حسینی به سیاستهای تحول آفرین سازمان بهزیستی که توانمندسازی، فرصت آفرین، پیشگیرانه بودن، دانش بنیان، محله محور، خانواده گرا، ادغام گرایانه و فراگیر سازانه، تمرکز زدایانه، اجتماعی سازانه، مشارکت جویانه و عدالت گرایانه است، اشاره کرد.
در این جلسه دکتر توکلی، دکتر ذکایی فر، دکتر کرم زاده، دکتر سلمان حسینی به تشریح دادهها و کارکرد این سامانهها پرداختند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، در ادامه جلسه دکتر علی ربیعی در حوزه ساماندهی و توانمندسازی تشکلهای غیر دولتی، دکتر بهروزی آذر در قلمرو ضرورت تعامل دستگاهها در حوزه اجتماعی و زنان در معاونت زنان و خانواده، دکتر طالبی در حوزه نهادگرایی و فعالیتهای اجتماعی در بستر نهادی خود، دکتر رحیمی در عرصه افزایش سرمایه اجتماعی و به کارگیری تشکلهای جوانان در این حوزه و دکتر بطحایی در ضرورت یکپارچه سازی و هم افزایی دستگاهها و دکتر جواد یگانه در حوزه توجه به نظریه اجتماعی در حوزه دستگاه های اجتماعی، مطالبی را ارائه کردند.