فوری/پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی بازنشستگان در آخر هفته | بازنشستگان جزییات این خبر را از دست ندهند

حسن موسیوند، عضو هیأت مدیره کانون کارگران بازنشسته شهرستان خرم‌آباد، در خصوص مشکلات معیشتی کارگران و بازنشستگان اظهار کرد: «انتظار داریم سازمان تأمین اجتماعی به وعده‌های خود عمل کرده و معوقات بازنشستگان را پرداخت کند.»

کدخبر : 27334
سایت سرگرمی روز :

وی به موضوع عدم پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی اشاره کرد و افزود: «افزایش مبلغ متناسب‌سازی بسیار ناچیز بود و حتی قادر به پوشش افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماه‌های اخیر نبوده است. در حالی که تبلیغات گسترده‌ای پیرامون اجرای متناسب‌سازی انجام شده بود، بازنشستگان همچنان در انتظار افزایش واقعی حقوق خود بودند که متأسفانه محقق نشد و شیوه اجرای این طرح بسیاری از بازنشستگان را ناامید کرد.»

موسیوند ادامه داد: «علاوه بر این، مسکوت ماندن پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی نیز مسئله دیگری است که باعث نگرانی‌های بیشتر بازنشستگان شده است. با توجه به نزدیک شدن به پایان سال، ما انتظار داریم این معوقات هرچه سریع‌تر پرداخت شود تا معوقات جدید برای سال آینده ایجاد نشود.»

عضو هیأت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرم‌آباد همچنین به مشکلات معیشتی شدید بازنشستگان اشاره کرد و گفت: «بسیاری از بازنشستگان حتی قادر به تأمین نیازهای اولیه خود و هزینه‌های درمانی نیستند. در مراجعات به کانون‌ها، می‌توان شاهد بدتر شدن شرایط معیشتی آن‌ها طی سال‌های اخیر بود. بسیاری از این افراد به شدت به وام ۳۰ میلیون تومانی تأمین اجتماعی نیاز دارند، اما فرآیند دریافت این وام نیز با مشکلات فراوانی همراه است.»

دبیر اجرایی خانه کارگر لرستان همچنین از مسئولان خواست تا قوانین مرتبط با حقوق کارگران و بازنشستگان را به درستی اجرا کنند و گفت: «ما درخواست داریم که ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی برای تعیین حقوق بازنشستگان و ماده ۴۱ قانون کار برای تعیین حقوق کارگران به طور کامل اجرایی شوند. در حال حاضر، قدرت خرید کارگران و بازنشستگان به شدت کاهش یافته و این نتیجه عدم رعایت صحیح قانون توسط دولت‌ها است.»

موسیوند افزود: «نیمی از جمعیت کشور را کارگران و بازنشستگان تشکیل می‌دهند و در صورت افزایش قدرت خرید این قشر، می‌توانیم شاهد رشد تولید و بهبود وضعیت اقتصادی باشیم. افزایش توان خرید این گروه، موجب تقاضا برای محصولات داخلی می‌شود که می‌تواند به تدریج به افزایش تولید کمک کند. اما تداوم سرکوب دستمزدها منجر به رکود بیشتر خواهد شد.»

این فعال کارگری در پایان گفت: «با توجه به اینکه تعیین حقوق کارگران و بازنشستگان در مذاکرات آخر سال شورای عالی کار انجام می‌شود، امیدواریم که اعضای سه‌جانبه در تعیین حقوق سال ۱۴۰۴، اجازه ندهند که سفره کارگران بیش از این کوچک‌تر شود.»

کمبود منابع مالی سازمان تامین اجتماعی باعث اعتراض مکرر بازنشستگان تامین اجتماعی به دولت شده است. درباره مشکلات و مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی مصاحبه ای را با علی دهقان کیا رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی شهرستان تهران انجام داده ایم که متن کامل آن در زیر می آید:

سوال- جنابعالی در اظهارات ومصاحبه های خود مطرح کرده اید که مسئولان سازمان برنامه و بودجه همکاری لازم را با سازمان تامین اجتماعی برای حل ناترازی سازمان تامین اجتماعی بر اساس قانون را ندارند موضوع از چه قرار است؟

جواب: برنامه های غلط سازمان برنامه و بودجه باعث شده تا کمر سازمان تامین اجتماعی خم شود و به زودی شاهد شکستن کمر این سازمان و به کما رفتن آن نیز خواهیم بود.دولت بر اساس 26 قانون حمایتی که مجالس گذشته مصوب کرده اند به تامین اجتماعی بدهی کلانی دارد که به موقع پرداخت نمی کند و ما بارها این موضوع را اعلام کرده ایم اما گوش شنوایی وجود ندارد.امروز با بحرانی مواجه شده ایم که صدای آغاز شدن آن را مسئولان و کارشناسان می شنوند.

سوال- امکان دارد با عدد و رقم صحبت کنیم؟

جواب: بله حتما. بدهی دولت به تامین اجتماعی در سال جاری 341 همت است که با مصوبه نمایندگان محترم مجلس و طبق قانون بودجه سال 1403 مقرر شده تا 130 همت در سال جاری به تامین اجتماعی پرداخت شود که تا کنون که در نیمه ماه یازدهم سال هستیم فقط 32 همت به تامین اجتماعی پرداخت شده و 98 همت دیگر مانده که باید تا پایان سال جاری پرداخت شود.گویا دولتمردان به خصوص مسئولان سازمان برنامه و بودجه اعتقادی به این بدهی و پرداخت آن ندارند.

اگر هم پرداخت 130 همت از بدهی های دولت به تامین اجتماعی در بودجه 1403 مصوب شده با کمک نمایندگان مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام و اعضای محترم شورای نگهبان و پیگیری های فراوان کانون های بازنشستگان تامین اجتماعی است. اما گویا مسئولان سازمان برنامه و بودجه از همه مسئولان کشور بالاتر بوده و می توانند قانون را اجرا نکنند!

سوال- یکی از مشکلات اساسی بازنشستگان تامین اجتماعی موضوع درمان آنان است.لطفا توضیحی از وضعیت درمانی بازنشستگان محترم بفرمایید.

جواب: سوال خوبی بود.در کمتر از 2 سال ارز 4200 تومانی به حدود 38500 تومان افزایش یافت که این یعنی افزایش حدود 9 برابری قیمت ارز در کمتر از 2 سال.قیمت دارو و تجهیزات پزشکی حدود 400 درصد افزایش داشته در صورتی که حقوق ها در 2 سال اخیر حدود 60 درصد افزایش داشته است.شما بگویید سازمان تامین اجتماعی از چه محل درآمدی قادر است این فاصله و افزایش را جبران کند؟

در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی ماهانه حدود 62 همت درآمد دارد در صورتی که هزینه هایش حدود 90 همت است.60 همت از 62 همت بابت حقوق بازنشستگان پرداخت می شود و حدود 2 تا 3 همت هم می ماند برای حقوق کارکنان تامین اجتماعی.پس هزینه های درمانی بیمه شدگان و بازنشستگان که درمان برای آنان واجب و ضروری است چه می شود؟دولتمردان و به خصوص مسئولان سازمان برنامه و بودجه باید معنی این اعداد را خوب متوجه باشند.برخی از بازنشستگانی که به کانون مراجعه می کنند می گویند که با مشاهده قیمت داروها در داروخانه ازتهیه دارو منصرف شده و ترجیح می دهند که درد را تحمل کنند.

سوال- یکی دیگر از مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش حقوق ها مطابق تورم است. نظر شما در این باره چیست؟

جواب: سیاست سازمان برنامه و بودجه در ادوار مختلف سرکوب مزدی بوده است.ممکن است بگویید حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چه ربطی به این سازمان دارد؟ خدمتتان توضیح می دهم. وقتی سازمان برنامه و بودجه درلایحه دولت به مجلس عددی را به مجلس برای افزایش حقوق کارمندان دولت پیشنهاد و در نظر می گیرد متاسفانه نمایندگان دولت در شورای عالی کار نیز از آن خط می گیرند، در صورتی که حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی می بایست بر اساس ماده 41 قانون کار و مواد 96 و 111 قانون تامین اجتماعی تعیین شود. بنابراین ملاحظه می کنید که این جا هم بازنشستگان از دست سازمان برنامه و بودجه خلاصی ندارند و این سازمان حال کارگران و بازنشستگان را خراب می کند.

سوال- نظرتان درباره افزایش حقوق متفاوت برای بازنشستگان تامین اجتماعی چیست؟ آیا این کار قانونی و مبتنی بر عدالت است؟

جواب: افزایش حقوق بازنشستگان باید برای همه سطوح یکسان باشد در غیر این صورت به متناسب سازی حقوق ها ختم می شود که نه منابع پایدار برای تامین شدن دارد و نه رضایت بازنشستگان حاصل می شود و در آخر هم به فروش دارایی های تامین اجتماعی ختم می شود.این که دولت برای بازنشستگان خود از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده هم تامین منابع به نوعی خالی کردن جیب مردم است.بنابراین به صراحت اعلام می کنیم که با افزایش پلکانی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مخالف هستیم و آن را غیر قانونی می دانیم.اگر دولت محترم می خواهد به اقشار آسیب پذیر کمک کند می تواند از طریق کالا برگ و … این کار را انجام دهد.

سوال- نحوه پرداخت بدهی های دولت به تامین اجتماعی و محاسبه آن چگونه است؟

جواب: سوال خوبی کردید.زمزمه هایی می شنویم که دولت در لایحه ای به مجلس روش سود ساده را برای پرداخت بدهی های دولت به تامین اجتماعی ارائه کرده است در صورتی که ما دلایل قانونی و محکمی داریم که این موضوع غیر قانونی است:

1- در سال 1399 طبق شکایت کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران ، دیوان عدالت اداری هم در مرحله اول و هم در هیات عمومی دیوان رای قاطع داد که دولت مکلف به پرداخت بدهی هایش بر مبنای ارزش واقعی روز و بر اساس نرخ اوراق مشارکت است.

2- همچنین دولت طبق بند(ه) ماده 7 قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی مکلف بر پرداخت بدهی هایش بر مبنای ارزش واقعی روز و بر اساس نرخ اوراق مشارکت است.

از سویی دیگر شاهدیم که در هنگام طلاق و محاسبه مهریه و موارد این چنینی میزان بدهی بروزرسانی می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: