دهک یارانه | دهک چندم هستم
دهک بندی جدید یارانه ای خانوارها اعلام شد | افزایش 300 هزار تومانی یارانه نقدی این دهک ها با این شرایط
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، دهک بندی جدید خانوارها تا پایان بهمن اعلام خواهد شد.
رستمی تاکید کرد: در صورتیکه یارانه خانواری به طور پایدار قطع شده، حتما پیگیری کرده و مشکل را رفع می کنیم.
احد رستمی روز پنجشنبه در جلسه هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون در سنندج اظهار کرد: طبق قانون سالانه باید ۲ بار دهک بندی جدید انجام شود و تلاش می کنیم به این تکلیف عمل کنیم.
وی ضمن تاکید بر پیگیری آمار مربوط به کودکان سوءتغذیه در کردستان، افزود: در بحث یارانه های نقدی، به هیچ عنوان از دهک یک تا هفت، حذفی نداریم.
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: ممکن است به دلیل تغییرات در آمار خانوارها اتفاق بیفتد که یک ماه یارانه پرداخت نشود اما ماه بعد حتما جبران می شود.
یارانه نقدی و معیشتی خانوار دهکهای اول تا سوم درآمدی بیست و پنجم هر ماه واریز میشود.
رستمی تاکید کرد: در صورتیکه یارانه خانواری به طور پایدار قطع شده، حتما پیگیری کرده و مشکل را رفع می کنیم.
وی ادامه داد: اسناد دسترسی به اطلاعات خانوارها را در اختیار اداره کل تعاون در کردستان قرار خواهیم داد تا مشکلات مربوط به یارانه در استان برطرف شود، ضمن اینکه خود ما آماده ایم این مشکلات را برطرف کنیم.
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به برنامه ریزی برای بازطراحی طرح کالابرگ اشاره کرد و گفت: توزیع کالا از طریق کالابرگ الکترونیکی در برخی فروشگاه ها ممکن است بازبینی شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت :وزارت تعاون در راستای صیانت از حقوق میلیونها خانوار ایرانی، بایستی بهقید فوریت نسبت به بازنگری در نحوه محاسبه دهکها و بروزرسانی آنها قبل از حذف و افزایش یارانهها اقدام نماید.
علیرضا نوین ، با اشاره به تصمیم دولت و مجلس جهت افزایش یارانه سه دهک اول جامعه از محل حذف یارانه سهدهک آخر، گفت: گزارشات و مستندات دریافتی نشانگر ایرادات جدی در نحوهی دهکبندی خانوارهای ایرانی است و عدم رفع آن قبل از اعمال سیاست حذف یارانه دهکهای پردرآمد، منجر به اجحاف در حق طبقه متوسط جامعه و ناعدالتی خواهد شد.
وی افزود: وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید ترتیبی اتخاذ نمایند تا دهکبندی تمامی خانوار حداقل ۶ ماه یکبار در سال بهصورت مستمر بروزرسانی گردد و در الگوریتم نحوه محاسبه دهکها نیز تجدیدنظر شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان شد: بهعنوان مثال اینکه خانوادهای با برخورداری از منزل مسکونی به ارزش ۳ میلیارد تومان، خودرو یک میلیارد تومانی و درآمد ماهیانه ۴۰ میلیونی در دهک پنجم قرار گیرند و خانوادهای دیگر با سکونت در منزل استیجاری، خودرو پانصد میلیونی و درآمد ماهیانه ۳۰ میلیون تومانی بهعنوان دهک هشتم شناسایی شوند، نشانگر ایراد در دهکبندیهاست.
وی تاکید کرد: وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در راستای صیانت از حقوق میلیونها خانوار ایرانی، بایستی بهقید فوریت نسبت به بازنگری در نحوه محاسبه دهکها و بروزرسانی آنها قبل از حذف و افزایش یارانهها اقدام نماید
دهکبندی یارانه معیشتی یکی از مهمترین معیارهای دولت برای پرداخت یارانه به خانوارها است. بسیاری از افراد برای اطلاع از وضعیت دهک خود یا ثبت اعتراض به حذف یارانه نیاز به استعلام دارند.
متقاضیان میتوانند با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir، آخرین وضعیت دهکبندی خود را مشاهده کنند. این سامانه علاوه بر نمایش دهکبندی خانوار، امکان پیگیری واریز یارانه معیشتی را نیز فراهم میکند.
برای دریافت اطلاعات از طریق تماس تلفنی، متقاضیان میتوانند با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس گرفته و پس از وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن ثبتشده، از دهکبندی خود مطلع شوند.
استعلام با کد دستوری (USSD)
یکی از روشهای ساده برای اطلاع از دهکبندی، استفاده از کد دستوری است. کافی است با شمارهای که به نام سرپرست خانوار ثبت شده است، کد زیر را شمارهگیری کنید:
#کد ملی۴۳۸۵۷۴*
پس از ارسال درخواست، اطلاعات دهک خانوار نمایش داده خواهد شد.
مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰
در صورت تمایل، افراد میتوانند به نزدیکترین دفتر پلیس +۱۰ مراجعه کرده و از طریق ارائه کد ملی، اطلاعات مربوط به دهکبندی یارانه خود را دریافت کنند.
افرادی که یارانه آنها قطع شده یا به اشتباه حذف شدهاند، میتوانند با مراجعه به سایت https://my.gov.ir درخواست بررسی و ثبتنام مجدد خود را انجام دهند.
اعتراض به دهکبندی ناعادلانه
افرادی که پس از بررسی متوجه شدهاند در دهکهای هشتم تا دهم قرار گرفتهاند و به این موضوع اعتراض دارند، باید به سامانهhttps://hemayat.tmcls.gov.ir مراجعه کنند.
پس از ورود به سامانه، با وارد کردن شماره تلفن و کد ملی سرپرست خانوار و انتخاب گزینه «درخواست بررسی»، اعتراض به دهکبندی ثبت میشود.
از لحاظ آماری دهک به معنای یک دهم جمعیت کل کشور و یک مفهوم نسبی و جمعیتی است. به عبارت دیگر دهک ۱۰ معدل ۱۰ درصد از جمعیت کشور خواهد بود که در مجموع و پس از ترکیب آیتم های وسع سنجی نسبت به مابقی جمعیت کشور وضعیت رفاهی بالاتری دارد.
لازم به ذکر است هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و به طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر است. بنابراین در صورتی که در هر مرحله از وسع سنجی افراد از دهک ۱۰ خارج شده و به دهک های پایین تر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهک های پایین تر به دهک ۱۰ اضافه می شوند.