ترمیم 500 هزار تومانی حقوق برای حقوق بگیران و مستمری بگیران تامین اجتماعی | افزایش دقیقه 90 حقوق بیمه شدگان تامین اجتماعی
کارکنانی که صاحب همسر میشوند ماهانه مبلغ ۵۰۰ هزار تومان بهعنوان حق تاهل دریافت خواهند کرد.
سازمان تامین اجتماعی به سوالاتی کلیدی در خصوص حقوق و مزایای بیمهشدگان پاسخ داده که یکی از این سوالات مهم مربوط به حق تاهل است.
حق تاهل یک مزیت رفاهی و انگیزشی برای کارکنان متاهل است که به تمامی کارکنانی که ازدواج دائم و ثبتشده دارند، تعلق میگیرد و هدف از آن حمایت از کارگران و کارمندان متاهل است.
سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان حق تاهل اعلام کرده است: حق تاهل به تمامی بیمه شدگان متاهل شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار (اعم از مرد یا زن) تعلق میگیرد و مبلغ آن در سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۰۰ هزار تومان در ماه است.
بنابراین در سال جاری افراد متاهل به نسبت افراد مجرد ۵۰۰ هزار تومان بیشتر حقوق دریافت میکنند که این مبلغ در سال ۱۴۰۴ میتواند بیشتر از این رقم باشد.
هنوز میزان حق تاهل کارگران و کارمندان در سال ۱۴۰۴ اعلام نشده است.
با توجه به پرسشهای مکرر واحدهای اجرایی و مخاطبان سازمان تأمین اجتماعی درخصوص مزایای سنوات و حق تأهل، معاونت بیمهای این سازمان جهت ایجاد وحدت رویه و شفافسازی، دستورالعملی را تدوین و به واحدهای اجرایی ابلاغ کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، واحدهای اجرایی تأمین اجتماعی و کارفرمایان موظفند مفاد این دستورالعمل را که به منظور رفع ابهامات و اجرای یکپارچه مقررات مربوط به مزایای سنوات و حق تأهل ابلاغ شده است، دقیقاً رعایت کنند.
در ادامه، مهمترین سوالات و پاسخهای مرتبط ارائه شده است:
سوال ۱- پایه سنوات به چه کسانی تعلق میگیرد و چه افرادی مشمول آن میشوند؟
پاسخ: پایه سنوات به تمامی کارگران مشمول قانون کار که یک سال و بیشتر از استخدام ایشان میگذرد تعلق میگیرد.
سوال ۲- اگر کارکرد بیمه شده در ماه کمتر از روزهای کارکرد کامل باشد، مزد پایه سنواتی به چه صورت محاسبه میشود؟
پاسخ: طبق جدول پیوست بخشنامه شماره ۲۷۶۷۱۶ مورخ 29/12/1402 وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستورالعمل اجرایی مربوطه، مبلغ مزد پایه سنوات به صورت روزانه مشخص و اعلام شده است که کارفرما مکلف است بر اساس تعداد روزهای کارکرد هر یک از کارگران شاغل در کارگاه مزبور نسبت به درج و پرداخت آن اقدام نماید.
سوال ۳- اگر بیمه شده از یک کارگاه قطع همکاری نموده و در کارگاه دیگری شروع به کار نماید آیا سوابق کارگاه قبلی باید در درج مزد پایه سنوات مد نظر قرار گیرد؟
پاسخ: خیر. تعیین میزان مزد پایه سنوات صرفاً براساس سوابق بیمه شده در کارگاهی است که در حال حاضر مشغول به کار بوده و لیست حق بیمه آن از کارگاه ارسال و پرداخت میشود.
سوال ۴- آیا کارگاههای موضوع ماده ۱۸۸ قانون کار، مشمول درج مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی هستند؟
پاسخ: خیر. صرفاً کارگاههای مشمول قانون کار ملزم به درج مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی هستند.
سوال ۵- نحوه اعمال مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی چگونه است؟
پاسخ: در سایت سازمان تأمین اجتماعی به نشانی tamin.ir و در سربرگ چند رسانه ای، «فیلم»، ویدئوی آموزشی مربوطه با عنوان «آموزش نحوه اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل» در لیست «هوشمند» در دسترس است.
سوال ۶- حق تاهل به چه افرادی تعلق میگیرد و مبلغ آن چقدر است؟
پاسخ: حق تاهل به تمامی بیمه شدگان متاهل شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار (اعم از مرد یا زن) تعلق میگیرد و مبلغ آن در سال ۱۴۰۳ به میزان 500 هزار تومان در ماه است.
قائم موهبتی، معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی، با اشاره به چالشهای مالی این سازمان، تأکید کرد: تأمین اجتماعی رقم قابل توجهای از دولت طلب دارد و فراهم کردن زیرساخت لازم برای تأمین این مطالبه ضروری است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، قائم موهبتی در آیین تکریم و معارفه مدیر درمان تأمین اجتماعی استان بوشهرکه با حضور مدیران ارشد سازمان تأمین اجتماعی، نمایندگان استانداری بوشهر و دیگر مسئولان استانی برگزار شد اظهار داشت: طلبهای سازمان تأمین اجتماعی از دولت حاصل قوانین و مقرراتی است که به منظور پوشش اقشار مختلف و همچنین سهم نهاد حاکمیتی و تضمینی این سازمان برعهده دولت گذاشته شده است.
پرداخت این طلبها از سوی دولت در شرایط کنونی از اهمیت بهسزایی برخوردار است و میتواند برای جبران کسری بودجه در پرداخت حقوق بازنشستگان و کارمندان به تأمین اجتماعی کمک کند.
وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی در قالب رویکردی جدید، ۲۰ طرح تحولی را تهیه و تدوین کرده است که از جمله آنها سه طرح مربوط به حوزه درمان و شش طرح مربوط به حوزه بیمهای است. این طرحها با هدف پیشرفت سازمان و افزایش رضایت مردم طراحی شدهاند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی، مهمترین رسالت هر دستگاهی را جلب رضایت مخاطبان دانست و گفت: در دوره قبل با اجرای طرح ۳۰۷۰ در خدمات غیرحضوری، سرعت عمل افزایش یافت که این اقدام مبارکی بود. خوشرو بودن و سرعت عمل در پاسخ به مردم تأثیر زیادی در روحیه مراجعان تأمین اجتماعی دارد.
موهبتی همچنین بر لزوم به سرانجام رساندن طرحهای نیمهتمام به نفع بیمهشدگان تأکید کرد و گفت: این موضوع از مهمترین اولویتها و راهبردهای پیشروی سازمان تأمین اجتماعی است.
در ادامه این مراسم، دکتر سید حمید سیاسینژاد، مدیر جدید درمان تأمین اجتماعی استان بوشهر، گفت: بیش از ۸۰ درصد جمعیت استان بوشهر بیمه تامین اجتماعی هستند و حتی کسانی که بیمه تأمین اجتماعی ندارند، مایلاند به دلیل کیفیت خدمات از مراکز ما استفاده کنند.
وی افزود: تلاش خواهیم کرد خدمات درمانی را با نگاه عادلانه و عدالتمحور در سراسر استان گسترش دهیم و از ظرفیتهای موجود برای بهبود وضعیت معیشتی و رفاه همکاران و بیمهشدگان بهره ببریم.
در این مراسم، سید حمید سیاسینژاد به عنوان مدیر جدید درمان تأمین اجتماعی استان بوشهر معرفی شد و از خدمات حسن اسماعیلی، مدیر درمان پیشین، تقدیر به عمل آمد.