طرز تهیه کوکی شکلاتی برای عید نوروز
کوکی یکی از پرطرفدارترین شیرینیها است که تنوع گستردهای از نظر طعم، اندازه و بافت دارد. این شیرینی محبوب به روشهای مختلفی آماده میشود.
در میان انواع آن، کوکی شکلاتی به دلیل مزه متفاوت و بافت لطیف خود، یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین طعمها است.
برای آماده سازی این کوکی شکلاتی، ابتدا کره هم دمای محیط، شکر سفید و شکر قهوهای را در کاسه بزرگی بریزید و هم بزنید تا کاملاً پفکی شود. سپس تخممرغها و وانیل را یکی یکی اضافه و ترکیب کنید. مواد خشک را با هم مخلوط و الک کنید.
مواد خشک را به همراه شکلات خرد شده به محتوای درون کاسه اضافه کنید و خمیر کوکی را آماده کنید. توپهای کوچکی از خمیر جدا کنید و با کمی فاصله روی سینی فر بگذارید. کوکیها را در فر از پیش گرم شده بپزید. رسپی این کوکیهای جذاب را با جزئیات بیشتر در ادامه مطلب بخوانید.
مواد لازم برای کوکی شکلاتی برای ۱۰ نفر
مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره نرم ۲۲۷ گرم
شکر قهوهای ۲۸۰ گرم
شکر سفید ۸۰ گرم
تخممرغ ۲ عدد
آرد گندم ۴۱۰ گرم
پودر کاکائو ۶۸ گرم
بیکینگپودر ۱ قاشق چایخوری
جوششیرین ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
شکلات خرد شده ۲۰۰ گرم
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
مرحله اول: کره و شکرها را با هم ترکیب کنید
کره هم دمای محیط را در کاسه بزرگی بریزید. شکر قهوهای و شکر سفید را به آن اضافه کنید. ابتدا با لیسک سپس یا دور تند همزن برقی مواد را ۴-۶ دقیقه هم بزنید تا کره کاملاً پفکی شود.
مرحله دوم: تخممرغها و وانیل را اضافه کنید
تخممرغهای هم دمای محیط را یکی یکی به محتوای درون کاسه اضافه کنید و مواد را با دور تند همزن برقی هم بزنید.
وانیل را نیز به مایه کوکی اضافه و ترکیب کنید.
در این بازه زمانی بهتر است چند بار همزن را خاموش و مواد را درون کاسه دورگیری کنید.
مرحله سوم: مواد خشک را اضافه کنید
آرد سفید، پودر کاکائو، نمک، جوش شیرین و بیکینگپودر را با هم در کاسه جداگانه مخلوط کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار از الک رد کنید تا ناخالصیهای مواد خشک گرفته شود.
مواد خشک را طی چند مرحله به محتوای درون کاسه اضافه کنید.
با لیسک مواد را هم بزنید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.
مرحله چهارم: خمیر را در یخچال بگذارید
از خمیر گلولههای با وزن یکسان جدا کنید و در دست کمی به آنها شکل بدهید.
گلولههای خمیر را در ظرف دربداری بچینید.
همه خمیر را به همین ترتیب شکل بدهید و درب ظرف را ببندید.
ظرف را ۱۵-۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید.
این کار باعث میشود کوکی های شما پس از پخت زیاد تغییر شکل ندهند.
مرحله پنجم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید تا فر پیش از شروع فرایند پخت به خوبی گرم شود.
گرم بودن فر در کیفیت بافت کوکی شما بسیار تأثیرگذار است.
کف سینی فر کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز قرار دهید.
مرحله ششم: کوکیها را بپزید
کوکی ها را از فریزر خارج کنید. از خمیر کوکی به اندازه یک قاشق غذاخوری بردارید و به شکل توپ با فاصله روی سینی قرار دهید.
مرحله هفتم: شیرینیها را بپزید
سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید کوکیها برای مدت ۸-۱۰ دقیقه با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه بپزند.
توجه کنید که نباید بیش از حد پخته شوند تا بافت نرم و لطیف خود را حفظ کنند.
مرحله هشتم: کوکی ها را سرو کنید
پس از پخت، کوکیها را از فر خارج کنید و اجازه دهید برای ۵ دقیقه روی سینی خنک شوند. سپس آنها را روی توری بگذارید تا کاملاً سرد شوند.
حالا کوکیهای شکلاتی خوشمزه شما آماده سرو هستند. در کنار فنجانی چایی یا قهوه داغ میل کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوکی شکلاتی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوکی شکلاتی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن کوکی شکلاتی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
فر را از قبل گرم کنید تا کوکیها در دمای یکنواخت بپزند.
میتوانید روی کوکیها کمی نمک دریایی بپاشید تا طعم شکلات را قویتر کند.
کوکیها را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا تازه بمانند.
حتماً کره را در دمای محیط نرم کنید تا بافت کوکی لطیفتر شود.
اضافه کردن مقداری نمک به کوکی، باعث متعادل شدن طعم شیرینی و افزایش عمق طعم میشود.
برای داشتن کوکیهایی بیشتر شکلاتی، میتوانید مقداری شکلات ذوب شده به خمیر اضافه کنید.
هنگام چیدن خمیر روی سینی فر، بین آنها فاصله بگذارید تا در حین پخت پخش شوند.
ترکیب شکر قهوهای و شکر سفید به کوکی بافتی جویدنی و دلچسب میدهد.
استفاده از پودر کاکائوی با کیفیت، طعم شکلاتی کوکی را عمیقتر و خوشمزهتر میکند.
برای تنوع، میتوانید مغز گردو یا بادام خرد شده به خمیر اضافه کنید.
برای داشتن کوکیهایی خوشمزهتر، از شکلات تلخ با درصد کاکائوی بالا استفاده کنید.
سرگرمی روز : میتوانید خمیر کوکی را فریز کنید و هر زمان که خواستید، بپزید.
آرد را حتماً الک کنید تا از گلوله شدن مواد جلوگیری شود.
تخممرغها را قبل از اضافه کردن، در دمای محیط قرار دهید تا خمیر یکدستتر شود.
اگر کوکیها را بلافاصله بعد از پخت از سینی جدا کنید، ممکن است خرد شوند. اجازه دهید کمی خنک شوند.
برای داشتن کوکیهایی نرم، حتماً خمیر را در یخچال استراحت دهید.
برای داشتن کوکیهایی با بافت نرمتر، زمان پخت را یک دقیقه کمتر در نظر بگیرید.
اگر کوکیها بعد از پخت خیلی خشک شدند، میتوانید یک تکه نان در ظرف نگهداری آنها قرار دهید تا رطوبت آن را جذب کنند.