هشدار مهم؛ سیب زمینی های با این شکل و قیافه را نخرید و نخوردی

این نوع سیب زمینی که یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در انواع غذا و … نیز محسوب میشود ممکن است برای سلامتی بسیار مضر باشد.

کدخبر : 27994
سایت سرگرمی روز :

 

قیمت سیب زمینی مهم نیست؛ این شکلی بود، نه بخر و نه بخور

سیب زمینی یکی از پرمصرف‌ ترین و محبوب ‌ترین مواد غذایی در سراسر جهان است، اما آیا تاکنون به این فکر کرده ‌اید که تمام قسمت‌های آن برای مصرف مناسب نیستند؟ برخی از انواع سیب زمینی‌ها می ‌توانند حاوی ترکیبات مضری باشند که به سلامتی آسیب می ‌رسانند. مِن جمله می ‌توان به سیب زمینی‌های سبز، جوانه زده و حتی تلخ اشاره کرد.

سیب زمینی جوانه زده

این سیب زمینی ها حاوی سمومی به نام سولانین و چاکونین هستند که می ‌توانند منجر به مسمومیت غذایی شوند. علائم مسمومیت معمولاً ۸ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف سیب زمینی جوانه زده ظاهر می‌ شود و شامل سردرد، سرگیجه، دل ‌درد، تهوع، استفراغ، اسهال، بی‌ قراری، خواب‌آلودگی، لرزش و هذیان گفتن است.

سیب زمینی تلخ

تلخیِ سیب زمینی نشان دهنده وجود مقادیر بالای سموم طبیعی مانند سم گلیکو آلکالویید (GA)، سولانین و چاکونین است که این سموم معمولاً در سیب زمینی‌هایی که سبز شده‌اند یا در شرایط نادرست نگهداری شده‌ اند، تجمع می‌ یابند. مصرف سیب زمینی تلخ ممکن است علائمی مانند تهوع، استفراغ ، دل ‌درد و سرگیجه ایجاد کند.

چنین سیب زمینی هایی ممکن است نشانه‌ای از وجود سموم و مواد مضر باشند. این تغییر رنگ معمولاً ناشی از فرآیندهای شیمیایی مانند اکسیداسیون آنزیمی است که در سیب زمینی رخ می‌ دهد. در جواب اینکه آیا سیب زمینی سیاه ضرر دارد؟ باید گفت که این سموم می‌توانند برای سلامتی مضر باشند و مصرف سیب زمینی سیاه شده ممکن است مشکلات گوارشی و حتی مسمومیت غذایی را به دنبال داشته باشد.

مسمومیت با سیب زمینی آب پز

اگر سیب زمینی آب‌پز سیاه شده یا دارای بوی ناخوشایند یا علائم فساد باشد، نباید مصرف کرد. سیب زمینی‌های آب‌پز شده‌ای که به درستی نگهداری نشده ‌اند و یا مدت زمان طولانی از پخت آنها گذشته است، خطر بیشتری برای سلامتی دارند.

پیشگیری از خرابیِ سیب زمینی

برای کاهش میزان GA در سیب زمینی، روش ‌های صحیح قبل و بعد از برداشت باید رعایت شود و کشاورزان و تولیدکنندگان در این مورد نقش مهمی دارند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: