طرز تهیه کلوچه کنجدی برای عید نوروز
کلوچه کنجدی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین انواع کلوچههای بازاری است که بافتی بسیار نرم و لطیف دارد. این کلوچههای جذاب به روشهای مختلفی آماده میشوند.
برای درست کردن این کلوچه، ابتدا تخممرغها را با پودر قند و وانیل مخلوط کنید. سپس روغن مایع را اضافه کنید. در مرحله بعد، ماست و بیکینگپودر را ترکیب و به مخلوط تخممرغ اضافه کنید.
آرد، پودر هل و نمک را الک و کمکم به مواد بیفزایید تا خمیر یکدست شود. بعد از استراحت خمیر در فریزر، آن را به شکل گلوله درآورید و در کنجد بغلتانید. سپس در فر از پیش گرم شده بپزید.
رسپی این کلوچههای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کلوچه کنجدی برای ۸ نفر
آرد قنادی ۲/۵ پیمانه
نشاسته ذرت ۱/۴ پیمانه
تخممرغ ۲ عدد
ماست شیرین ۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۳/۴ پیمانه
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر قند ۱ پیمانه
کنجد ۱ پیمانه
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
بیکینگپودر ۱ قاشق غذاخوری
مرحله اول: تخممرغ، پودر قند و وانیل را ترکیب کنید
تخممرغهای هم دمای محیط را در کاسه بزرگی بشکنید. وانیل را به آنها اضافه کنید.
سپس پودر قند را الک کنید و به مواد درون کاسه بیفزایید. با همزن برقی مواد را ۵-۸ دقیقهای هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
در این بازه زمانی بهتر است چند بار همزن را خاموش و مواد درون ظرف را دور گیری کنید.
مرحله دوم: ماست و بیکینگپودر را اضافه کنید
در یک ظرف جداگانه، ماست شیرین را بریزید و بیکینگپودر را به آن اضافه کنید.
در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید. سپس کاسه را کنار بگذارید و چند دقیقه زمان دهید تا حجم آن بیشتر شود و کمی پف کند.
پس از پف کردن ترکیب فوق را به مواد تخم مرغی درون کاسه اضافه کنید و با همزن ۱-۲ دقیقه هم بزنید تا ترکیب کاملاً یکدستی حاصل شود.
مرحله سوم: مواد خشک را آماده کنید
آرد، نشاسته ذرت، پودر هل و نمک را در ظرف جداگانهای با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار از الک رد کنید.
الک کردن مواد خشک موجب لطیف شدن بافت شیرینی شما میشود. ترکیب مواد خشک را کمکم به مایه درون کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدست شود.
خمیر این کلوچه در نهایت باید غلظتی مشابه ماست چکیده داشته باشد.
مرحله چهارم: خمیر را در فریزر بگذارید
خمیر را در ظرف دربداری بریزید و درب ظرف را ببندید. آن را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه در فریزر بگذارید تا استراحت کند.
با این روش، کار کردن با خمیر برایتان راحتتر میشود و کلوچهها هنگام پخت بافت بهتری خواهند داشت.
مرحله پنجم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر را با دمای ۱۸۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سینی فر را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.
مرحله ششم: خمیر را شکل دهید
یک قاشق را چرب کنید، سپس از خمیر به اندازههای یکسان بردارید، آن را به شکل گلوله درآورید و در کنجد بغلتانید تا سطح خمیر کاملاً پوشیده شود.
گلولههای خمیری را با فاصله روی سینی فر بچینید.
مرحله هفتم: کلوچهها را بپزید
سینی حاوی کلوچهها را در طبقه وسط فر بگذارید. با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه کلوچهها را در فر بپزید.
میتوانید در ۲ دقیقه آخر، گریل را روشن کنید تا روی کلوچهها طلایی شود.
مرحله هشتم: کلوچهها را سرو کنید
بعد از پخت، سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید کلوچهها کاملاً خنک شوند.
سپس آنها در ظرف سرو بچینید و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
برای نگهداری از کلوچهها برای مدت طولانیتر بهتر است آنها را داخل ظرف دربسته بگذارید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کلوچه کنجدی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کلوچه کنجدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اضافه کردن مقداری زعفران دمکرده باعث ایجاد طعم و رنگ خاصی در کلوچهها میشود.
میتوان از عسل یا شیره خرما برای شیرینتر شدن کلوچه استفاده کرد.
میتوانید مقداری کره آب شده به جای بخشی از روغن مایع اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.
اضافه کردن مغزهایی مثل گردو، بادام یا پسته به خمیر میتواند طعم متفاوتی ایجاد کند.
کنجد را قبل از استفاده کمی تفت دهید تا عطر بیشتری داشته باشد.
اگر خمیر بیش از حد چسبناک بود، مقدار کمی آرد اضافه کنید، اما زیاد از حد نباشد که باعث خشکی کلوچه شود.
استفاده از پودر کاکائو یا محلول زعفران میتواند یک طعم متفاوت به کلوچه بدهد.
برای لطیفتر شدن خمیر، از ماست پرچرب استفاده کنید.
حتماً آرد را چند بار الک کنید تا بافت کلوچه نرمتر شود.
میتوان به جای شکر سفید از پودر شکر قهوهای استفاده کرد تا طعم کاراملی به کلوچه بدهد.
پخت بیش از حد باعث خشکی و سفت شدن کلوچه میشود، حتماً در زمان مشخص شده آن را چک کنید.
حتماً بیکینگپودر را به ماست اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید تا واکنش دهد، این کار باعث بهتر شدن پف کلوچه میشود.
برای ایجاد طعم خاصتر، میتوان مقداری وانیل طبیعی یا پودر دارچین به مواد اضافه کرد.