خبر خوش وزیر درباره پرداخت وام به مددجویان بدون حضور در بانک | وام قرض الحسنه 10 تا 300 میلیون تومانی برای مددجویان+شرایط ثبت نام
میدری با اشاره به لزوم حمایت از کسبوکارهای خرد و خانگی گفت: مصمم هستیم فرآیند دریافت تسهیلات اشتغالزایی برای مشاغل خانگی را تسهیل کنیم.
احمد میدری(وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در همایش "سرمایهگذاری برای تولید و ایران ماهر" که با حضور فعالان اقتصادی، نمایندگان مجلس و مسئولان محلی برگزار شد، بر اهمیت حضور میدانی در استانها و ارتباط مستقیم با صاحبان کسب وکار تأکید کرد.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم شناخت مسائل از نزدیک، گفت: هر بار که به مناطق مختلف سفر میکنم، نکات ارزشمندی را یاد میگیرم که در تصمیمگیریهای ملی مؤثر است.
میدری با اشاره به بازدید از کارخانه عالم آرا توقف تولید در این کارخانه و سایر کارخانجات اظهارکرد: جای تأسف دارد که چنین سرمایههایی به حال خود رها شدهاند. باید سرمایهگذاری در این کارخانهها از سر گرفته شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی راهکارهایی برای تعیین تکلیف سریع این کارخانه، از جمله واگذاری آن به بخش خصوصی با اجاره بلندمدت ۱۵ساله پیشنهاد کرد.
میدری با اشاره به لزوم حمایت از کسبوکارهای خرد و خانگی گفت: مشاغل خانگی چون مانند پروژهها و طرحهای بزرگ، دهان پر کن نیستند و فرصتی برای عکس یادگاری و نمایش در افتتاح ندارند بنابراین مظلوم هستند. اما ما مصمم هستیم فرآیند دریافت تسهیلات اشتغالزایی برای این مشاغل را تسهیل کنیم.
وی افزود: با تغییر فرآیندها، متقاضیان دیگر نیاز به مراجعه مستقیم به بانک ندارند و پروندهها از طریق نهادهایی چون کمیته امداد، بسیج و بهزیستی پیگیری خواهد شد.
میدری از پیشنهاد راهاندازی نمایشگاههای دائمی در مناطق مرزی مانند خرمشهر برای صادرات صنایع دستی و مبل خبر داد و گفت: به عنوان مثال بیش از ۶۰۰ هزار نفر از بصره سالانه به خرمشهر سفر میکنند و میتوان این ظرفیت را برای رونق صادرات استفاده کرد.
وزیر کار درباره درخواست بیمه تامین اجتماعی فعالان حوزه صنایع دستی نیز گفت: معتقدم باید نگاهمان به تامین اجتماعی را تغییر دهیم. برخلاف تصور عمومی، سازمان تأمین اجتماعی پولی از دولت دریافت نمیکند. اما بیمه روستاییان و عشایر که شامل قالیبافان نیز میشود، بیشترین یارانه را دریافت میکند. دولت دو سوم حق بیمه را پرداخت میکند و افراد تنها یک سوم آن را میپردازند و قالیبافان میتوانند عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر شوند در حالی که اگر بخواهیم کسی را خارج از ضابطه عضو تامین اجتماعی کنیم باید از جیب کارگر برداریم.
میدری در پاسخ به درخواست استفاده از پساب صنعتی برای مصارف کشاورزی و صنعتی گفت: تجربه یزد نشان داد که بخش خصوصی میتواند این پروژهها را با سرعت پیش ببرد. در آنجا یک پروژه در این زمینه سالها قبل تصویب شده بود اما اجرا نمیشد. در انتها بخش خصوصی پیشنهاد داد که در قبال دریافت آب به دست آمده طرح را اجرا کند و فوری آن را اجرا کرد. بنابراین ما آمادگی داریم حتی رایگان این آب را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم، به شرط آنکه منابع کافی برای تصفیه و بهرهبرداری فراهم شود.
وی ضمن تاکید بر پیگیری مسائل مطرحشده در این همایش، گفت: اگر مسئولی وعدهای میدهد و به آن عمل نمیکند، باید کنار برود. ما متعهد هستیم که وعدههایمان را اجرایی کنیم و با پیگیری مستمر، گامهای مؤثری برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی برداریم.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی متقیفر، معاون امور فرهنگی کمیته امداد در نشست صمیمی با نخبگان فرهنگی، ورزشی و علمی تحت حمایت کمیته امداد استان هرمزگان، گفت: نخبگان، افتخار کمیته امداد هستند و وظیفه ما این است که خدمتگزار ویژه این فرزندان کشور باشیم و بر همین اساس یکی از اولویتهای مهم کمیته امداد در چند سال اخیر، اختصاص ردیف ویژه برای امور مربوط نخبگان بوده است.
وی ادامه داد: در راستای اجرای برنامه های حمایت از دانشجویان و نخبگان، در سال ۱۴۰۴ با همت ستاد مرکزی کمیته امداد و با همکاری صندوق قرض الحسنه امداد ولایت، ۵۰۰ میلیارد تومان وام قرضالحسنه برای دانشجویان و نخبگان تحت حمایت اختصاص یافته است.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه نخبگان در ستاد مرکزی کمیته امداد در راستای حمایتهای اصولی و منسجم از این جامعه هدف، بیان کرد: کمیته امداد سال گذشته اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان در قالب وامهای قرضالحسنه دانشجویی و نخبگان تحت پرداخت کرد که این رقم در سال ۱۴۰۴ به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
متقیفر با بیان اینکه استان هرمزگان جزء استانهای فریخته کشور است، تصریح کرد: هیچ یک از دانشجویان و نخبگان تحت حمایت درحال تحصیل در سراسر کشور نباید به دلیل کمبودها و یا مشکلات اقتصادی و مالی از تحصیل بازبمانند یا در این مسیر ضعیف شوند.
رییس اداره بهزیستی شهرستان قشم گفت: ۷۳ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی با هدف تلاش و برنامهریزی مناسب برای توانمندسازی جامعه هدف سال گذشته به مددجویان زیرپوشش این اداره در بزرگترین جزیره ایرانی خلیجفارس پرداخت شده است.
سیروس شمس الهی افزود: تسهیلات پرداخت شده زمینه اشتغال ۳۷ مددجوی زیرپوشش این نهاد شامل ۲۰ معلول، ۶ زن سرپرست خانوار و ۱۱ معتاد بهبود یافته را در بخش های مختلف فراهم کرده است.
وی ادامه داد: این تسهیلات اشتغالزایی کم بهره در راستای بند ب تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ با سرانه هر نفر بین یک میلیارد و ۵۰۰ تا ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال پرداخت شده است.
رییس اداره بهزیستی شهرستان قشم توضیح داد: تسهیلات مددجویان در زمینه های خیاطی، صنایع دستی، آرایشگری و صنف های مختلف (سوپرمارکت) و پوشاک پرداخت شد.
شمس الهی اضافه کرد: جامعه هدف بهزیستی در این شهرستان مرزی شامل معلولان زیرپوشش، زنان سرپرست خانوار، بهبود یافتگان، افراد در معرض آسیبهای اجتماعی، فرزندان مستقل بهزیستی، معلولان و کارفرمایان هستند.
وی گفت: همزمان تسهیلات بانکی و مشوق های اشتغال به مددجویان بهزیستی با تشخیص کمیته اشتغال و براساس اعتبارات ابلاغی امکانپذیر است و مبلغ تسهیلات پرداختی نسبت به نوع طرح اشتغال تفاوت دارد.
۲ هزار و ۵۷۸ معلول تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان مرزی قشم قرار دارند که از این تعداد هزار و ۱۴۵ نفر به تفکیک معلولیت ها( ۴۴۱ معلول جسمی، ۴۲۸ معلول ذهنی، ۱۳۸ معلول بینایی و ۸۹ معلول روانی) و هزار و ۴۳۳ نفر دیگر نیز دارای سایر معلولیت هستند که به دلیل معلولیت شدید و نداشتن درآمد ثابت و کافی مستمری ماهیانه دریافت می کنند.
قشم جزو شهرستانهایی است که پوشش ۱۰۰ درصدی در اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه (سی. بی. آر) را دارد.
همچنین ۳۵۴ نفر از زنان سرپرست خانوار (۱۷۵ نفر شهری و ۱۷۹ نفر روستایی) تحت پوشش بهزیستی قشم هستند که علاوه بر مستمری از سایر خدمات مشاوره ای و آموزشی در صورت نیاز بهره مند میشوند.
در حال حاضر ۲۱۱ نابینای مطلق و کم بینا (۷۲ زن و ۱۳۹ مرد) در مناطق شهری و روستایی این جزیره (۴۲ نفر شهری و ۱۶۹ نفر روستایی) تحت پوشش بهزیستی این شهرستان قرار دارند که از این تعداد ۳۴ نفر نابینای مطلق و ۱۷۷ نفر کم بینا می باشند.