تیپ شخصیتی | تیپ شخصیتی INTJ

تیپ شخصیتی | تیپ شخصیتی INTJ رو بیشتر بشناسید | مشکلات و نقاط قوت این تیپ شخصیتی چیه؟!!!

بارت INTJ (اول حروف کلمات انگلیسی به‌معنای درون‌گرا، شهودی، منطقی و قضاوت‌گر) یکی از ۱۶ نوع شخصیتی است که در تست مایرز- بریگز (Myers- Briggs) یا همان تست MBTI تعریف شده است. به افرادی که تیپ شخصیتی INTJ دارند، «معمار» یا « استراتژیست» نیز گفته می‌شود. این گروه بسیار تحلیلی، خلاق و منطقی هستند.

کدخبر : 9945
سایت سرگرمی روز :

MBTI یکی از معروف‌ترین تست‌های روان‌شناختی است، اما منتقدین باور دارند که این تست دقت و اعتبار لازم را ندارد. اگر قبلا این تست را داده‌اید، حتما در فهم معنی تست خود احتیاط کنید. در این مقاله، می‌توانید اطلاعات بیشتری درمورد تیپ شخصیتی INTJ کسب کنید؛ با این حال، این مقاله نباید به‌عنوان توصیه‌های شغلی در زمینه سلامت، روان‌شناختی یا حرفه‌ای تعبیر شود.

عبارت INTJ (اول حروف کلمات انگلیسی به‌معنای درون‌گرا، شهودی، منطقی و قضاوت‌گر) یکی از ۱۶ نوع شخصیتی است که در تست مایرز- بریگز (Myers- Briggs) یا همان تست MBTI تعریف شده است. به افرادی که تیپ شخصیتی INTJ دارند، «معمار» یا « استراتژیست» نیز گفته می‌شود. این گروه بسیار تحلیلی، خلاق و منطقی هستند.

MBTI یکی از معروف‌ترین تست‌های روان‌شناختی است، اما منتقدین باور دارند که این تست دقت و اعتبار لازم را ندارد. اگر قبلا این تست را داده‌اید، حتما در فهم معنی تست خود احتیاط کنید. در این مقاله، می‌توانید اطلاعات بیشتری درمورد تیپ شخصیتی INTJ کسب کنید؛ با این حال، این مقاله نباید به‌عنوان توصیه‌های شغلی در زمینه سلامت، روان‌شناختی یا حرفه‌ای تعبیر شود.

رابطه تیپ شخصیتی INTJ با سایر تیپ‌ها

برای مطالعه رابطه تیپ شخصیتی INTJ با هر یک از تیپ‌ها روی لینک موردنظر کلیک کنید:

رابطه تیپ شخصیتی INTJ با سایر تیپ‌ها

رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ENFP     رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ENTP

رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ENFJ     رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و INFP

رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ESTJ     رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ENTJ

رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ESTP     رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و INTP

رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ISTP     رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و INTJ

رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ISFP     رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ESFP

رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و INFJ     رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و EDFJ

رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ISTJ     رابطه تیپ شخصیتی INTJ‌ و ISFJ

ویژگی‌های کلیدی تیپ شخصیتی INTJ

این افراد تمایل دارند که درون‌گرا باشند و ترجیح می‌دهند تنها کار کنند. اگر آنها به یک تصویر بزرگ نگاه کنند، به‌جای تمرکز روی جزئیات مشخص، بر اطلاعات انتزاعی تمرکز می‌کنند؛ همچنین این افراد بر منطق و اطلاعات عینی بیشتر از احساسات خود تاکید می‌کنند. آنها علاقه دارند که در دنیای خودشان، احساس نظم و کنترل داشته باشند، بنابراین سعی می‌کنند به برنامه‌هایشان جامه عمل بپوشانند.

نقاط قوت     نقاط ضعف

از مفاهیم انتزاعی و نظری لذت می‌برند     بیش از حد تحلیل‌گر، قضاوت‌گر و کمال‌گرا باشند

انتظارات بالایی از خود دارند     دوست ندارند درمورد احساسات خود صحبت کنند

شنوندگان و منتقدان خوبی هستند     بعضی اوقات ممکن است که بی‌تفاوت یا بی‌علاقه به‌نظر برسند

اعتماد‌ به ‌نفس بالا دارند     

سخت کار می‌کنند     

رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی INTJ

تست MBTI، چهار مشخصه اصلی زیر را برای شخصیت‌شناسی در نظر می‌گیرد:

۱. برون‌گرا (Extraverts) یا درون‌گرا بودن (Introverts)؛

۲. حسی (Sensing) یا شهودی بودن (Intuition)؛

۳. منطقی (Thinking ) یا احساسی بودن (Feeling)؛

۴. قضاوت‌گر (Judging) یا ادراکی بودن (Perceiving).

اگر اول حروف انگلیسی انواع شخصیت‌های درون‌گرا، شهودی، منطقی و قضاوت‌گر را کنار هم بگذاریم، به تیپ شخصیتی INTJ می‌رسیم.

بر مبنای نظریه انواع شخصیت کارل یونگ (Carl Jung)، تست MBTI یک دسته‌بندی کاربردی است تا بتوانیم انواع شخصیت‌های افراد را بهتر درک کنیم. هریک از ۴ مورد بالا، می‌تواند شامل درون‌گرایی یا برون‌گرایی نیز باشد. برای هر نوع شخصیت، این کارکردهای مختلف شناختی به راه‌های مختلف با یکدیگر ترکیب می‌شوند یا تعامل می‌کنند. هر فرد، یکی از موارد بالا را به‌طور غالب در شخصیت خود دارد که ویژگی‌های آن شخص را به‌طور کلی مشخص می‌کند؛ علاوه بر این رویکردهای غالب، کمکی، نوع سوم و فرعی نیز در ایجاد خصوصیات شخصیت هر فردی، نقش مؤثری دارند که در ادامه به توضیح این ۴ کارکرد می‌پردازیم.

رویکرد غالب: درون‌گرای شهودی

زمانی تیپ شخصیتی INTJ درون‌گرای شهودی می‌شوند که بخواهند الگوها، معانی و احتمالات را بررسی کنند. آنها به‌جای اینکه فقط به واقعیت‌های ملموس توجه کنند، می‌خواهند که معنای آنها را نیز درک کنند. این افراد از تفکر درباره آینده و کاوش در احتمالات لذت می‌برند. آنها هنگام یادآوری وقایع، ممکن است که احساسات را بیشتر از جزئیات به خاطر بیاورند. این تیپ شخصیتی معانی پنهان و عمیق را در هرچیزی به‌خوبی درک می‌کنند.

رویکرد کمکی: برون‌گرای منطقی

تفکر برون‌گرایانه، به‌عنوان یک کارکرد کمکی در شخصیت INTJ، باعث می‌شود که افراد در دنیای اطراف خود به‌دنبال نظم، کنترل و ساختار باشند؛ به همین دلیل، تیپ شخصیتی INTJ در برخورد با مشکلات می‌توانند بسیار آگاهانه و روشمند باشند. آنها بر اساس منطق تصمیم‌ گیری می‌کنند و افکار خود را برای درک روابط علت و معلولی، سازمان می‌دهند.

رویکرد سوم: درون‌گرای احساسی

تیپ شخصیتی INTJ افراد درون‌گرای احساسی نیز هستند، اما به‌دلیل اینکه این عملکرد، عملکرد اصلی آنها نیست، تأثیر آن از رویکردهای غالب و کمکی کمتر است.

کسانی که این جنبه از شخصیت‌ خود را توسعه می‌دهند، در تصمیم‌گیری‌ها بیشتر به ارزش‌ها و احساسات توجه می‌کنند؛ در نتیجه، ممکن است نسبت به افراد و فعالیت‌هایی که به‌خوبی با ارزش‌هایشان هماهنگ‌اند، علاقه بیشتری نشان دهند.

رویکرد فرعی: برون‌گرای حسی

این کمترین عملکرد از عملکردهای شناختی این افراد است، اما با وجود این، تأثیرگذار است. این رویکرد باعث می‌شود افراد از طریق حواس خود اطلاعات را تجزیه‌وتحلیل کنند.

این اشخاص وقتی به‌عنوان یک برون‌گرای حسی عمل می‌کنند، احساس می‌کنند در لحظه زندگی می‌کنند و از دنیای اطراف خود انرژی می‌گیرند.

افراد با تیپ شخصیتی INTJ که ممکن است بشناسید

  •     توماس جفرسون (Thomas Jefferson)، رئیس‌جمهور آمریکا؛
  •     سی. اس. لوییس (C.S. Lewis)، نویسنده؛
  •     آرنولد شوارتزنگر (Arnold Schwarzenegger)، بازیگر و سیاست‌مدار؛
  •     گاندولف (Gandalf)، شخصیتی در کتاب ارباب حلقه‌ها؛
  •     لانس آرمسترانگ (Lance Armstrong)، دوچرخه‌سوار.

روابط شخصی تیپ شخصیتی INTJ

افراد با این نوع شخصیت درون‌گرا هستند و زمان زیادی را در ذهن خود می‌گذرانند. آنها به‌تنهایی بهتر کار می‌کنند و کار انفرادی را به کار گروهی ترجیح می‌دهند. با اینکه به افکار و احساسات دیگران علاقه‌ای ندارند، به احساسات افراد نزدیک به‌ خودشان، اهمیت می‌دهند. این اشخاص، انرژی و زمان خود را در روابط شخصی صرف می‌کنند تا موفق شوند.

دیگران غالبا افراد با تیپ شخصیتی INTJ را سرد، گوشه‌گیر و بی‌علاقه می‌دانند؛ ویژگی‌هایی که می‌تواند برای شکل‌گیری دوستی جدید، چالش‌برانگیز باشد. افراد با این نوع شخصیت اغلب ارزش کمی برای معاشرت‌ها و مکالمات معمول قائل هستند و این دیدگاه باعث می‌شود که آشنایی با آنها دشوارتر شود. این دسته از افراد، کم‌‌حرف هستند و ترجیح می‌دهند تا با خانواده و گروهی از دوستان نزدیک ارتباط برقرار کنند.

مسیرهای شغلی تیپ شخصیتی INTJ

وقتی افراد با تیپ شخصیتی INTJ به چیزی علاقه‌مند می‌شوند، تلاش می‌کنند تا آنجا که می‌توانند در آن زمینه دانش و مهارت داشته باشند. آنها انتظارات بالایی از خود دارند و خود را در بالاترین استانداردهای ممکن نگه می‌دارند.

افراد با این تیپ شخصیتی در جمع‌آوری اطلاعات از دنیای خارج، تجزیه‌و‌تحلیل آنها و رسیدن به بینش‌های جدید ماهرند. آنها بسیار تحلیلی و منطقی هستند؛ ‌همچنین برای اطلاعات، دانش و هوش ارزش قائل‌اند و می‌توانند دانشمندان و ریاضی‌دانانی عالی شوند. این افراد به‌خصوص در زمینه‌هایی که به کارایی و توانایی تفسیر اطلاعات پیچیده نیاز دارند، (مهندسی، تحصیلات دانشگاهی، حقوق و تحقیقات)، به‌خوبی عمل می‌کنند.

افراد با تیپ شخصیتی INTJ به‌طور معمول در مشاغلی که به توانایی قوی در درک و ارزیابی اطلاعات پیچیده نیازمندند، با عملی‌کردن دانش خود، به‌درستی عمل می‌کنند.

بهترین شغل های مناسب تیپ شخصیتی INTJ

تحقیقات نشان می‌دهند که INTJها از خَلق و نوآوری لذت می‌برند. آن‌ها هم در تفکر شهودی و هم در مهارت عملی توان‌مند هستند، می‌توانند ایده‌های پیچیده‌ای را متصور شوند و آن‌ها را به واقعیت تبدیل کنند. INTJها برای محیط‌های کاری ساختاریافته و پویا مناسب‌تر هستند و می‌توانند در مشاغل مختلفی که به تفکر بخردانه و مهارت‌های تحلیلی و استراتژیک نیاز دارند، خوش‌حال باشند.

در ادامه، لیستی از بهترین مشاغل برای اشخاص نوع INTJ وجود دارد:

هنر و علوم انسانی

یکی از عرصه‌های حرفه‌ای که برای تیپ شخصیتی INTJ بسیار مناسب است، هنرها و علوم انسانی است. اگر از ایده‌پردازی لذت می‌برید، مشاغل زیر را در نظر بگیرید:

  •     فیلم‌نامه‌نویس؛
  •     کارگردان؛
  •     فیلم‌بردار؛
  •     مجری موسیقی.
  • رسانه‌ی تجاری

تجارت فرصت‌های فراوانی را برای تیپ شخصیتی INTJ فراهم می‌کند تا شهود خلاقانه و مهارت‌های حل مسئله را ترکیب کنند. افراد با تیپ شخصیتی INTJ که به دنبال آزادی فکری و نقش‌های رهبری هستند، باید موارد زیر را در نظر بگیرند:

  •     سردبیر؛
  •     طراح وب‌سایت؛
  •     عکاس؛
  •     روزنامه‌نگار.
  • کسب‌وکار و فناوری

اگرچه پرداختن به مسائل رو‌دررو با مشتری می‌تواند برای تیپ شخصیتی INTJ ستوه‌آور باشد، آن‌ها در ایجاد برنامه‌های تجاری، اجرای کمپین‌ها و دست‌یابی به اهداف استراتژیک موفق می‌شوند. تا زمانی که جزئیات خیلی طاقت‌فرسا نباشند یا موقعیت خسته‌کننده نشود، افراد با این تیپ شخصیتی می‌توانند این مشاغل تیپ شخصیتی INTJ را رضایت‌بخش بدانند:

  •     کارگردان خلاق؛
  •     مدیر تولید؛
  •     مدیر حساب؛
  •     مدیر بازاریابی؛
  •     استراتژیست تجارت؛
  •     توسعه‌دهنده‌ی نرم‌افزار.
  • سرمایه‌گذاری

تیپ شخصیتی INTJ تحلیلی و سازمان‌یافته هستند که باعث می‌شود آن‌ها برای مشاغلی که اعداد را در بر می‌گیرند، به‌خوبی مناسب باشند. خلاقیت برای تیپ شخصیتی INTJ نیز اغلب در بسیاری از این نقش‌ها وجود دارد؛

به عنوانِ مثال، تیپ شخصیتی INTJ ممکن است در ارائه‌ی مشاوره مالی متناسب با نیازهای خاص مشتری یا ارائه‌ی تحقیقات بصیرت‌دهنده به مخاطبان رضایت داشته‌باشند.

این مشاغل ممکن است برای تیپ شخصیتی INTJ مناسب باشد:

  •     مشاور مالی؛
  •     حساب‌دار؛
  •     ممیزی، مأمور رسیدگی؛
  •     اقتصاددان.

آموزش و مشاغل حقوقی تیپ شخصیتی INTJ

بسیاری ازافراد با  تیپ شخصیتی INTJ شغل خود را در آموزش یا دانشگاه انتخاب می‌کنند تا در یک محیط پایدار یاد بگیرند، رشد کنند و از آن‌ها راهنمایی بگیرند.

در واقع، این تیپ شخصیتی در بین اعضای هیئت‌علمی دانشگاه، رایج‌ترین نوع است. شغل حقوقی نیز ممکن است برای تیپ شخصیتی INTJ مناسب باشد، زیرا این نقش‌ها آن‌ها را قادر می‌سازد تا در یک موضوع غوطه‌ور شوند و برای مشتری‌ها راه‌حل پیدا کنند.

فرصت‌های زیر در این زمینه‌ها قابل‌تأمل هستند:

  •     معلم؛
  •     استاد؛
  •     مدیر مدرسه؛
  •     مشاور و راهنما؛
  •     دستیار وکیل در دادگستری؛
  •     وکیل یا مشاور.
  • بهداشت و درمان

بهداشت و درمان هم‌چنان صنعتی در حال رشد است که هر شخصیتی باید آن را در نظر بگیرد. تیپ شخصیتی INTJ معمولا به محیط‌های درمانی با فشار کم جذب می‌شوند که به آن‌ها امکان می‌دهد که دانش و مهارت خود را کامل کنند. آن‌ها تعامل با بیماران منفرد را ترجیح می‌دهند، مهارت‌هایی را که تحقیقات در یک محیط بالینی کنترل‌شده به آن‌ها اطلاع می‌دهند.

اگر صنعت بهداشت و درمان را دوست دارید، نقش‌های زیر را در نظر بگیرید:

  •     مربی شخصی؛
  •     متخصص کایروپراکتیک؛
  •     ماساژ درمانی؛
  •     بهداشت دندان؛
  •     فیزیوتراپیست؛
  •     روان‌پزشک؛
  •     پزشک.

مشاغلی که افراد با تیپ شخصیتی INTJ باید از آن‌ها خودداری کنند

بیش‌تر تیپ‌های شخصیتی در بسیاری از مشاغل می‌توانند میزان رضایت شغلی را موردارزیابی قرار دهند؛ با این حال، با هم‌سویی مسیر شغلی خود با استعدادها و شخصیت طبیعی خود، شانس بیش‌تری در موفقیت شغلی بلندمدت خواهید داشت. به دلیل ماهیت درون‌گرایانه، تیپ شخصیتی INTJ ممکن است بخواهند از مشاغلی که سطح بالایی از تعامل اجتماعی را طلب می‌کنند اجتناب کنند، مانند:

  •     بنگاه املاک؛
  •     پرستار مراقبت از کودکان؛
  •     مأمور پلیس.

نکاتی برای تعامل با تیپ شخصیتی INTJ

روابط دوستانه تیپ شخصیتی INTJ

تیپ شخصیتی INTJ تمایل به انزوا و خودکفایی دارند، بنابراین گاهی ممکن است که برقراری ارتباط دوستانه برایشان دشوار باشد. از آنجا که افراد با این نوع شخصیت، زیاد به آینده فکر می‌کنند، ممکن است از دوستی با افراد خودداری کنند؛ زیرا آنها معتقدند که روابط طولانی‌مدت، نتیجه‌ای نخواهد داشت. با اینکه افراد با تیپ شخصیتی INTJ ممکن است دوستان زیادی نداشته باشند، اما روابط بسیار پایدار و متعهدانه‌ای خواهند داشت. آنها ترجیح می‌دهند که دوستانی درون‌گرا، منطقی و کمتر احساساتی داشته باشند.

والدین

والدینی که تیپ شخصیتی INTJ دارند، علاقه‌مند هستند که باملاحظه و باتوجه باشند، اما به‌طور معمول، خیلی بامحبت نیستند. این افراد انتظارات زیادی از بچه‌های خود دارند و به آنها کمک می‌کنند تا در تصمیم‌گیری‌های خود، منطقی فکر کنند. این دسته از والدین، فرزندان خود را ترغیب می‌کنند تا متفکر و منتقد باشند و بتوانند به‌تنهایی مشکلات خود را حل کنند.

اگر فرزند شما یک INTJ است، نقاط قوت فکری او را تشویق کنید، اما سعی کنید تا متعادل باشید و از کمال‌گرایی بیش‌ازحد جلوگیری کنید؛ همچنین می‌توانید به فرزندتان کمک کنید تا نقاط قوت عاطفی خود را توسعه دهد و به‌دنبال راه‌هایی برای ابراز احساسات خود باشد.

روابط عاطفی تیپ شخصیتی INTJ

از آنجا که شناختن یک فرد با تیپ شخصیتی INTJ دشوار است، روابط عاشقانه گاهی اوقات می‌توانند متزلزل شوند. اگر شریک زندگی شما این شخصیت را دارد، مهم است که بدانید وفاداری و فهم، ویژگی‌های ارزشمند این گروه هستند. به شریک خود نشان دهید که برایش وقت می‌گذارید، از طرفی به او فشار نیاورید که احساساتش را بروز دهد. ارتباطات نیز بسیار مهم‌اند؛ به‌جای اینکه از شریک زندگی خود انتظار داشته باشید تا متوجه ظریف‌ترین اشارات شما شود، سعی کنید با او رک باشید و مستقیم صحبت کنید.

منبع: verywellmind.com

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: