همسان سازی حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان
فوری/واریز معوقات 6 ماهه همسانسازی بازنشستگان با پیگیری مجلس | خبر خوش مجلس از پرداخت مابه التفاوت همسان سازی حقوق بازنشستگان
نماینده مجلس :واریز معوقات 6 ماهه همسانسازی بازنشستگان پرداخت میشود
مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که 1 درصد از درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به همسانسازی حقوق بازنشستگان و توجه به حقوق بازنشستگان در همه صندوقها اختصاص یابد.
وقتی این قانون اجرا نمیشود تصویب آن در مجلس چه سودی برای بازنشستگان داشته است.
منبع لازم برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در قانون پیشبینی شده است و مجلس در کنار دولت برای اجرای این قانون قرار دارد.
بر اساس متن صریح قانون همسانسازی حقوق در ابتدای سال باید اجرا میشد و باتوجه به اینکه شش ماه از سال گذشته است معوقات حقوق بازنشستگان باید به آنها پرداخت شود.
اگر این قانون اجرا نشود مجلس ملزم میشود از ابزارهای قانونی در جهت نظارت استفاده کند.
یک درصد از مالیات ارزش افزوده برای ترمیم حقوق بازنشستگان استان اختصاص می یابد
مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی، با بیان اینکه بخشی از درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده جهت توسعه عمران و آبادانی، سلامت مردم و ترمیم حقوق بازنشستگان تعلق می گیرد؛ گفت: طبق حکم قانون بودجه کشور در هر سال یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده صرف ترمیم حقوق بازنشستگان می شود.
شاکررضا مریدی اظهار داشت: در سال جاری برای نخستین بار یک درصد از محل درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده استان به حساب اداره کل تامین اجتماعی استان برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان واریز می گردد.
مریدی افزود: برای افزایش مستمری بازنشستگان در طرح ترمیم و متناسب سازی حقوق آنها قرار شد، یک درصد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و از 9 درصد قبلی به 10 درصد در سال جاری افزایش یابد.
یادآور می شود، قانون مالیات بر ارزش افزوده از سال 1387 در کشور به مرحله اجرا درآمد و به موجب قانون بودجه سال 1403 کل کشور و به منظور تامین منابع لازم برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد، نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده (7) قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال 1403 به میزان یک واحد درصد (از 9% به 10%) افزایش یافته است.
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان جزئیات بیشتری از متناسبسازی حقوق بازنشستگان این سازمان گفت: به محض دریافت منابع، مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، فرایند پرداخت علیالحساب و صدور احکام انجام میشود.
موسوی ضمن تقدیر از پیگیری ویژه رئیس جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در موضوع تأمین منابع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، از دستور ویژه معاون اول رئیس جمهور برای این تأمین مالی خبر داد و گفت: با صدور دستور معاون اول محترم ریاست جمهور به سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی، محل تأمین منابع متناسبسازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی تعیین شده و همانطور که وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کردهاند؛ در گام نخست ۸.۷ هزار میلیارد تومان منابع در اختیار این سازمان قرار خواهد گرفت که به محض دریافت منابع، مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، فرایند پرداخت علیالحساب و صدور احکام بازنشستگان عزیز این سازمان انجام میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به روند پیگیریهای انجام شده در خصوص اجرای طرح متناسبسازی و تأمین منابع لازم گفت: با برگزاری جلسات متعدد و پیگیری ویژه رئیس محترم جمهور، در نهایت معاون اول محترم ایشان، با پینوشت گزارش جلسه تصمیمگیری مسئولان دولتی پیرامون متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در روز شنبه ۷ مهرماه و با حضور معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی در خصوص لایحه اصلاح جزء ۲ بند (ر) ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت برگزار شده بود؛ راهکارهای پیشنهاد شده در این جلسه مورد تایید قرار گرفت.
موسوی افزود: معاون اول رئیسجمهور در هامش گزارش جلسه مذکور، خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر امور اقتصادی و دارایی، راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت تصویب شده در جلسه را تأیید کرده و دستور بر اجرای این مصوبات دادند. پیرو راهکارهای کوتاه مدت مصوب جلسه سازمان برنامه و بودجه کشور موظف شده است، مبلغ ۸.۷ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی را به عنوان دو ماه علیالحساب متناسبسازی به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز کرده و برای تداوم اجرای طرح تا پایان سال، وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز با هماهنگی بانک مرکزی ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر و در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص الباقی تعهدات دولت به این سازمان نیز گفت: بر اساس راهکارهای میان مدت ابلاغ شده، الباقی تعهدات دولت به تأمین اجتماعی تا سقف ۱۳۰ هزار میلیارد تومان میبایست براساس بند (د) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، از طریق واگذاری داراییهای دولت و سهام شرکتهای دولتی به سازمان تأمین اجتماعی تأدیه شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تحقق فرآیندهای واگذاری دارایی و سهام کمک کند.
موسوی ضمن تقدیر از تعامل و پیگیری خوب و سازنده بازنشستگان و نمایندگان کانونهای بازنشستگی در سراسر کشور گفت: این تعامل سازنده مسیری است که آینده سازمان را ناظر به اصل سه جانبهگرایی و با همگرایی، همافزایی و رویکرد کارشناسی تضمین میکند و سازمان نیز همواره خود را ملزم به انجام تکالیف در برابر پیشکسوتان و ذینفعان معزز خود میداند. انشالله به محض دریافت منابع، مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، فرایند پرداخت علیالحساب، صدور احکام و ادامه طرح متناسبسازی برای بازنشستگان عزیز این سازمان انجام میشود.