بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
فوری/ دستور دقیقه 90 واریزی جدید برای بازنشستگان | تسویه مطالبات علی الحساب همسان سازی حقوق بازنشستگان
محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1404، مهمترین مصوبات بودجه را تشریح کرد.
محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1404 پس از بررسی بخش اول ماده واحده بودجه سال آینده در مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه میز اقتصاد در خصوص میزان افزایش حقوق ها، گفت: بر اساس مصوبات مجلس حقوق شاغلین و بازنشستگان 20 درصد افزایش پیدا کرد و این افزایش برای حداقل حقوق بگیران 30 درصد تعیین شد که میزان دریافتی آنها به 13 میلیون تومان رسید. همچنین حقوق مستمری بگیران کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی نیز 40 درصد افزایش داده شد البته برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان منابع دیگری نیز در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: حقوق سربازان مجرد در مناطق عادی 7 میلیون و 800 هزار تومان، سربازان مجرد در مناطق عملیاتی 9 میلیون 750 هزار تومان و سربازان متاهل 11 میلیون و 700 هزار تومان تعیین شد و حق عائله مندی و حق اولاد طبق قانون جوانی جمعیت افزایش 28 تا 38 درصدی داشت. حقوق ایثارگران فاقد شغل نیز با دو میلیون تومان افزایش به حدود 8 میلیون تومان رسید.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت ملزم شده است تا از آذرماه سال جاری متناسب سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند، ادامه داد: دولت برای سال آینده به منظور متناسب سازی حقوق 104 هزار میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته بود اما باتوجه به اینکه باید متناسب سازی بر اساس 90 درصد از ناخالص پرداختی باشد تقریبا اجرای آن به 160 هزار میلیارد تومان نیاز دارد و از سوی دیگر نیز دولت معادل 25 هزار میلیارد تومان به تعهدات خود عمل نکرده است که مجموع آن به 185 هزار میلیارد تومان میرسد که 85 هزار میلیارد تومان کسری وجود دارد. با توافق انجام شده در ردیف های هزینه ای بخش دوم بودجه این میزان اعتبار را خواهیم داشت و منابع کافی وجود دارد.
زنگنه ادامه داد: برای رعایت عدالت در پرداخت ها مانند بیشتر کشورها موضوع را در مالیات پرداختی حقوق بگیران جبران شده است به صورت مثال کسی که تا 24 میلیون تومان درآمد در ماه دارد مالیات پرداخت نمیکند و کسی که بین 24 میلیون تا 35 میلیون حقوق دارد 10 درصد مالیات میدهد. کسانی که حقوق آنها بین 35 تا 45 میلیون تومان باشد باید 20 درصد ما به التفاوت مالیات پرداخت کند و به همین ترتیب کسی که بالای 60 یا 70 میلیون حقوق می گیرد، تقریباً 35 درصد مالیات می دهد.
وی درخصوص ناترازی صندوق و رفع این موضوع، گفت: در لایحه دولت بند بسیار خوبی آورده شده بود تا صندوقهای کشوری که 90 درصد از حقوق آنها عملا توسط دولت پرداخت می شود را به تأمین اجتماعی واگذار و آنها را ادغام کنیم. این موضوع حذف شد تا در قانون دائمی آورده شود اما برای پرداخت بخشی از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی مبلغی درنظر گرفته شد. بنابراین بازنشستگان عزیز کشوری و لشگری بدانند هیچ اتفاقی در بودجه برای ادغام صندوق ها یا هرگونه اتفاق دیگری را ما عملاً نداریم و در مورد آنها در قانون دائمی تصمیم می گیریم.
آخرین تلاش مجلس برای رفع مشکل از متناسبسازی حقوق بازنشستگان در جلسات این هفته مجلس رونمایی شد؛ جایی که محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد درباره میزان اعتبار اجرای قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سالجاری تذکر داد و رئیس مجلس از تلاشهای اخیر مجلس برای حل مشکل متناسبسازی پرده برداشت. البته در این مورد هم خبری از بازنشستگان تأمین اجتماعی نبود و فقط برای بازنشستگان کشوری خبر خوش بود.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: منابع حاصل از افزایش یکدرصدی مالیات ارزشافزوده ۷۵ همت میشود، اما دولت اعلام کرد که ۵۰ همت برای متناسبسازی کافی است و ۲۵ همت باقیمانده را برای سایر بندهای بودجه تخصیص داد.
قالیباف افزود: مانع حاصل از افزایش یکدرصدی مالیات ارزشافزوده برای هرسال متناسب با تورم رشد میکند و در سال آینده به حدود ۱۰۵همت خواهد رسید.
حقوق مبنای متناسبسازی، اختلاف دیگری است که در متناسبسازی بین دولت و قانونگذار رخ داده بود؛ بهگونهای که دولت خالص دریافتی شاغلان پس از کسر حق بیمه و مالیات را مبنای متناسبسازی قرار میداد؛ درحالیکه مجلس، حقوق ناخالص را مبنا میدانست.
عاقبت آنگونه که رئیس مجلس میگوید: با توافق دولت، مصوبه اصلاح شده و باید حقوق ناخالص مبنای عمل قرار گیرد. بهگفته قالیباف، پیرو همین توافق، قرار است احکام جدید بازنشستگان براساس متناسبسازی با حقوق ناخالص بازنشستگان از پنجشنبه (امروز) صادر شود. البته در این مورد هم منظور از بازنشستگان، بازنشستگان دولتی هستند و وضعیت بازنشستگان تأمین اجتماعی نامشخص است.