فوری/شارژ 1 میلیون و 300 هزار تومانی بن کارت یارانه کودکان | خبر مهم از واریزی جدید یارانه سبد غذایی کودکان از امشب
مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت کار از افزایش یارانه کودکان دارای سوءتغذیه خبر داد و گفت: یارانه این کودکان از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میرسد که با رشد ۳۰ درصدی همراه خواهد بود.
مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش یارانه کودکان دارای سوءتغذیه گفت: احتمالاً یارانه این کودکان از اردیبهشتماه با افزایش ۳۰ درصدی روبهرو خواهد بود.
زهرا قیومی، مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: برای طرح حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه، امسال یارانه آنها افزایش پیدا میکند و جمعیت این کودکان به ۲۰۰ هزار نفر در کشور میرسد. میخواهیم هر کودکی که دچار سوءتغذیه است، به این طرح اضافه شود. احتمالاً یارانه این کودکان از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میرسد که با رشد ۳۰ درصدی همراه خواهد بود.
وی افزود: اعتبار پیشبینیشده، احتمالاً از اردیبهشتماه تخصیص داده میشود و میتوانیم این اعتبار را بهصورت ماهانه پرداخت کنیم.
قیومی تأکید کرد: ما برای پرداخت یارانه به کودکان دارای سوءتغذیه هیچ مشکلی نداریم. این فرآیند روی ریل پرداخت قرار گرفته و امسال سومین سالی است که پرداخت انجام میشود. اما برای مادران باردار، چون ستاد ملی جمعیت باید اعتبار را از سازمان برنامهوبودجه دریافت کند و ما نمیتوانیم به طور مستقیم پیگیری کنیم. معمولاً در پایان سال تخصیص صورت میگیرد و تنها یک مرحله پرداخت انجام میشود. تخصیصی که اخیراً انجام شده، مربوط بهروز گذشته است که بر اساس آن، مادران بارداری که پیشتر جامانده بودند و مادران دارای فرزند زیر دو سال را شارژ کردیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پیش از اینها یک و نیممیلیون نفر را تحت پوشش قرار داده بودیم و روز گذشته این تعداد به دو میلیون نفر رسید و در حال حاضر، دو میلیون مادر باردار و شیرده تحت حمایت ما قرار دارند.
با آغاز سال ۱۴۰۴، طرحهای حمایتی دولت در حوزه معیشت و سلامت تغذیهای خانوارهای کمدرآمد وارد فاز جدیدی شده است. در کنار اجرای گام دوم طرح ملی کالابرگ الکترونیکی برای دهکهای اول تا هفتم، یارانه تغذیهای ویژه کودکان زیر پنج سال دارای سوءتغذیه نیز در قالب طرح یسنا ادامه دارد.
وی اعلام کرد که مرحله یازدهم این طرح در تاریخ نهم فروردین با واریز اعتبار به حساب سرپرستان خانوار بیش از ۱۳۴ هزار کودک زیر ۵ سال انجام شده است. این کودکان بر اساس شاخصهای رشد و تنسنجی توسط مراکز بهداشت شناسایی و از طریق دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت به وزارت تعاون معرفی میشوند.
به گفته وزیر تعاون، این یارانه حمایتی تا زمان بهبود وضعیت تغذیهای کودک ادامه خواهد داشت و در سال ۱۴۰۴ نیز با تأمین اعتبار ماهانه از سوی سازمان برنامه و بودجه بهصورت منظم اجرا میشود.
در قالب طرح یسنا، برای ۱۲۵ هزار و ۳۵۶ کودک در دهکهای اول تا پنجم، مبلغ ۱۱ میلیون ریال ( یک میلیون و صد هزار تومان) و برای ۸۸۹۲ کودک در دهکهای ششم و هفتم، مبلغ ۶.۶ میلیون ریال ( ششصد و شصت هزار تومان ) اعتبار خرید سبد غذایی به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است. این سبد شامل اقلامی مورد تأیید وزارت بهداشت است و از طریق شبکه کالابرگ الکترونیکی در فروشگاههای منتخب قابل خریداری میباشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: اکنون ۲۸ هزار ۲۳۸ خانواده دارای فرزند زیر ۲ سال و یا مادر باردار مشمول طرح ملی یسنا شده و از یارانه یک میلیون و ۲۶۸ هزار تومانی برخوردار میشوند.
غلامرضا اشرفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در قالب اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مادران باردار و دارای فرزند شیرخوار زیر ۲ سال در دهکهای اول درآمدی مورد حمایت این طرح ملی قرار دارند.
وی بیان کرد: طرح ملی «یسنا» با هدف کمک به مادران باردار و دارای فرزند شیرخوار زیر ۲ سال در هفت دهک اول درآمدی اجرا میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی اظهار کرد: اعتبار خرید برای کد ملی سرپرستان خانوار افراد مشمول طرح یسنا از ۲۸ اسفندماه سال گذشته شارژ شده و تا پایان فروردین ماه جاری مهلت دارد.
وی تاکید کرد: این یارانه در این مرحله برای خرید سبد غذایی رایگان شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزیجات، میوهجات و سبزیجات و همچنین پوشک در بستر کالابرگ الکترونیکی شارژ شده است.
اشرفی ادامه داد: مادران برخوردار از طرح مذکور میتوانند با مراجعه به فروشگاههای فعال در طرح کالابرگ الکترونیکی نسبت به خرید اقلام فوق اقدام کنند.
وی اضافه کرد: همچنین خانوادهها میتوانند از طریق تماس با سرشماره #۵۰۰*۱۴۶۳* از مشمول بودن خود اطلاع حاصل کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی یادآور شد: طرح یسنا از سال ۱۴۰۲ به شکل آزمایشی در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد و اکنون نیز در سراسر کشور ادامه دارد.