فشار خون تان را بدون قرص و فقط با این نوشیدنی طبیعی پایین بیاورید
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا دریافتهاند که آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز به باز کردن مجراهای یون کمک میکنند.
مطالعات مختلفی نشان دادهاند که چای سبز به کاهش فشار خون کمک میکند. دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا هم دریافتهاند که آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز به باز کردن مجراهای یون کمک میکنند،
درحالی که همین اتفاق میتواند برای ریلکس کردن عضلههای مرتبط با رگهای خونی مفید باشد. وقتی که سلولهای بدن ریلکس میشوند و آرامش پیدا میکنند، رگهای خونی هم باز میشوند و درنتیجه فشار خون کاهش مییابد.
۱. وجود ترکیبات بیواکتیو از خواص چای سبز است
آبرسانی و چربیسوزی تنها خواص چای سبز نیستند. گیاه چای سبز حاوی طیف وسیعی از ترکیبات سالم است. این چای سرشار از پلیفنولها است که از ترکیبات طبیعی هستند و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارند. کاهش التهاب و کمک به مبارزه با سرطان از جملهی این فواید محسوب میشوند.
چای سبز حاوی نوعی کاتچین به نام اپیگالوکاتچین است. کاتچینها آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند که از آسیب سلولی جلوگیری میکنند و فواید دیگری هم دارند. این ترکیبات میتوانند شکلگیری رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش دهند و از سلولها و مولکولها در برابر آسیب دیدن محافظت کنند. رادیکالهای آزاد نقش مهمی در پیری و بروز بسیاری از انواع بیماریها دارند.
اپیگالوکاتچین یکی از قدرتمندترین ترکیبات موجود در چای سبز است. تحقیقات مختلف به بررسی توانایی این ترکیب در درمان بیماریها پرداختهاند. نتایج تحقیقات نشان دادهاند که این ترکیب یکی از ترکیبات اصلی است که به چای سبز خواص درمانی میدهد. علاوه بر این چای سبز مقداری مواد معدنی دارد که به سلامتی بدن فایده میرسانند. چای سبز باکیفیت بخرید، چون بعضی از چای سبزهایی که کیفیت پایینتری دارند، میتوانند حاوی مقدار زیادی فلوراید باشند.
۲. به کاهش وزن کمک میکند
به سراغ یکی از شناخته شدهترین خواص چای سبز، یعنی لاغری و کاهش وزن برویم. متأسفانه باید اعلام کنیم که یک سوم جمعیت جهان دچار اضافه وزن هستند. چای سبز به دلیل اینکه حاوی اپیگالوکاتچین است، به کاهش چربی بدن، لاغری و کاهش سایز دور کمر کمک میکند. در ادامه به نحوهی اثرگذاری چای سبز در کاهش وزن اشاره میکنیم.
۱.سوختوساز و اکسیداسیون چربی را بهبود میبخشد
کاتچین و کافئین موجود در چای سبز سرعت سوختوساز بدن را افزایش میدهند و اکسیداسیون چربی را تحریک میکنند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که عصارهی چای سبز اپیگالوکاتچین زیادی دارد که ژنهایی را تحریک میکند که در تجزیهی چربی نقش دارند. نتایج یک مطالعهی دیگر نشان داد که اپیگالوکاتچین چای سبز از طریق کاهش جذب لیپید، چربی شکم را تا ۳۷ درصد کاهش داد.
۲. ترموژنزیس را تحریک میکند
عصارهی چای سبز تولید گرمای طبیعی بدن (ترموژنسیس) را تحریک میکند که این موضوع در کاهش وزن مفید است. کافئین و کاتچین موجود در این نوع چای هم در این زمینه اثرگذار تلقی میشوند.
۳. گرسنگی را کاهش میدهد
اپیگالوکاتچین و کافئین چای سبز از طریق تنظیم ژنها و هورمونهای گرسنگی به کم کردن اشتها کمک میکنند.
دانشمندان در مطالعهی حیوانی انجام شده روی موشهای صحرایی به این نتیجه رسیدند که اپیگالوکاتچین میزان هورمون سیری به نام لپتین را در بدن افزایش داد. این موضوع منجر به کاهش ۶۱ درصدی مصرف غذا و کم شدن ۲۱ درصدی وزن بدن شد.
۴. عملکرد فیزیکی بدن را کاهش میدهد
اپیگالوکاتچین چای سبز یا عصارهی آن به کاهش احساس خستگی در ورزشکاران کمک میکنند. این موضوع باعث بهبود فعالیت فیزیکی و افزایش سرعت فرآیند ریکاوری میشود.
۵. کالری آن صفر است
چای سبز کالری ندارد. افرادی که قصد کاهش وزن دارند و رژیم هستند، میتوانند با خیال راحت و بدون اینکه نگران کالری مصرفی خود باشند، دو تا سه لیوان چای سبز در روز مصرف کنند.
۳. ممکن است عملکرد مغز را بهبود ببخشد
چای سبز علاوه بر اینکه به افزایش هوشیاری کمک میکند، ممکن است در بهبود عملکرد مغز هم مفید باشد. ترکیب فعال چای سبز کافئین است که بهعنوان یک محرک شناخته میشود. البته چای سبز به اندازهی قهوه کافئین ندارد، اما با این حال بهاندازهای کافئین دارد که برای بالا بردن هوشیاری کافی باشد.
تحقیقات نشان دادهاند که کافئین میتواند جنبههای مختلف عملکرد مغز مثل خلقوخو، زمان واکنش و حافظه را بهبود ببخشد. کافئین تنها ترکیب چای سبز نیست که برای مغز مفید است. این چای اسیدآمینهی ال_تیانین هم دارد که سطح دوپامین و تولید پرتوی آلفا را در مغز افزایش میدهد.
نتایج مطالعات مختلف نشان میدهند که کافئین و ال_تیانین هر دو میتوانند اثرات قدرتمندی در بهبود عملکرد مغز داشته باشند. بسیاری از افراد گزارش کردهاند زمانی که چای سبز مینوشند، در مقایسه با وقتی که قهوه مصرف میکنند، عملکرد بهتری دارند و سطح ثابتتری از انرژی را تجربه میکنند.
۴. آنتیاکسیدانهای آن ممکن است به مبارزه با بعضی سرطانها کمک کنند
تقسیم سلولی کنترل نشده و گسترش سلولهای غیرطبیعی باعث سرطان میشوند. سرطان یکی از دلایل رایج مرگومیر در جهان به شمار میرود. آنتیاکسیدانهای قدرتمند موجود در چای سبز ممکن است از طریق از بین بردن رادیکالهای آزاد که منجر به آسیباکسیداتیو به سلولها و DNA میشوند، به مبارزه با سرطان کمک کند. در ادامه خواص چای سبز در درمان بعضی از سرطانها آورده شده است.
۱. سرطان سینه
یکی از خواص چای سبز برای زنان خود را در این بخش نمایان میکند. در یک مطالعه نشان داده شد که اپیگالوکاتچین خطر ابتلا به سرطان سینه را تا ۱۹ درصد و احتمال بروز دوبارهی آن را تا ۲۷ درصد کاهش داد. خواص ضدسرطانی چای سبز ممکن است به کاهش گسترش سرطان سینه و سطح گونههای فعال اکسیژن کمک کند. اپیگالوکاتچین فعالیت ژنهای سرطان و تکثیر سلولهای سرطانی را کاهش میدهد.
۲. سرطان رودهی بزرگ
چای سبز همچنین در کاهش احتمال ابتلا به سرطان رودهی بزرگ در افراد غیرسیگاری اثرگذار است. در یک مطالعه نشان داده شد که افزایش ۲ گرمی مصرف چای سبز باعث کاهش خطر ۱۲ درصدی ابتلا به سرطان رودهی بزرگ شد. محققان در یک مطالعهی دیگر به این نتیجه رسیدند افرادی که به مدت شش ماه چای سبز نوشیدند، ۱۷ درصد کمتر در معرض سرطان دستگاه گوارش قرار داشتند.
۳. سرطان ریه
نوشیدن دستکم سه فنجان دمنوش چای سبز در روز ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را در افراد سیگاری کاهش دهد. اپیگالوکاتچین به متوقف شدن تکثیر سلولهای سرطانی کمک کرده و سموم محیطی و عوامل سرطانزا را پاکسازی میکند.
۴. سرطان پروستات
یک مطالعه نشان داد مردانی که چای سبز مینوشیدند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار گرفتند.