فوری/رئیس سازمان برنامه به داد بازنشستگان رسید | پرداخت معوقات ۷ ماهه بازنشستگان آغاز شد
درخواست از رئیس سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت معوقات ۷ ماهه بازنشستگان
متن درخواست از رئیس سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت معوقات ۷ ماهه بازنشستگان به شرح زیر است:
ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه کشور
مدیر عامل محترم سازمان تامین اجتماعی،
با کمال احترام و نظر به تعهدات سازمان تأمین اجتماعی در زمینه پرداخت معوقات ، درخواست داریم که در خصوص واریز معوقات ۷ ماه متناسبسازی حقوقی که هنوز پرداخت نشده است، اقدام لازم صورت گیرد.
این موضوع باعث بروز مشکلات مالی و نگرانی برای بازنشستگان شده و درخواست دارم که هرچه سریعتر این معوقات پرداخت شود تا شرایط معیشتی همکاران بهبود یابد.
جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی
علت تأخیر 7ماهه در پرداخت معوقات طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان چیست؟
عدم پرداخت معوقات 7 ماهه مربوط به قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی، نگرانیهای جدی در میان این قشر ایجاد کرده است.
نورنیوز-گروه اجتماعی: بدنبال اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان و واریز نشدن معوقات این قانون، روز گذشته جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی طی نامه ای از مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی خواستار پرداخت معوقات ۷ماهه قانون متناسب سازی شدند.
در این نامه که خطاب به مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نوشته شده بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، ضمن اعتراض نسبت به عدم پرداخت معوقات ۷ ماهه قانون متناسبسازی خواستار اجرای سریع این درخواست شدند
این در حالیست که هفته گذشته حمید پورمحمدی، رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان از ماه جاری پرداخت می شود.
چندی پیش هم رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی خبر از محاسبه میزان معوقات متناسب سازی از ابتدای سال وواریز مابقی پس از کسر مبالغ علی الحساب، تا شب عید داده بود.
مسئله معوقات ۷ ماهه مربوط به قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی، نگرانیهای جدی در میان این قشر ایجاد کرده است. چرا که این موضوع نهتنها به لحاظ اقتصادی بر زندگی روزمره بازنشستگان تأثیر منفی گذاشته، بلکه احساس بیاعتمادی به تحقق وعدههای سازمان تأمین اجتماعی را نیز در میان آنان تقویت کرده است.
پرداخت بهموقع مستمریها و معوقات متناسبسازی حقوق، بهعنوان یکی از مهمترین ارکان تأمین رفاه اقتصادی بازنشستگان، نقشی کلیدی در مدیریت معیشت آنان ایفا میکند. تجارب گذشته نشان داده است که تأخیر در اجرای چنین تعهداتی، موجب ایجاد فشارهای مالی شدید برای بازنشستگان میشود؛ بهویژه برای آن دسته از افرادی که مستمری دریافتی آنان حداقل حقوق را پوشش میدهد.
تاخیر در پرداخت معوقات می تواند موجب تشدید مشکلات اقتصادی بازنشستگان شود.بطوریکه افزایش تورم و کاهش قدرت خرید در سالهای اخیر، شرایط دشواری را برای بسیاری از بازنشستگان ایجاد کرده است. بنابراین تأخیر در پرداخت معوقات متناسبسازی میتواند این وضعیت را شدیدتر کند.
اهمال در پرداخت به موقع مطالبات همچنین می تواند موجب کاهش اعتماد عمومی به توانایی و تعهدات سازمان تأمین اجتماعی در حمایت از بازنشستگان شود.
از طرفی عدم توجه به خواستههای بهحق بازنشستگان ممکن است به اعتراضات گستردهتر و نارضایتی اجتماعی منجر شود که میتواند تبعات سیاسی و اجتماعی بههمراه داشته باشد.
نمایندگان مجلس به منظور تأمین بهموقع اعتبارات اجتنابناپذیر پرداخت متناسب سازی حقوق بازنشستگان دولت و بررسی و پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۰ به دولت اجازه دادند در سقف نهصد و پنجاه هزار میلیارد(۹۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال نسبت به جابهجایی اعتبار هریک از ردیفها به استثنای ردیفهای مربوط به طرحهای تملک داراییهای سرمایهای، برای تأمین موارد مذکور اقدام کند.
نمایندگان در جریان بررسی موارد ارجاعی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ از شورای نگهبان، با اصلاح بند (ت) تبصره پنج ماده واحده این موافقت کردند.
بند اصلاحی به شرح زیر است؛
تمامی صندوقهای بازنشستگی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوقهای وابسته به دستگاههای اجرائی مکلفند اطلاعات صندوق و شرکتهای تابعه و وابسته که در آن دارای سهام کنترلی میباشند، بهصورت سه ماه یکبار در سامانه جامع بودجه مستقر در سازمان برنامه و بودجه کشور ثبت نمایند. سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است شیوهنامه اجرائی نحوه ثبت اطلاعات را حداکثر تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۴ ابلاغ نماید.
همچنین نمایندگان با اصلاح بند الحاقی ۳ تبصره پنج ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ موافقت کردند که به شرح زیر اصلاح شد؛
به منظور تأمین بهموقع اعتبارات اجتنابناپذیر پرداخت متناسبسازی حقوق بازنشستگان دولت و بررسی و پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی ۳۱/ ۶/ ۱۴۰۰ تا تاریخ ۳۰/ ۱۱/ ۱۴۰۰ براساس جزء(۱) بند(ر) ماده(۲۸) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت، مشابه سایرین، به دولت اجازه داده میشود در سقف نهصد و پنجاه هزار میلیارد(۹۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال نسبت به جابهجایی اعتبار هریک از ردیفها به استثنای ردیفهای مربوط به طرحهای تملک داراییهای سرمایهای، برای تأمین موارد مذکور اقدام نماید.
در ادامه نمایندگان در جریان بررسی موارد ارجاعی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ از شورای نگهبان، با اصلاح بند الحاقی ۴ تبصره پنج ماده واحده این موافقت کردند.