سهام عدالت | سود سهام عدالت | ثبتنام سهام عدالت

آغاز واریز قطعی سود 2 میلیون تومانی سهام عدالت | پرداخت سود سهام عدالت + مبلغ دیرکرد از این ماه

به تازگی شایعات مختلفی در خصوص واریز سود سهام عدالت توسط برخی رسانه‌ها منتشر شده است. همچنین اعلام شده، واریز بخشی از این سود به سال بعدی منتقل می‌شود.

کدخبر : 26878
سایت سرگرمی روز :

 دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت توضیح داد: پس از برگزاری مجامع سالانه شرکت‌ها، بنا به عملکرد و سود و زیانی که شرکت‌ها شناسایی می‌کنند، تصمیمات مختلفی در خصوص پرداخت و توزیع سود سالانه میان سهامداران گرفته می‌شود. شرکت‌های سرمایه‌پذیر نیز که بخشی از سهام آنها در قالب سهام عدالت میان مردم توزیع شده است، از این قاعده مستثنی نیستند.

 مهدی حاجی‌وند افزود: طبق قانون پس از برگزاری مجامع سالانه و تصمیم بر تقسیم سود، شرکت‌ها از مهلت قانونی برای توزیع این سود بهره‌مند و برخوردارند و از سوی دیگر ملزم هستند حداکثر تا پایان این مهلت قانونی، به توزیع سود تقسیمی مجامع اقدام کند. بر این اساس باتوجه به این که زمان برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر متفاوت است، این سود در زمان‌های مختلف قابل دریافت و توزیع است، به همین دلیل در سال‌های گذشته این سود به تدریج دریافت و عمدتا طی دو مرحله میان سهامداران عدالت توزیع شده است.

وی ادامه داد: امسال نیز برای سود سال مالی ۱۴۰۲ شرکت‌های سرمایه‌پذیر همانند سال‌های گذشته، این روال در جریان بوده و به تدریج سود سهام عدالت در حال دریافت است.

دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت تاکید کرد: تصمیم‌گیری در خصوص سود سهام عدالت و نحوه پرداخت آن در اختیار شورای عالی بورس است، و با نظر اعضای این شورا موضوعات مختلف درباره سود سهام عدالت و نیز زمان پرداخت آن مشخص و اعلام می‌شود. با توجه به این که در حال حاضر فعلا زمانی برای توزیع سود سال مالی ۱۴۰۲ شرکت‌های سرمایه‌پذیر در شورای عالی بورس مشخص نشده است، از این رو گمانه‌زنی‌ها و زمان‌های اعلام شده در رسانه‌ها مبنی بر توزیع سود سهام عدالت نادرست است.

حاجی‌وند تاکید کرد: در صورتی که شورای عالی بورس در این خصوص تصمیم‌گیری کند، از طریق رسانه‌های رسمی زمان دقیق توزیع سود سهام عدالت و نیز تصمیمات این شورا در قبال این سود، اطلاع‌رسانی خواهد شد و سهامداران مراقب کلاهبرداری‌ به بهانه توزیع سود سهام عدالت، باشند.

​بیش از ۴۹ میلیون ایرانی دارنده سهام عدالت هستند و هر سال سود سهام عدالت به حساب این افراد واریز می‌شود.

با این حال جمعیت قابل توجهی از جمعیت کشور سهام عدالت ندارد و طی سال‌های گذشته فرصت مجددی جهت ثبت ‌نام سهام عدالت برای این افراد در نظر گرفته نشده است. 

همچنین بسیاری از خانواده‌ها در صدد آن هستند که ثبت‌نام سهام عدالت را برای نوزادان و کودکان خود انجام دهند. در این خصوص شایعات فراوانی وجود دارد و برخی اخبار ضد و نقیض در خصوص زمان و نحوه ثبت‌نام سهام عدالت نوزادان منتشر شده است. سامانه سهام عدالت که از مدتی قبل مجدداً راه‌اندازی شده، به این شایعات واکنش نشان داده است.

سامانه سهام عدالت در پاسخ به این سوال که آیا سهام عدالت به افرادی که تازه به دنیا آمده‌اند تعلق می‌گیرد، اعلام کرده است: در حال حاضر ثبت‌نام جدید امکان پذیر نیست.

این سامانه هر گونه ثبت‌نام جدید را به طور کلی تکذیب کرده و اعلام کرده در حال حاضر تمام سهام قابل تخصیص به گروه‌های هدف واگذار و نهایی شده و سهمی برای واگذاری به افراد جدید از سبد سهام عدالت وجود ندارد.

با اینکه چهار سال از تصویب مجلس برای واگذاری سهام عدالت به افرادی که از آن جا مانده‌اند می‌گذرد، هنوز امکان تخصیص این سهام به آن‌ها فراهم نشده است و دولت باید هر چه زودتر در این زمینه اقدام کند.

با این حال و با وجود آنکه ۴سال از مصوبه مجلس می‌گذرد و هر سال در قانون بودجه تأکید می‌شود که واگذاری سهام عدالت به جاماندگان سریع‌تر تعیین‌ تکلیف شود، اما در شرایط فعلی هیچ خبری از واگذاری سهام عدالت به جامانده‌ها نبوده و مشخص نیست فرایند واگذاری در چه مرحله‌ای است؛ این در حالی است که سال گذشته احسان خاندوزی، وزیر سابق اقتصاد ابراز امیدواری کرده بود که واگذاری سهام عدالت به جامانده‌ها تا پایان سال۱۴۰۲ عملیاتی شود.

با وجود ارقام مختلفی که درباره جامانده‌های سهام عدالت در گذشته ازسوی مسئولان اعلام شده، اما به‌نظر می‌رسد آمارها خیلی دقیق نیستند. مجید عشقی، رئیس سابق سازمان بورس سال گذشته گفته بود: مشمولان جدید سهام عدالت حدود ۵ تا ۶میلیون سهامدار هستند.

اما احسان خاندوزی آمار دیگری ارائه کرد و گفت: در مجموع برای حدود ۴میلیون‌و۷۰۰ هزار جامانده سهام عدالت و متولدان دهه‌های ۸۰ و ۹۰ و خانواده‌های طرح‌های حمایتی، سهام عدالت پیش‌بینی شده است.

با وجود این آمارهای ارائه شده اطلاعات موجود نشان می‌دهد این افراد فقط فهرست دسته اول جامانده‌های سهام عدالت هستند و رقم مشمولان شامل افراد بیشتری می‌شود؛ به‌طوری‌که گفته می‌شود جامانده‌های سهام عدالت فراتر از ۲۰میلیون نفر هستند.

اسفند سال گذشته محسن پیرهادی، عضو هیأت‌رئیسه و نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم نیز در این‌باره گفته بود: جاماندگان سهام عدالت جمعیت قابل‌توجهی را شامل می‌شوند و جمعیت‌شان بیش از ۲۴میلیون نفر یعنی بیش از یک‌چهارم جمعیت کشور است که در ۳گروه قابل دسته‌بندی و احصا هستند.

به‌گفته عضو هیأت‌رئیسه مجلس، گروه اول طیفی از افراد تحت پوشش سازمان‌های حمایت‌گر دولتی همچون بهزیستی و کمیته امداد امام(ره) هستند که تاکنون سهام عدالت دریافت نکرده‌اند و شمارشان حدودا ۴میلیون‌و۸۰۰ هزار نفر برآورد شده است که پرداخت سهام عدالت به آنها در اولویت پیگیری‌های مجلس و دولت قرار دارد.

او افزود: گروه دوم هموطنانی هستند که طی سال‌های ۸۵ تا ۹۱ مشمول دریافت سهام عدالت شدند، اما در پی بروز مشکلاتی از سبد سهام عدالت بیرون آمدند و شمارشان بیش از یک‌میلیون‌و۶۰۰هزار نفر برآورد می‌شود و همچنان منتظر تعیین‌تکلیف و دریافت سهام عدالت هستند.

پیرهادی اضافه کرد: علاوه بر گروه اول و دوم، ۱۹ میلیون نفر در دسته سوم قرار می‌گیرند که جزو دهک‌های کم‌درآمد اقتصادی محسوب می‌شوند، اما هنوز سهام عدالت دریافت نکرده‌اند.

نومشمولان سهام عدالت همانگونه که مطلع هستید طبق قانون بودجه‌ی سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دولت باید برای این‌ها تدبیری می‌اندیشید با اولویت به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، کمیته‌ی امداد، بهزیستی یا سایر گروه‌های ضعیفی که زیر دهک سوم، دهک یک، دو و سه قرار دارند، شناسایی تمام این نومشمولان صورت گرفت، حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بودند که تحت پوشش نهادهای حمایتی بودند، اما هنوز سهام عدالت نداشتند به تناسب آنها یک بسته از سبد سهام و دارایی‌های دولت فراهم شده بود که آن بسته‌ی سبد و سهام وقتی در هیئت وزیران مطرح شد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: