صندوق بازنشستگی | حقوق بازنشستگان

فوری/خبر مهم برای بازنشستگان صندوق بازنشستگی | واریز معوقات 2 ماهه با حقوق بازنشستگان در این ماه+جزییات

صندوق بازنشستگی فولاد طی اطلاعیه ای اعلام کرد: متناسب سازی حقوق بازنشستگان صندوق فولاد در اجرای برنامه هفتم توسعه و ایین اجرایی مربوطه از آذر ماه ۱۴۰۳ پرداخت شد.

کدخبر : 27162
سایت سرگرمی روز :

در اطلاعیه صندوق بازنشستگی فولاد آمده است براساس مفاد اخرین اصلاحیه ایین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان، مبالغ متناسب سازی آذر و دی ماه حقوق بازنشستگانی که قبل از واگذاری شرکتها به بخش خصوصی بازنشسته شده اند ، پرداخت شد.

همچنین در این اطلاعیه امده است در اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعمال یک گروه به بازنشستگان قبل از سال ۱۳۹۶ که گروه آنان کمتر از سقف ضوابط و چارچوب استحقاقی بوده است و همچنین به روزرسانی سختی کار و مدیریت افراد مشمول و جدول امتیاز ۲۰ گروهی انجام شده است که تلاش می شود احکام بازنشستگان حداکثر تا پایان ماه جاری ازطریق سایت صندوق قابل مشاهده باشد.

همچنین صندوق بازنشستگی فولاد اعلام کرد متناسب سازی حقوق سایر بازنشستگان که بعد از واگذاری شرکتها به بخش خصوصی بازنشسته شده اند، به صورت علی الحساب یک میلیون تومان پرداخت شده است، و مابه التفاوت متناسب سازی حقوق آنان پس از طی مراحل قانونی پرداخت خواهد شد.

پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی تا پایان سال

یک فعال کارگری گفت: انتظار داریم با توجه به نزدیک شدن به پایان سال، این معوقات هرچه زودتر پرداخت شود تا به سال بعد و معوقاتِ احتمالی سال بعد نرسیم.

حسن موسیوند (عضو هیأت مدیره کانون کارگران بازنشسته شهرستان خرم‌آباد) در رابطه با مشکلاتِ معیشت کارگران و بازنشستگان به ایلنا گفت: تأمین اجتماعی به وعده خود جامعه عمل بپوشاند و معوقات بازنشستگان را پرداخت کند. 

موسیوند به‌ عدم پرداختِ مابه‌التفاوت متناسب‌سازی اشاره کرد و گفت: افزایش مبلغ متناسب‌سازی بسیار ناچیز بود و حتی افزایش قیمتِ کالاهای اساسیِ این چند ماه اخیر را هم پوشش نداد. در حالیکه تبلیغات گسترده‌ای بابتِ اجرای متناسب‌سازی انجام شد و بازنشستگان در انتظارِ افزایش متناسب‌تری بودند، این اتفاق نیفتاد و در نهایت شیوه‌ی اجرای متناسب‌سازی بسیاری از بازنشستگان را ناامید کرد. 

موسیوند ادامه داد: در کنار این موضوع، باید به مسکوت گذاشتنِ پرداختِ مابه‌التفاوت متناسب‌سازی نیز اشاره کرد. انتظار داریم با توجه به نزدیک شدن به پایان سال، این معوقات هرچه زودتر پرداخت شود تا به سال بعد و معوقاتِ احتمالی سال بعد نرسیم. 

عضو هیأت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرم‌آباد گفت: بازنشستگان مشکلات معیشتیِ بسیاری دارند. برخی حتی از تأمین نیازهای اولیه و هزینه‌هایی چون درمان هم ناتوان هستند. در مراجعه‌ی آن‌ها به کانون‌ها می‌توان بدتر شدنِ اوضاعِ بازنشستگان طی این سال‌ها را متوجه شد. بسیاری از این بازنشستگان به شدت محتاج دریافت وام ۳۰ میلیون تومانی و ناچیزِ تأمین اجتماعی هستند، در حالیکه برای دریافت این وام نیز مشکلات زیادی وجود دارد. 

دبیر اجرایی خانه کارگر لرستان گفت: درخواست ما اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی برای تعیین حقوق بازنشستگان و اجرای ماده ۴۱ قانون کار برای تعیین حقوق کارگران است. همانطور که گفتم، قدرت خرید کارگران و بازنشستگان سقوط کرده، و علت آن هم‌ عدم رعایت قانون از سوی دولت‌ها است. 

موسیوند بیان کرد: باتوجه به اینکه نیمی از جمعیت کشور را کارگران و بازنشستگان تشکیل می‌دهند، در صورت بالا رفتن قدرت خرید آن‌ها، رشد تولید وضعیتِ بهتری پیدا خواهد کرد. در واقع اگر توانِ خریدِ بیش از نیمی از جمعیت افزایش پیدا کند، خرید تولیدات داخلی نیز افزایش پیدا می‌کند و این وضعیت می‌تواند به تدریج به افزایش تولیداتِ داخلی کمک کند. در مقابل، تداومِ سرکوبِ مزد کارگران منجر به رکود هر چه بیشتر می‌شود. 

این فعال کارگری گفت: از آنجا که سرنوشت حقوق کارگران و بازنشستگان در مذاکرات آخر سال شورایعالی کار تعیین می‌شود، در نتیجه انتظار داریم در تعیین حقوق سال ۱۴۰۴ اعضای سه‌جانبه اجازه ندهند سفره‌ی کارگران بیش از این کوچکتر شود.

اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بررسی موارد اصراری اختلاف بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در بودجه ۱۴۰۴ با پرداخت کامل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولت و پرداخت مطالبات فرهنگیان بازنشسته سال۱۴۰۰ موافقت کردند.

در جلسه فوق العاده این نهاد به ریاست آیت الله صادق آملی لاریجانی با حضور سران سه قوه و اکثریت اعضاء، موارد اصراری مجلس در «لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور و سقف منابع عمومی دولت و مفروضات منابع و مصارف» بررسی و پایان یافت.

در این جلسه در خصوص جزء۲-۱بند(الف)تبصره(۳) در موضوع سهم ارزی نیروهای مسلح از صادرات یا مصرف نفت و معیانات گازی در پالایشگاه‌های داخلی بابت تقویت بنیه دفاعی، پس از ارائه نظر کمیسیون اقتصادی مجمع و استماع نظر عضو حقوقدان شورای نگهبان، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس کمیسیون تلفیق مجلس، اعضای مجمع به تبادل نظر پرداختند.

اعضای مجمع در خصوص ایراد اول شورای نگهبان،(عدم درج در سقف بودجه) مصلحت مورد نظر مجلس شورای اسلامی را پذیرفتند و در موضوع ایراد دوم (مغایرت حواله نفتی با اساسنامه صندوق توسعه ملی) مصلحت مورد نظر مجلس پذیرفته نشد و تبدیل آن به «بدهی» به تصویب رسید.

در خصوص جزء ۲-۲بند(الف)تبصره(۳) در موضوع سهم شرکت ملی نفت ایران و نیز سهم شرکت دولتی ذی‌ربط وزارت نفت در امور گاز و اختصاص سهمی برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی و نگهداری دانش آموزان تحت پوشش پس از استماع نظر شورای نگهبان، مجلس و دولت، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصلحت مورد نظر مجلس شورای اسلامی را پذیرفتند.

بنا به این گزارش، در خصوص جزء(۳)بند(الف)تبصره(۳) در موضوع سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی، خالص صادرات گاز و صادرات فرآورده‌های نفتی، پس از استماع نظر شورای نگهبان و توضیحات مجلس و دولت، اعضای مجمع به طرح نقطه نظرات خود پرداختند و مصلحت مورد نظر مجلس شورای اسلامی به تصویب نرسید و پیشنهاد کمیسیون اقتصادی مجمع برای مستثنی شدن «فرآورده‌های نفتی» از این بند مصوب شد و عبارت «به عنوان بدهی دولت به صندوق توسعه ملی» اصلاح گردید.

همچنین در خصوص بند الحاقی(۳)تبصره(۵) در موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان دولت و پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی ۳۱شهریور۱۴۰۰تا تاریخ ۳۰بهمن۱۴۰۰، پس از استماع نظر شورای نگهبان، مجلس و دولت، اعضای مجمع به مصلحت مورد نظر مجلس رای دادند.

بدین ترتیب در بودجه سال آینده، مبلغ۹۵۰هزار میلیارد ریال به منظور تامین اعتبارات مربوط به پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولت و پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی ۳۱ /۶ /۱۴۰۰ تا ۳۰ /۱۱/ ۱۴۰۰ ناشی از اجرای قانون نظام رتبه‌بندی معلمان، تامین و تخصیص می‌یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: