حذف یارانه این دهک ها از بهمن قطعی شد | جلوگیری از قطع یارانه نقدی در لینک زیر
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به انتشار اخباری در فضای مجازی پیرامون اعلام جدول قطع یارانهها،گفت: افراد سودجو با ارسال پیامک یا پیام در پیام رسانها و گروههای شبکههای اجتماعی به شهروندان با عنوان اطلاع رسانی در خصوص قطع یارانه شهروندان، به دنبال سرقت از آنها هستند.
سرگرد جواد مختاررضایی در توضیح بیشتر گفت: در این پیامها از مخاطبین خواسته میشود برای مشاهده واریز یا قطع یارانه معیشتی از طریق لینکی که در داخل پیامک یا پیام قرار داده شده، پیگیری صورت گیرد.
وی افزود: لینک ارسالی موجود در این پیامها، بدافزار بوده و مخاطبین با کلیک و نصب این بدافزار در دام مجرمان سایبری افتاده و تمامی اطلاعات ذخیره شده در گوشیهای آنها به سرقت رفته و گوشی آنها در کنترل مجرمان سایبری قرار میگیرد.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا ادامه داد: عاملان ارسالی لینک جعلی حتی میتوانند شهروندان را به درگاههای جعلی بانکی هدایت کرده و با عنوان پرداخت مبلغ ناچیزی برای اطلاع از قطع یارانه، اطلاعات بانکی آنها را به سرقت برده و حساب بانکیشان را خالی کنند.
وی یادآور شد: از سوی سازمان هدفمندی یارانهها پیامکی مبنی بر قطع شدن یارانه افراد ارسال نمیشود و پیامکهایی که از سرشمارههای شخصی برای شهروندان با این عنوان ارسال میشود قطعا کلاهبرداری بوده و از سوی مجرمان سایبری ارسال شده است، چرا که هیچ سازمان رسمی و حاکمیتی با شماره شخصی برای افراد پیام ارسال نمیکند.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا گفت: در صورت دریافت چنین پیامهایی به لینکهایی که از این طریق برای آنها ارسال میشود اعتماد نکرده و از کلیک بر روی آنها خودداری کرده و موضوع را از طریق وبسایت رسمی پلیس فتا به آدرس fata.gov.ir یا شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ گزارش دهند.
بر اساس گزارش سایت پلیس، این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: پلیس فتا به صورت شبانهروزی آماده دریافت گزارشهای مردمی و برخورد با مجرمان سایبری است؛ همکاری و هوشیاری شهروندان نقش بسزایی در پیشگیری از اینگونه جرائم دارد.
شاخصهای حذف یارانه بهشکلی است که اگر مجموع ارزش خودروهای سواری یا وانت یک خانوار بیش از سه میلیارد تومان باشد، یارانه آنها قطع میشود
با اجرای مرحله جدید از طرح حذف یارانهبگیران پردرآمد، دولت قصد دارد یارانه افراد کمدرآمد را افزایش دهد.
با اجرای مرحله جدید حذف یارانهبگیران پردرآمد در سال ۱۴۰۳، دولت قصد دارد یارانه نقدی را هدفمندتر توزیع کند. این تصمیم در حالی اتخاذ شده که هماکنون ماهانه ۲۶ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان یارانه به خانوارهای ایرانی پرداخت میشود.
از این مبلغ، ۱۱ هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان به دهکهای اول تا سوم (با یارانه ۴۰۰ هزار تومانی) و ۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به دهکهای چهارم تا نهم (با یارانه ۳۰۰ هزار تومانی) اختصاص دارد.
در فاز جدید حذف یارانه، خانوارهای پردرآمد از لیست حذف خواهند شد و در مقابل، یارانه دهکهای کمدرآمد افزایش مییابد. دولت برای شناسایی افراد واجد شرایط، ۶ معیار اصلی را در نظر گرفته است که شامل میزان درآمد، املاک، ارزش خودرو، تعداد سفرهای خارجی، میزان تراکنش بانکی و اطلاعات اقتصادی خانوار میشود. اما چه کسانی مشمول این حذف میشوند؟ معیارهای دقیق بررسی وضعیت اقتصادی خانوار چیست؟
شاخصهای جدید حذف یارانه نقدی
با توجه به تصمیم دولت برای حذف یارانهبگیران پردرآمد، شش شاخص اصلی برای ارزیابی خانوارها تعیین شده است که هر یک به دقت وضعیت اقتصادی افراد را بررسی میکند.
افراد یا خانوارهایی که مالک املاک گرانقیمت مانند باغ ویلاهایی با ارزش بالای ۳۵ میلیارد تومان یا املاک مسکونی لوکس هستند، از دریافت یارانه حذف خواهند شد.
اگر مجموع ارزش خودروهای سواری یا وانت خانوار بیش از ۳ میلیارد تومان باشد، یارانه آنها قطع میشود.
درآمد ماهانه خانوارها یکی از مهمترین معیارها برای حذف یارانه است. اگر مجموع درآمد خانوار در یک ماه از حد مشخصی بیشتر باشد، یارانه آن خانوار قطع میشود. به طور مثال: در خانوار تکنفره اگر درآمد ماهانه بیشتر از ۳۰ میلیون تومان باشد، یارانه قطع میشود. در خانوارهای بزرگتر این رقم به تناسب تعداد اعضا افزایش مییابد.
یکی دیگر از شاخصهای مهم برای شناسایی خانوارهای پردرآمد، تراکنشهای ماهانه خرید است. خانوارهایی که میانگین تراکنشهای بانکیشان (برای خرید با کارتهای بانکی) از مقدار مشخصی بیشتر باشد، از فهرست یارانهبگیران حذف میشوند. این بررسی از طریق سامانه شاپرک صورت میگیرد، اما با توجه به نواقص موجود، ممکن است برخی افراد که خریدهای خود را نقدی انجام میدهند، از این معیار خارج شوند.
افراد یا خانوارهایی که در طول سال بیش از ۵ سفر خارجی داشته باشند، مشمول حذف یارانه خواهند شد. البته در این معیار سفر به عتبات عالیات محدودیتی ندارد و شامل حذف یارانه نمیشود.
دولت برای اجرای دقیقتر و صحیحتر فرآیند حذف یارانهبگیران پردرآمد، اقدام به پایش دقیق اطلاعات و بهروزرسانی مستمر دادههای خانوارها کرده است. این اطلاعات از منابع مختلف شامل بانک مرکزی، سازمان ثبت اسناد، نیروی انتظامی، و سایر نهادهای مرتبط جمعآوری میشود. دستگاههای اجرایی موظفند که دادههای بهروز شده خود را حداقل دو بار در سال به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال کنند تا فرآیند صحتسنجی و شناسایی دقیق خانوارهای پردرآمد بهطور مستمر انجام شود. این اقدام، هدف اصلیاش ایجاد دقت بیشتر و کاهش اشتباهات در روند حذف یارانه است تا حمایتهای یارانهای تنها به افراد نیازمند تخصیص یابد.