این دانه باعث افزایش قدرت بینایی میشود | چشمانی تیزبین و عقابی با این دانه ارزان قیمت
با افزایش دمای هوا و آغاز تابستان، خربزه تبدیل به یکی از محبوبترین میوههای این فصل میشود. چرا که این میوه آبدار نه تنها شما را سیر نگه میدارد، بلکه هیدراته میکند، فیبر کافی را اختیارتان قرار میدهد، انواع ویتامینهای مورد نیاز بدن را تامین میکند و به افزایش قدرت بینایی یاری میرساند. به طور خلاصه زمانی که حرف از سلامتی به میان میآید، خربزه حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
اما تمام موارد مذکور تنها به پالپ این میوه جادویی محدود نیستند. هستههای خربزه نیز که به سادگی در سطل زباله انداخته میشوند، مزایای سلامتی بیشماری دارند!
در ادامه به چندین فایده منحصر به فرد و کمتر شناخته شده تخم خربزه خواهیم پرداخت. همچنین گفتنی است که علاقه مندان میتوانند با مراجعه به وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا به یافتههای علمی کامل در این خصوص دست یابند.
تخم خربزه: منبع عالی پروتئین به روش گیاهی
همواره دریافت مقادیر قابل توجه پروتئین از هرآنچه که به صورت گوشت یا حتی لبنیات دسته بندی نمیشود، بسیار دشوار بوده است. با این حال، تخم خربزه به راستی گزینهای ویژه جهت پاسخگویی به این نیاز بدن محسوب میشود، زیرا منبعی غنی از پروتئین گیاهی است.
این دانهها شامل حدود ۳.۶ درصد پروتئین، ۴ درصد چربی و ۲.۵ درصد کربوهیدرات هستند. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله World Applied Sciences، محتوای تغذیهای خاص تخم خربزه شباهت زیادی به شیر سویا دارد و از این رو میتواند روش خوبی برای به دست آوردن پروتئین مورد نیاز بدن به شمار رود.
تخم خربزه: منبعی غنی از ویتامینها و مواد معدنی
دانههای خربزه به طور باورنکردنی سرشار از انواع آنتی اکسیدانها و همچنین ویتامینهای A، C و E هستند. این محتوا در واقع برای بینایی ما عالی است، زیرا ویتامینهای A، C و همچنین E به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا در چشم کمک میکنند. آنتی اکسیدانهای موجود در دانهها نیز سطح کلسترول خون را کنترل کرده و علاوه بر آن احتمال ابتلا به سرطان را کاهش میدهند. محتوای ویتامین C تخم خربزه هم با افزایش قدرت مکانیسمهای دفاعی بدن، در از بین بردن سرماخوردگی و آنفلوانزا بسیار موثر است.
دانهها در عین حال میتوانند منبع خوبی از مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و پتاسیم باشند، بنابراین به کنترل سطح فشار خون کمک میکنند. مصرف دانههای خربزه ممکن است استحکام و تراکم استخوان را افزایش داده و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. از تخم خربزه میتوان برای مقابله با میگرن، بی خوابی و اختلالاتی نظیر افسردگی نیز استفاده کرد.
تخم خربزه: مبارزه با بیماریهای قلبی عروقی
اسیدهای چرب امگا ۳ که در مقادیر قابل ملاحظهای در دانههای خربزه یافت میشوند، از عملکرد قلبی عروقی شما مراقبت میکنند و همچنین نقش حیاتی در از بین بردن بیماریهای قلبی عروقی دارند. علاوه بر این، آنها منبع عالی چربی غیراشباع هستند (بدن ما به مقادیری از این چربی نیاز دارد).
تخم خربزه: کمک به رشد مو و ناخن
آیا اخیرا رشد سالم موهای خود را از دست داده اید؟ و یا ناخنهای شما ضعیف شده و اغلب به راحتی میشکنند؟ مشاهده شده که مصرف تخم خربزه به لطف محتوای پروتئینی بالا میتواند رشد مو و ناخنهای سالم را تضمین کند. این ترکیب همچنین ممکن است به حفظ بافتهای بدن ما کمک کند و از این طریق نیز فواید بی نظیر خود را در اختیار علاقهمندان قرار دهد.
تخم خربزه: سرشار از فایده برای رودهها
چندین مطالعه معتبر نشان داده اند که تخم خربزه میتواند به تخلیه و نابودی کرمهای روده کمک کند. مصرف دانههای خرد شده راهی فوق العاده برای از بین بردن این عوامل آسیب رسان در نظر گرفته میشود.
تخم خربزه: کمک به کاهش وزن
دانههای خربزه و همچنین بافت اطراف آنها منبع بسیار خوبی از فیبر محسوب میشوند. مشخص شده که این ترکیبات میتوانند به مصرف کنندگان خود در راستای کاهش وزن کمک کنند.
روشهای مصرف تخم خربزه
روشهای زیادی برای مصرف دانههای خربزه وجود دارد. با این حال، پرکاربردترین و سادهترین متد گنجاندن آنها در وعدههای غذایی مختلف است. در ادامه نگاهی اجمالی به ۶ روش مصرف دانههای خربزه خواهیم داشت:
- دانههای خربزه را میتوان به صورت خام مصرف کرد یا آنها را به سالاد و انواع تکههای میوه افزود. این ترکیبات نه تنها ارزش تغذیهای غذا را افزایش میدهند، بلکه طعم آن را نیز دگرگون میکنند.
- علاقه مندان میتوانند دانههای خربزه را شسته، خشک کرده و سپس آنها را در فر یا روی اجاق گاز برشته کنند تا در نهایت یک میان وعده ترد و سالم داشته باشند.
- این دانهها را همچنین میتوان به انواع اسموتیها اضافه کرد و طعم آنها را تغییر داد.
- امکان افزودن تخم خربزه به مدلهای مختلف نان نیز وجود دارد.
- این دانهها همچنین ممکن است با انواع سوپ ها، غذاها و سسها هم ایده آل شوند.
میتوان تخم خربزه را به پای سیب و شیرینیهای دیگر اضافه کرد.