میخوای بدون دکتر و دارو لاغر شی؟ فقط روزی یدونه از این میوه رو بخور
گلابی از جمله میوههای شیرین و خوشمزه ست که دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی از جمله ویتامین C و فیبر است. گلابی برای کاهش وزن، سلامت قلب و مراقبت از پوست و مو کاربرد فراوان دارد. در این مقاله شما را با خواص گلابی و انواع آن، ارزش غذایی گلابی، هشدارها و موارد مصرف آن آشنا خواهیم کرد.
گلابی از جمله میوههای شیرین و خوشمزه ست که دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی از جمله ویتامین C و فیبر است. گلابی برای کاهش وزن، سلامت قلب و مراقبت از پوست و مو کاربرد فراوان دارد. در این مقاله شما را با خواص گلابی و انواع آن، ارزش غذایی گلابی، هشدارها و موارد مصرف آن آشنا خواهیم کرد.
۱. بهبود عملکرد سیستم گوارش
درحالیکه مصرف یک عدد گلابی بهتنهایی ۱۸ درصد از نیاز روزانهی ما به فیبر را تأمین میکند، میتواند تأثیر قوی در بهبود عملکرد دستگاه گوارشی داشته باشد. بیشتر میزان فیبرِ موجود در گلابی از نوع پلیساکاریدهای غیرمحلول (NSP) است. یعنی سبب ایجاد تودهی غذایی در روده میشود. این فیبر غذاها را جمع میکند و به صورت توده در میآورد، در نتیجه غذا راحتتر از میان روده عبور میکند. علاوهبر این، سبب ترشحات معده و شیرهی گوارشی میشود.
خواص گلابی، همچنین حرکات روده را تنظیم میکند و احتمال ابتلا به یبوست و اسهال را کاهش میدهد. حرکات منظم روده موجب دفع مواد سمی از طریق کیسه صفرا و مدفوع میشود. گلابی تقریبا ۸۴ درصد آب دارد که به نرمشدن مدفوع کمک میکند و سموم سیستم گوارشی را از بین میبرد. طبیعتِ شنیِ موجود در فیبرِ گلابی به عوامل مؤثر در ایجاد سرطان و رادیکالهای آزادِ موجود در کولون متصل میشود و اندام را از آسیبهای احتمالی حفظ میکند.
۲. کاهش وزن
خواص گلابی در کاهش وزن افراد بسیار موثر است. بعضی افراد از قندهای طبیعی موجود در میوهها و کالری آنها شکایت دارند. اما گلابی یکی از میوههای کمکالری است؛ یک عدد گلابیِ متوسط حدود ۱۰۰ کالری دارد که فقط ۵ درصد از کالری مورد نیاز روزانه در یک رژیم غذایی سالم محسوب میشود. از طرفی مواد مغذی زیاد و فیبر بالایی دارد و برای مدت طولانیتری شما را سیر نگه میدارد. به همین دلیل افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، بیشتر از گلابی برای این منظور استفاده میکنند. گلابی دارای انرژی و مواد مغذی زیاد است که تأثیر کمی بر افزایش وزن و چاقی دارد.
۳. فعالیت آنتی اکسیدانی
خواص گلابی، مانند سایر میوهها، گلابی سرشار از آنتی اکسیدانهاست. آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزادی که در نتیجهی سوخت و ساز سلولی در بدن تجمع پیدا کردهاند، مبارزه میکنند. این رادیکالهای آزاد «دیانای» (DNA) سلولهای سالم را به سلولهای سرطانی تغییر میدهد و میتواند سبب ایجاد بیماریهای خطرناک شود. بنابراین ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین سی (C)، ویتامین آ (A) و ترکیبات «فلاونوئید» مانند «بتاکاروتن»، «لوتئین» و «زیگزانتین» که همگی در گلابی وجود دارد، میتواند به رهایی بدن از این مواد خطرناک کمک کند.
۴. پیشگیری از سرطان
خواص گلابی، آنتیاکسیدانها در درجهی اول به خاطر فعالیت ضد سرطانی بودنشان تحسین میشوند و گلابی موجب پیشگیری از انواع مختلف سرطان مانند سرطان کولون، رکتوم، سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه میشود.
۵. تقویت سیستم ایمنی
گلابی سرشار از آنتیاکسیدان و ویتامین سی است که موجب تحریک تولید گلبول سفید میشود و برای سیستم ایمنی بدن مفید است. همچنین گلابی بهعنوان تقویتکنندهی سیستم ایمنی شناخته شده است که به از بینبردن بیماریهایی مثل سرماخوردگیهای معمولی، آنفولانزا و بیماریهای خفیف کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای التهابی را مانند بیماری های قلبی-عروقی، دیابت، سرطان و چاقی کاهش دهد.
۶. بهبود سلامت قلب
گلابی منبع بینظیری از پتاسیم است و از آنجایی که پتاسیم یکی از گشادکنندههای مهم عروق است، در نتیجه گلابی بهطور مشخصی به سلامت قلب کمک میکند. درواقع فشار کلی روی سیستم گردش قلبی-عروقی را کاهش میدهد؛ در نتیجه لختههای خون به راحتی تشکیل نمیشوند. بنابراین جریان خون به تمام قسمتهای بدن افزایش مییابد، اکسیژنرسانی به اندامها بیشتر میشود و اندامها عملکرد بهتری خواهند داشت.