برای تنبلی تخمدان چی بخوریم ؟ رژیم غذایی برای تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان بیماری است که باعث عدم تعادل هورمونی و مشکلات در متابولیسم می شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک بیماری شایع است که آن را یک زن از هر 10 زن در سنین باروری تجربه کرده است. سندرم تخمدان پلی کیستیک میتواند منجر بیماری های جدی مانند دیابت، مشکلات قلبی عروقی، افسردگی و افزایش خطر سرطان آندومتر شود.
چگونه رژیم غذایی بر سندرم تخمدان پلی کیستیک تأثیر می گذارد؟
دو روش اصلی اولیه که در آن رژیم غذایی بر سندرم تخمدان پلی کیستیک تاثیر می گذارد، مدیریت وزن، تولید و مقاومت انسولین میباشد. انسولین نقش مهمی را در سندرم تخمدان پلی کیستیک ایفا می کند. پس بنابراین مدیریت سطح انسولین با رژیم غذایی سندرم تخمدان پلی کیستیک میتواند یکی از بهترین اقداماتی باشد که افراد می توانند برای مدیریت این بیماری انجام دهند.
بسیاری از افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاومت به انسولین را در خود دارند. در واقع، بیش از 50 درصد مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک قبل از 40 سالگی به دیابت یا پیش دیابت مبتلا می شوند. دیابت ارتباط مستقیمی با نحوه پردازش انسولین در بدن ما دارد.
پیروی کردن و داشتن یک نوع رژیم غذایی که نیازهای غذایی فرد را برآورده می کند، وزن سالمی را به شما میبخشد و سطح انسولین خوب را در بدن شما افزایش می دهد. این نوع رژیم خود می تواند به افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند.
برای تنبلی تخمدان چی بخوریم
غذاهایی که باید بخورید
تحقیقات اینگونه نشان داده است که ، آنچه مردم می خورند تأثیر قابل توجهی را بر سندرم تخمدان پلی کیستیک آن ها میگذارد. اینگونه گفته می شود که در حال حاضر هیچ نوع رژیم غذایی استانداردی برای سندرم تخمدان پلی کیستیک وجود ندارد. با این حال، توافق گسترده ای در مورد اینکه کدام غذاها مفید هستند و نیز کدام یک از آن ها به افراد کمک می کنند تا وضعیت خود را مدیریت و یا از آن ها اجتناب کنند، وجود دارد.
رژیم غذایی برای تخمدان پلی کیستیک
سه نوع رژیم غذایی که ممکن است به افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک کند تا علائم خود را مدیریت کنند عبارتند از:
1. رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین (GI):
بدن غذاهایی با GI پایین را آهسته تر هضم می کند که خود این امر به این معنی است که باعث نمی شود سطح انسولین به اندازه سایر غذاها مانند برخی از کربوهیدرات ها افزایش یابد. غذاهایی که دارای GI پایین هستند شامل:
غلات کامل
حبوبات
آجیل
دانهها
میوهها
سبزیجات نشاستهای
و سایر غذاهای فرآوری نشده و کم کربوهیدرات هستند.
2. رژیم ضد التهابی:
غذاهای ضد التهابی مانند انواع توت ها، ماهی های چرب، سبزیجات برگ دار و روغن زیتون اصل هستند. این مواد و این نوع رژیم ممکن است علائم مرتبط با التهاب مانند خستگی را کاهش دهد.
3. رژیم غذایی DASH:
پزشکان اغلب رژیم های غذایی برای توقف فشار خون بالا (DASH) را برای کاهش خطر یا تأثیر بیماری قلبی توصیه می کنند. این رژیم نیز ممکن است به مدیریت علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک کند. رژیم غذایی DASH سرشار از ماهی، مرغ، میوه ها، سبزیجات غلات کامل و محصولات لبنی کم چرب میباشد. رژیم غذایی از غذاهایی که دارای چربی اشباع شده و قند بالایی هستند جلوگیری می کند.
یک مطالعه در سال 2015 نشان داده شد که زنان چاقی که به مدت 8 هفته از یک رژیم غذایی ویژه طراحی شده DASH پیروی می کردند در مقایسه با افرادی که از رژیم غذایی مشابهی پیروی نمی کردند ، کاهش مقاومت به انسولین و چربی شکم را داشتند.
یک رژیم غذایی سالم سندروم تخمدان پلی کیستیک همچنین می تواند شامل غذاهای زیر شود:
غذاهای طبیعی و فرآوری نشده
غذاهای پر فیبر
ماهی های چرب، از جمله سالمون، تن، ساردین و ماهی اسقومری
کلم پیچ، اسفناج و سایر سبزیجات تیره و برگدار
میوه های قرمز تیره مانند انگور قرمز، زغال اخته، شاه توت و گیلاس
کلم بروکلی و گل کلم
لوبیا خشک، عدس و سایر حبوبات
چربی های مفید مانند روغن زیتون و همچنین آووکادو و نارگیل
آجیل، از جمله آجیل کاج، گردو، بادام و پسته
شکلات تلخ در حد اعتدال و تعادل
ادویه جات مانند زردچوبه و دارچین
تخمدان پلی کیستیک و کاهش وزن
محققانی که به دنبال طیف وسیعی از برنامه های غذایی سالم بودند، تفاوت های جزئی را دریافتند.به عنوان مثال:
افراد با رژیم غذایی مبتنی بر تاکید بر چربی های تک غیراشباع به جای چربی های اشباع، وزن بیشتری را از دست دادند. نمونه ای از این نوع رژیم غذایی، رژیم ضد التهابی است که افراد را به خوردن چربی های گیاهی مانند زیتون و سایر روغن های گیاهی تشویق می کند.
افرادی که از رژیم کم کربوهیدرات یا رژیم غذایی با GI پایین پیروی می کردند، متابولیسم انسولین در آن ها بهبود و سطح کلسترول آن ها کاهش یافت.افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که از رژیم غذایی با GI پایین پیروی می کردند نیز کیفیت زندگی بهتر و دوره های پریودی منظم تری را گزارش کردند.
به طور کلی، مطالعات نشان می دهد که کاهش وزن به زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ، صرف نظر از اینکه از کدام نوع از رژیم های غذایی خاص پیروی می کنند، کمک می کند.
غذاهای مضر برای تنبلی تخمدان
غذاهایی که افراد مبتلا به تخمدان پلی کیستیک باید از آنها اجتناب کنند
به طور کلی، افرادی که تحت نظر رژیم سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند؛ باید از غذاهایی که از قبل به طور گسترده به عنوان غذاهایی ناسالم شناخته شده اند، اجتناب کنند. این موارد شامل موارد زیر میشود:
کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند شیرینی های تولید انبوه و نان سفید.
غذاهای سرخ شده مانند فست فود.
نوشیدنی های قندی، مانند نوشابه های گازدار و نوشیدنی های انرژی زا.
گوشت های فرآوری شده، مانند هات داگ، سوسیس، و گوشت خوک پخته شده.
چربی های جامد، از جمله مارگارین، شورتنینگ و گوشت خوک.
خوردن زیاد گوشت قرمز ، مانند استیک، همبرگر و گوشت خوک.
سایر تغییرات در سبک زندگی
تغییرات در سبک زندگی همچنین می تواند به افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کند تا این بیماری را مدیریت کنند. تحقیقات نشان داده است که ترکیب رژیم سندرم تخمدان پلی کیستیک با فعالیت بدنی می تواند به مزایای زیر ختم شود:
کاهش وزن
بهبود متابولیسم انسولین
دوره های منظم تر
کاهش سطح هورمون های مردانه و رشد مو با الگوی مردانه
کاهش سطح کلسترول
مطالعات همچنین نشان داده اند که استراتژی های رفتاری می تواند به زنان کمک کند تا به اهداف مدیریت وزن دست یابند که این امر به نوبه خود به مدیریت علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک می کند. این شیوه و تمرین ها عبارتند از:
تعیین هدف
شبکه های پشتیبانی اجتماعی
تکنیک های خود نظارتی
مراقبت از سلامت روانی
کاهش استرس از طریق شیوههای مراقبت از خود، مانند خواب کافی، اجتناب از تعهد بیش از حد و وقت گذاشتن برای استراحت نیز میتواند به فرد در مدیریت سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کند.
چه زمانی برای تخمدان پلی کیستیک باید باید به پزشک مراجعه کرد
علائم رایج سندرم تخمدان پلی کیستیک عبارتند از:
آکنه
رشد موهای اضافی
افزایش وزن به خصوص در اطراف شکم
پوست چرب
دوره های نامنظم
ناراحتی در ناحیه لگن
مشکل در باردار شدن
بسیاری از افرادی که این علائم را تجربه می کنند ممکن است آنها را به اندازه کافی جدی نبینند که با پزشک مشورت کنند. بسیاری از مردم تا زمانی که برای باردار شدن مشکلی نداشته باشند به دنبال کمک پزشکی نمی روند. هر فردی که این علائم را تجربه می کند. باید درباره نگرانی های خود با پزشک صحبت کند: هرچه شما زودتر بتوانید یک برنامه درمانی را شروع کنید از آن طرف هم خیلی زودتر بهتر میشوید.