چاقی، کبد چرب و دیابت رو به این میوه خشک بسپار | 4 تا دونه شبا از ایم میوه معجزه میکنه
عناب (عناب) میوه درختچه ای است به ارتفاع تا حدود 10 متر که شاخه های فراهم و خارهای بلند یا کوتاه و خمیده دارد. میوه عناب کروی تا کمی کشیده و بیضوی، قرمز یا قهوه ای تیره با طعمی شیرین و یک دانه بیضی کشیده و نوک تیز است و در تابستان تا اوایل پاییز می رسد. در طب سنتی ایران به عنوان صاف کننده خون و نرم کننده سینه و رفع کننده التهاب و گرمی کاربرد دارد. مشخصات ذکر شده در منابع سنتی با مشخصات گونه Ziziphus jujuba Miller مطابقت دارد.
خواص عناب عناب میوه ای کوچک به اندازه زیتون است که رنگ آن در ابتدا سبز است و وقتی که میوه می رسد رنگ آن نارنجی می شود. از مهم ترین خواص عناب می توان به جوان سازی پوست، پیشگیری از سرماخوردگی، درمان بی خوابی، مفید برای لاغری و کاهش وزن، سم زدایی خون، درمان کبد چرب، درمان جوش صورت و آکنه و مفید برای سرطان اشاره کرد.
عناب گیاه بسیار ارزشمندی است که بخش های مختلف آن امروزه در اکثر نقاط جهان به دلیل ویژگی های درمانی و تغذیه ای مورداستفاده قرار می گیرد.
از مهم ترین خواص عناب می توان به جوان سازی پوست، پیشگیری از سرماخوردگی، درمان بی خوابی، مفید برای لاغری و کاهش وزن، سم زدایی خون، درمان کبد چرب، درمان جوش صورت و آکنه و مفید برای سرطان اشاره کرد.
عناب به علت داشتن لعاب زیاد سینه را نرم میکند، اگر عناب را با آب یا شیر بجوشانند و سپس آن را میل کنند این محلول خاصیت ملینی پیدا میکند.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: عناب به دلیل وجود مواد قندی به میزان ۳۶.۷۴ در عناب تازه و 71.77 درصد عناب خشک و نیز مواد پروتئینی و مواد لعابی فراوان از نظر غذایی اهمیت ویژهای دارد و به صورت تازه و خشک مصرف میشود.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه عناب خاصیت ملین دارد و مصرف آن هیچ گونه تحریکی در دستگاه هاضمه ایجاد نمیکند، گفت: جوشانده عناب در آب و یا شیر خاصیت ملین دارد و ترانزیت مواد اولیه در لوله گوارشی را تسهیل میکند.
پویان ادامه داد: مصرف عناب به دفع سموم بدن کمک میکند، میوه عناب سرشار از ویتامین c است و مواد قندی موجود در آن در تهیه کمپوت و شیرینی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه از آرد عناب و میوه تخمیر شده آن شیرینی و کیک مخصوص تهیه میشود، تصریح کرد: میوه عناب اثر و طعم داروهای محرک را کاهش میدهد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: در کشور ایران قبل و بعد از اسلام از عناب استفاده غذایی و دارویی به عمل آمده و در بهداشت اسلامی نیز عناب جایگاه ویژهای دارد.
پویان افزود: از ریشه عناب می توان برای ساخت فرآوردهای برای افزایش شیر استفاده کرد، هسته عناب برای تسکین درد اثربخش است و از برگ عناب میتوان در ساخت دارویی برای تقویت مو استفاده کرد.
وی با بیان اینکه از برگ عناب میتوان در ساخت دهانشویه برای جلوگیری از گلو درد استفاده کرد، گفت: میوه عناب تصفیه کننده خون و برای درمان سرفه و سرماخوردگی موثر است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: هسته عناب خاصیت آرامبخش دارد و عناب مقوی عمومی بدن و معده است.
پویان با بیان اینکه از برگ و میوه عناب برای درمان بیماریهای پوستی استفاده میشود، ادامه داد: خاصیت ضد قارچی برگ عناب در طب گیاهی و سنتی مطرح بوده و برای رفع تشنگی مفید است.
وی تصریح کرد: عناب درد کلیه و کبد را تسکین میدهد، آب عناب خیس کرده و یا دم کرده و مخلوط آن با عرق کاسنی برای ناراحتی صفراوی و خونی موثر و مفید است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: جوشانده عناب، انجیر، خرما و موز دارویی مفید برای بیماریهای سینه است که در طب سنتی از آن استفاده میشود.
پویان یادآور شد: اگر عناب را کوبیده و در آب سرد خیس کنیم و صبح ناشتا خورده شود برای درمان کلسترول خون مفید است.