گیاه کرکول پر خاصت و کنترل قند خون

طبیعت زیبا و اقلیم دل‌انگیز و مطبوع شهرستان گیلانغرب در استان کرمانشاه خاستگاه گیاهان پرخاصیت بسیار زیادی مانند«کرکول» یا به عبارتی «خار مریم» است.

کدخبر : 20268
سایت سرگرمی روز :

گیاه پرخاصیت «کرکول» در فصل بهار رویش می‌کند و در شکل ظاهری باید گفت  بلندای این گیاه پر از تیغ  تا حد ۴۰ تا ۵۰ سانتی‌متر است و خارهای فراوانی دارد.

شمایل ظاهری این گیاه  سبزرنگ خیلی شیرین و خوشمزه است و این گیاه بعد از بلند شدن در موقع فصل بهار اگر برداشت نشد کم‌کم رنگ آن زرد و خشک می‌شود.

جبار  ولی پور رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان گیلانغرب در گفت‌وگو با خبرنگار فارس ضمن اشاره به خاصیت دارویی گیاه «کرکول» بر اساس مطالعات تا امروز اظهار کرد: از میان گیاهان فراوانی که در طبیعت منطقه گیلانغرب وجود دارد، گیاه کرکول دارای خاصیت درمانی و داروی فراوانی است که می‌توان آن را در زمره گیاهان دارویی و موردتوجه مردم یادکرد.

وی افزود: این گیاه به خاطر فلاونوئیدی به نام سیلیمارین، مشهور به اثرات سم‌زدایی در کبد شناخته می‌شود.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان گیلانغرب به بهبود سلامت پوست، کنترل قند خون و تقویت سیستم ایمنی  این گیاه اشاره کرد و گفت: مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۷ تائید می‌کند که می‌تواند به تسریع فرآیند التیام در کبد کمک کند، مقدار زیادی از آسیب ناشی از نوشیدن بیش‌ازحد و یا دیگر رفتارهای آسیب‌رسان در کبد، ازجمله سیروز را خنثی کند.

وی ادامه داد: همچنین ممکن است این گیاه از بیماری‌هایی مثل سندرم کبد چرب، یرقان و هپاتیت جلوگیری کند؛ بااین‌حال، تحقیقات بیشتری برای مطالعه پتانسیل درمانی گیاه دارویی لازم است.

این کارشناس گیاه‌پزشکی عنوان کرد: اگرچه بسیاری از گیاهان منطقه پایه دارویی و درمانی دارند اما نباید فراموش کرد که مصرف خودسرانه و خارج از ضابطه از آن‌ها ممکن است خسارت‌های برای سلامت به همراه داشته باشد

فرزاد ربیعی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گیلانغرب در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: با وجد اینکه «کرکول» در زمره گونه‌هایی مهاجم و هر جا رشد کند به‌سرعت رشد فراگیر و گسترده‌ای پیدا می‌کند اما به سبب خواص درمانی، گیاه کرکول در بازارهای استان در این فصل از سال به‌وفور یافت می‌شود و فروش آن نیز رونق ویژه‌ای دارد.

وی گفت: این نوع گیاه در فصل بهار به‌صورت خودرو در اطراف روستاها و در مناطق کوهستانی و مراتع سرسبز به‌وفور یافت می‌شود.

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گیلانغرب به خواص درمانی این گیاه اشاره کرد و گفت: کرکول برای درمان دردهای میگرن، سینه‌پهلو، اسهال، بی‌اشتهایی، تپش قلب، ضعف و بی‌حالی و کاهش فشارخون مورداستفاده قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: این نوع گیاه را در هر نوع شرایط اقلیمی و حتی در خاک‌های حاصلخیز می‌توان کشت کرد و در مدت‌زمان رویش به هیچ‌گونه مواد غذایی خاصی نیاز ندارد.

ساقه این گیاه خوراکی و مزه ای شیرین دارد که پس از مدتی از روییدن کم کم ساقه سبز رنگ آن خشک می شود اما همچنان در طبیعت باقی می ماند و به علت خارهای فراوان دام ها قادر به خوردن آن نیستند.

ساقه و گل خشک شده این گیاه کاربرد دارویی دارد به این روش که برگ ها یا گل این گیاه را می کوبند و از جوشاننده آن برای رفع بیماری ها از جمله کاهش فشار خون استفاده می کنند.

این گیاه دوره رویشی کوتاهی دارد از این رو می توان آن را با هر گیاهی به تناوب به صورت بذر کاشت کرد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملکشاهی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: به سبب خواص درمانی، گیاه کرکول در بازارهای استان ایلام در این فصل از سال به وفور یافت می شود و فروش آن نیز رونق ویژه ای دارد.

'امید شفیعی' افزود: این نوع گیاه در فصل بهار به صورت خودرو در اطراف روستاها و در مناطق کوهستانی و مراتع سرسبز به وفور یافت می شود.

وی به خواص درمانی این گیاه اشاره کرد و افزود: کرکول برای درمان دردهای میگرن، سینه پهلو، اسهال، بی اشتهایی، تپش قلب، ضعف و بی حالی و کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد.

شفیعی اضافه کرد: این نوع گیاه را در هر نوع شرایط اقلیمی و حتی در خاک های حاصلخیز می توان کشت کرد و در مدت زمان رویش به هیچ گونه مواد غذایی خاصی نیاز ندارد.

وی از مردم خواست تا در حفظ محیط زیست و عواملی که سبب ریشه کن کردن این گیاه دارویی می شود، پرهیز کنند تا در معرض انقراض و نابودی قرار نگیرد

 

منبع: فارس
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: