این سبزی بهاری سرشار از کلسیم و فسفر به حفظ سلامت کبد کمک می کند

ترخون یک گیاه سبز است که بیشتر افراد از آن برای افزودن طعم و عطر به غذا استفاده می‌کنند. اما بعضی از افراد هم ممکن است این گیاه را به دلیل خواص دارویی آن توصیه ‌کنند.

کدخبر : 29825
سایت سرگرمی روز :

خواص ترخون چیست؟

تحقیقات نشان می‌دهد که ترخون می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. با این‌ حال، ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از مطالعات موجود روی حیوانات انجام شده‌اند، نه انسان‌ها. با در نظر گرفتن این موضوع، در ادامه به چند نمونه از مهم‌ترین خواص ترخون برای مردان و زنان اشاره می‌کنیم:

۱. تسکین درد و التهاب

محققان در یک مطالعه روی موش‌های آزمایشگاهی، تاثیر ترخون را روی درد و التهاب بررسی کردند و متوجه شدند که این گیاه با اثر روی گیرنده‌های اپیوئیدی می‌تواند به تسکین درد کمک کند. البته برای درک بهتر این موضوع باید تحقیقات بیشتری روی انسان انجام شود.

۲. افزایش حساسیت به انسولین

از خواص ترخون در سبزی خوردن می‌توان برای بهبود حساسیت به انسولین بهره برد. انسولین هورمونی است که به سلول‌ها کمک می‌کند گلوکز (قند) موجود در جریان خون را جذب کرده و از آن به عنوان منبع انرژی استفاده کنند.

عواملی مانند رژیم غذایی نامناسب و التهاب می‌توانند به مقاومت به انسولین منجر شوند و در نهایت سطح قند خون را افزایش دهند. مطالعات نشان داده‌اند که ترخون برای بهبود حساسیت به انسولین مفید است و به نحوه استفاده بدن از گلوکز کمک می‌کند.

ترخون برای سلامت جسم و روان مفید است.

برای مثال، در یک مطالعه روی ۲۴ فرد مبتلا به اختلال تحمل گلوکز (پیش‌دیابت)، محققان به مدت ۹۰ روز به نیمی از شرکت‌کنندگان قبل از صبحانه و شام ۱۰۰۰ میلی‌گرم ترخون و به سایرین دارونما دادند. علاوه بر این، قبل و بعد از شروع مطالعه، ۷۵ گرم دکستروز در اختیار همه شرکت‌کنندگان قرار دادند و سطح گلوکز و انسولین آن‌ها را هر ۳۰ دقیقه یک‌بار به مدت ۲ ساعت اندازه‌گیری کردند. همچنین سطح HbA1C (میانگین قند خون در چند ماه گذشته) و پروفایل لیپیدی (کلسترول و تری‌گلیسیرید خون) آن‌ها را مورد بررسی قرار دادند.

در پایان مطالعه، در گروهی که ترخون مصرف کرده بودند، سطح فشار خون سیستولیک، HbA1C و انسولین کاهش و سطح کلسترول خوب (HDL) افزایش یافته بود.

۳. بهبود هضم

بر اساس تحقیقات، ترخون ترشح بزاق را در دهان تحریک می‌کند، تولید شیره‌های گوارشی را در معده افزایش می‌دهد و حرکات روده را بهبود می‌بخشد. در نتیجه، برای هضم و سلامت دستگاه گوارش مفید است. خواص ترخون برای معده و بهبود هضم اغلب به کاروتنوئیدهای موجود در این گیاه نسبت داده می‌شود.

۴. حفظ سلامت کبد

از خواص ترخون برای کبد چرب هم نباید غافل نشد. این گیاه با تحریک ترشح صفرا و تقویت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی به پاکسازی کبد از سموم کمک کرده و از آن در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کند.

۵. کاهش افسردگی

گروهی از محققان برای اینکه اثر ترخون را روی تاب‌آوری ذهنی بررسی کنند، عصاره این گیاه را به گروهی از موش‌ها دادند. سپس شرایطی فراهم کردند که آن‌ها به مدت ۱۰ دقیقه در قفسی با یک موش پرخاشگر در تماس باشند.

نتایج نشان داد که پس از دریافت عصاره ترخون، آسیب‌پذیری موش‌ها در برابر افسردگی ناشی از استرس اجتماعی کاهش پیدا می‌کند. همچنین،سطح سیتوکین‌های التهابی مرتبط با استرس در آن‌ها کمتر می‌شود. با این‌ حال، نتایج مطالعات حیوانی را نمی‌توان مستقیما به انسان‌ها تعمیم داد.

۶. مبارزه با عفونت‌های قارچی

ترخون دارای اثرات ضد قارچی قوی است. در یک مطالعه مشاهده شد که قارچ‌ها در یک ناحیه دایره‌ای شکل به شعاع ۱۴/۷ میلی‌متر در اطراف عصاره ترخون رشد نکردند. علاوه بر این، محققان دریافتند که تاثیر این گیاه روی قارچ‌هایی مانند کاندیدا آلبیکنس از باکتری‌هایی مثل استرپتوکوک پیوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر است.

۷. تنظیم سیستم ایمنی

از خواص ترخون برای سرماخوردگی و سایر بیماری‌های عفونی هم استفاده می‌شود. چرا که این گیاه خاصیت ضد میکروبی دارد و می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

در یک مطالعه ۲۱ روزه روی موش‌های آزمایشگاهی، محققان اثرات عصاره ترخون را روی سیستم ایمنی بررسی کردند و متوجه شدند که این گیاه نه تنها سیتوکین‌های التهابی را به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد؛ بلکه می‌تواند به افزایش فعالیت ماکروفاژها کمک کند. ماکروفاژها نقش مهمی در ایمنی بدن و رشد بافت‌ دارند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: