بهترین ناشتای ایرانیان در قدیم این عصاره بوده است | درمان بیماری های لاعلاج با این معجون
مصرف شیره انگور باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده پوست و جلوگیری از پیری پوست میشود. از خواص شیره انگور میتوانیم به مواردی مانند حافظه ذخیره و آب از آلزایمر، کمک به افزایش وزن و چاقی، آرام بخش اعصاب، مفید برای کودکان، مفید در دوران بارداری، سلامت از سرطان، سلامت و رفع کمخونی اشاره کرد.
شیره انگور یا دوشاب بسیار مقوی، مغذی و ضد نفخ است. شیره انگور حاوی ویتامینها و مواد معدنی حیاتی ازجمله کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، آهن و ویتامینهای A، B، C برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. شیره انگور قند طبیعی زیادی دارد و این قند خیلی سریع در بدن حلشده و انرژی بدن را تأمین میکند، درنتیجه از دیگر خواص شیره انگور میتوانیم به انرژی زا بودن آن اشاره کنیم.
خواص شیره انگور برای پوست بسیار زیاد است. مصرف شیره انگور موجب ترمیم بافتهای آسیبدیده پوست و جلوگیری از پیری پوست میشود.
از خواص شیره انگور میتوانیم به مواردی مانند تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، کمک به افزایش وزن و چاقی، آرام بخش اعصاب، مفید برای کودکان، مفید در دوران بارداری، پیشگیری از سرطان، سلامت پوست و رفع کمخونی اشاره کرد.
خواص شیره انگور برای رحم
یکی از مهمترین خواص شیره انگور این است که شیره انگور به عنوان بهترین و برترین تغذیه شما در دوره پریودی توصیه میشود.
کیستهای تخمدان که بیماریهای رحم را به دنبال خواهند داشت به طور کلی ناشی از حضور رطوبت و سردی در اطراف تخمدان است و شایع ترین دلیل کیست تخمدان استحمام در دوره قاعدگی است.
بنابراین حفظ گرمی بدن در این دوران ضرورت می یابد. یکی از مواد غذایی که تامین کننده گرمای بدن شیره انگور یا دوشاب است.
در کنار راهکارهای اجرایی برای گرم نگه داشتن بدن، وجود یک رژیم غذایی که سالم باشد، بسیار ارزشمند است. از جمله این رژیمهای غذایی میتوان به خواص شیره انگور برای رحم اشاره کرد. پس یکی از خواص شیره انگور، گرم نگهداشتن رحم است.
طرز تهیه شیره انگور
تهیه شیره انگور کاری پر زحمت و زمانبر است. برای تهیه شیره انگور از انگور یا کشمش استفاده میشود و هرچه انگور مرغوبتر باشد، شیره آن باکیفیتتر و خوشطعمتر میشود.
شیره انگور در شهرهای مختلف با روشهای متفاوت و از انواع انگور مختلف تهیه میشود؛ از همین رو طعم، رنگ و قوام شیره انگور شهرهای مختلف باهم تفاوت دارند. دوشاب خراسان غلیظ است و رنگ تیره دارد. شیره انگور ملایر سفت است و رنگ آن قهوهای روشن است درحالیکه شهرهای همدان و اردبیل دارای شیرههای رقیقتر بارنگ قهوهای تیره هستند.
طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی بدین شکل است که به اندازهای که میخواهیم شیره انگور تهیه کنیم ابتدا باید انگور تهیه کرده، انگورها را شسته و سپس آنها را له کنید. بعد از اینکه انگورها را له کردید، از صافی عبور دهید و آب انگور خالصی که حاصل شده است را جدا کنید.
آب انگور را در یک ظرف بریزید و به آن خاک سفید اضافه کنید و یک شب آن را نگهدارید و سپس از صافی رد کنید تا خاک آن گرفته شود.
سپس این محلول رابر روی حرارت به مدت دو ساعت قرار دهید و بجوشانید تا غلظت پیدا کند و کشدار شود و به رنگ قهوهای روشن و شفاف دست پیدا کنید.
در تهیه شیره انگور به روش صنعتی برای له کردن، آبگیری و… انگورها از ماشینآلات مخصوص استفاده میشود. در این روش معمولاً انگورها را خوشهای استفاده میکنند و آنها را دانه دانه نمیکنند؛ ولی با این حال طعم و خواص شیره انگور خانگی و صنعتی تفاوتی باهم ندارد ولی ماندگاری شیره انگور صنعتی معمولاً بیشتر است.
شربت شیره انگور
به نوشیدنیهایی که در تهیه آنها از شیره انگور استفاده میشود، شربت شیره انگور میگویند. این شربت را میتوان با روشهای مختلف و انواع متنوع افزودنیها آماده کرد که به دلیل خواص و کالری بالای شیره انگور، شربت شیره انگور یکی از نوشیدنیهای سالم به شمار میرود. شیره انگور بسیار شیرین است از همین برخی برای درست کردن شربت شیره انگور، از یک مزهی ترش مثل سرکه، آبغوره، لیمو یا آبلیمو استفاده میکنند.
برای تهیه شربت شیره انگور ابخدا شیره انگور را به میزان دلخواه در لیوانهای موردنظر خود بریزید، سپس به مقدار لازم به آن آب ولرم اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا شیره بهخوبی در آب حل شود.
مقداری آبلیمو یا سرکه یا هر طعم ترشی که دوست دارید به شربت اضافه کنید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن را در یخچال قرار دهید یا چند قالب یخ داخل شربت بریزید تا خنک و آماده استفاده شود. مقدار شیره و آبلیمو کاملاً سلیقهای و متناسب با ذائقهی افراد و میزان شیرینی شیره انگور است و به سلیقه خودتان میتوانید شربت را شیرینتر یا ترشمزهتر کنید. شربت شیره انگور از بهترین نوشیدنیها برای فصلهای گرم است.