شام چی بپزم ؟ | غذای ساده
غذای ساده برای شام | دو پیازه آلو و سیب زمینی اصیل و سنتی شیرازی ها
دو پیازه آلو را باید یکی از خوراکهای سنتی ایران دانست. این غذا که اصالتی شیرازی دارد، به سادگی و با سرعت درست میشود و میتواند یک وعده غذایی مفید را در کنار نان برای افراد ایجاد کند.
باید بدانید که بر خلاف نامش، در این غذا خبری از آلو نیست. زیرا به سیب زمینی در لهجه شیرین شیرازی، آلو گفته میشود. ا طرز تهیه دو پیازه آلو و سیب زمینی اصیل و سنتی شیرازی ها را با هم مرور کنیم تا بتوانیم به راحتی این غذای ساده و خوشمزه را طبخ نماییم. تا انتها با ما همراه باشید.
اگر بخواهیم به طرز تهیه دو پیازه آلو و سیب زمینی اصیل و سنتی شیرازی ها اشاره کنیم، ابتدا باید مواد اولیه را بدانیم. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارتند از:
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
پیاز: دو عدد متوسط
رب: ۱ قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روش پخت دو پیازه آلو سیب زمینی
برای طبخ این غذا باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
زمان آماده سازی مواد اولیه: ۵ دقیقه
زمان پخت: ۱ ساعت
میزان انرژی: ۱۵۰ تا ۲۰۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم
مناسب برای: ۱ نفر
مرحله اول
سیب زمینیها را به خوبی بشویید و به همراه مقداری آب در قابلمه بریزید تا به خوبی آب پز شوند. پس از این که سیب زمینیها نرم شدند، باید پوست آنها را جدا کنید و سپس به صورت مکعبی خرد کنید.
مرحله دوم
اکنون نوبت به آماده کردن پیازهاست. برای این کار پیازها را به خوبی بشویید و پوست آنها را جدا کنید. پس از آن پیازها را به صورت نگینی یا خلالی با توجه به سلیقه خود خرد کنید و به همراه روغن درون ماهیتابه بریزید تا سرخ شوند. هنگام سرخ شدن پیازها، به ترکیب زردچوبه و فلفل سیاه نیز اضافه کنید.
مرحله سوم
پس از این که پیازها طلایی شدند، رب گوجه را به محتویات ماهیتابه اضافه کنید تا اصطلاحاً خامی آن گرفته شود و رنگ بهتری به غذا دهد.
مرحله چهارم
اکنون پیازهای خرد شده را به همراه مقداری نمک به محتویات ماهیتابه اضافه کنید و برای مدتی تفت دهید تا سیب زمینیها اندکی سرخ شده و با سایر محتویات ماهیتابه به خوبی ترکیب شوند.
مرحله پنجم
اکنون میتوانید دو پیازه آلو را با کمی جعفری یا نعناع تازه خرد شده یا خشک شده تزیین کنید و به همراه نان سرو کنید. در کنار این غذا میتوانید از شور یا ترشی نیز با توجه به سلیقه خود استفاده کنید.
دستور تهیه دو پیازه آلو به روشی دیگر
طرز تهیه دو پیازه آلو و سیب زمینی اصیل و سنتی شیرازی ها تنها یک روش ندارد و برخی به روش دیگری این غذا را درست میکنند. این روش به شرح زیر است.
مواد اولیه
سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد متوسط
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه دو پیازه آلو و سیب زمینی اصیل و سنتی شیرازی ها به این روش، به شرح زیر است.
مرحله اول
سیب زمینیها را بشویید و به همراه آب در یک قابلمه بریزید تا به خوبی پخته و نرم شوند. پس از این که سیب زمینیها به خوبی پخت، پوست آنها را جدا کرده و با گوشت کوب یا غذا ساز آنها را به صورت پوره در آورید.
مرحله دوم
پس از شستن و پوست کندن پیازها، آنها را به صورت خلالی خرد کنید و در یک ماهیتابه به همراه مقداری روغن سرخ کنید. پس از این که پیازها اندکی سرخ شدند به آنها مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و اجازه دهید تا پیازها به خوبی سرخ و طلایی شوند.
مرحله سوم
اکنون نوبت اضافه کردن سیب زمینیها به ماهیتابه است. آنها را درون ماهیتابه بریزید و اندکی تفت دهید تا با پیازها به خوبی ترکیب شوند.
مرحله چهارم
اکنون غذای شما آماده است و میتوانید آن را با سبزیجات تازه یا سبزیجات خشک تزیین کرده و به همراه مقداری نان سرو کنید.
نکاتی در درست کردن دو پیازه آلو
توجه به برخی موارد به صورت سلیقه ای میتواند باعث شود تا این غذا بیشتر باب میل و مورد پسندتان باشد. این نکات عبارتند از:
میتوان به این غذا رب اضافه نکرد.
سیب زمینیها را میتوان به جای خرد کردن رنده یا له کرد.
برخی به سیب زمینی سرخ شده علاقه بیشتری دارند و میتوانند سیب زمینی را به صورت مکعبی خرد و سرخ نمایند تا در این غذا استفاده کنند.
در این غذا برای بهتر شدن طعم آن میتوان از گوشت چرخ کرده و یا قارچ نیز استفاده کرد.
اگر به غذاهای تند علاقه دارید، میتوانید در کنار فلفل سیاه، به غذا فلفل قرمز نیز اضافه کنید.
اضافه کردن کمی زعفران یکی از نکاتی است که باعث خوشمزه و خوش رنگ تر شدن غذا میشود.
برخی در انتهای مراحل ۱ عدد تخم مرغ نیز به محتویات ماهیتابه اضافه میکنند.
کالری و ارزش غذایی دو پیازه آلو
باید بدانید که هر ۱۰۰ گرم دو پیازه آلو بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کالری انرژی دارد. توجه داشته باشید که کالری این غذا با توجه به مواد اولیه مورد استفاده اندکی میتواند تغییر کند. اگر بخواهیم به صورت دقیق تر به میزان کالری و ارزش غذایی آن اشاره کنیم، باید از موارد زیر نام ببریم.
کالری یک گرم دو پیازه آلو: بین ۱ تا ۲ گرم
کالری یک قاشق غذاخوری دو پیازه آلو: ۱۳ تا ۲۰ کالری
میزان پروتئین موجود در صد گرم: ۰.۲ گرم
میزان کربوهیدرات موجود در صد گرم: ۱۳ گرم
میزان چربی موجود در صد گرم: ۴.۹ گرم
میزان فیبر موجود در صد گرم: ۱.۴ گرم