شام چی بپزم ؟ | آشپزی ایرانی | سبک زندگی

غذای ساده برای شام | کشک و بادمجان اصفهانی رستورانی ساده و خوشمزه

برای طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی، ابتدا بادمجان‌ها را پوست گرفته، برش می‌زنیم و نمک می‌پاشیم تا تلخی آنها گرفته شود. پس از آبکشی و فشار دادن بادمجان‌ها برای خارج کردن آب اضافی، آنها را سرخ کرده و کنار می‌گذاریم.

کدخبر : 21500
سایت سرگرمی روز :

سپس پیاز و سیر را تفت داده، بادمجان‌های له شده را اضافه کرده و با ادویه تفت می‌دهیم. مغز گردو و کشک را اضافه کرده و پس از تبخیر شدن آب اضافی، با نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

کشک و بادمجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با رسپی های بسیار متنوعی تهیه می شود.

مواد لازم مقدار مواد برای 4 نفر

بادمجان ۴ عدد درشت

پیاز ۲ عدد متوسط

کشک ۴ قاشق غذاخوری

مغز گردو ۲ قاشق غذاخوری

سیر ۴ حبه

نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

مرحله ۱: آماده‌سازی بادمجان‌ها

برای تهیه کشک بادمجان مجلسی ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم، سپس به صورت ورقه ای برش می زنیم و داخل یک سینی قرار می دهیم. در ادامه مقداری نمک روی بادمجان های می پاشیم و اجازه می دهیم ۲۰ دقیقه استراحت کنند.

مرحله ۲: رفع تلخی و آبکشی بادمجان‌ها

این کار باعث می شود علاوه بر اینکه تلخی بادمجان ها گرفته شود، هنگام سرخ کردن هم روغن کمتری جذب کنند. در ادامه بادمجان ها را آبکشی می کنیم و با دست کمی فشار می دهیم تا آب اضافی موجود در بادمجان ها خارج شود.

مرحله ۳: سرخ کردن بادمجان‌ها

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم، پس از اینکه روغن داغ شد، بادمجان ها را به تابه اضافه می کنیم و دو سمت بادمجان ها را به خوبی سرخ می کنیم، سپس از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله ۴: تفت دادن پیاز و سیر

حالا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیازها طلایی شوند. در ادامه سیرها را به صورت ریز خرد می کنیم و در حد یک دقیقه به همراه پیاز داغ تفت می دهیم.

مرحله ۵: له کردن و تفت دادن بادمجان‌ها

بادمجان ها را با گوشتکوب یا غذاساز به طور کامل له می کنیم و به تابه اضافه می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و بادمجان له شده را به خوبی تفت می دهیم تا آب اضافی موجود در تابه تبخیر شود.

مرحله ۶: اضافه کردن گردو و کشک

در این مرحله مغز گردوی خرد شده را به همراه کشک به تابه اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در صورتی که کشکی که استفاده می کنیم کمی سفت بود می توانیم نصف فنجان آب جوش نیز استفاده کنیم.

مرحله ۷: تبخیر آب اضافی و اضافه کردن نعناع داغ

در این مرحله درب تابه را می گذاریم تا آب اضافی موجود در تابه تبخیر شود و کشک و بادمجان به روغن بیفتد. در همین حین نعناع خشک را به همراه کمی روغن به مدت یک دقیقه تفت می دهیم تا سرخ شود، سپس به غذا اضافه می کنیم.

مرحله ۸: تزیین و سرو کشک بادمجان

پس از اینکه کشک و بادمجان به روغن افتاد و دیگر هیچ آبی درون تابه موجود نبود، غذا را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به سلیقه خود با موادی مثل نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ و کشک تزیین کرده و با نان داغ سرو می کنیم.

نکات طرز تهیه کشک و بادمجان

انتخاب بادمجان مناسب برای طعم بهتر

بادمجان‌ها با تعداد تخمه کمتر معمولا طعم شیرین‌تری دارند و به همین دلیل، در زمان آماده‌سازی برای غذاهایی مانند کشک بادمجان، نیازی به مراحل اضافی برای رفع تلخی نخواهند داشت. این نکته می‌تواند به بهبود کیفیت طعم غذا کمک کند و مراحل آماده‌سازی را ساده‌تر می‌سازد. هنگام خرید بادمجان، به دنبال نوعی باشید که پوست صاف و براق دارد و فاقد تخمه‌های زیاد است.

تکنیک صحیح تفت دادن نعنا خشک

نعنا خشک یکی از مواد افزودنی محبوب در آشپزی ایرانی است که با دقت باید تفت داده شود. تنها چند ثانیه کافی است تا نعنا در روغن داغ تغییر رنگ داده و عطر خود را آزاد کند. مهم است که مراقب باشیم زیرا نعنا خشک بسیار سریع می‌سوزد و سوختن آن می‌تواند طعم تلخی به غذا اضافه کند. استفاده صحیح از نعنا خشک می‌تواند عطر و طعم فوق‌العاده‌ای به غذا اضافه کند و تجربه غذایی لذت‌بخش‌تری را ارائه دهد.

منبع: چی شی
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: