شام چی بپزم ؟ | غذای ساده
شام چی بپزم؟ | لیمو پلو، یک قاطی پلوی خوشمزه و مجلسی
اگر دلتان یک قاطی پلوی خوشمزه می خواهد که علاوه بر آن که فصلی است ،تکراری هم نباشد ، لیمو پلو را امتحان کنید.
مواد لازم برای لیمو پلو
3 پیمانه:نخود
4 پیمانه:برنج
3 عدد:هویج
1 پیمانه:کشمش پلویی
2 عدد:لیمو سنگی
1 عدد:پیاز
2 /1 پیمانه:مخلوط خلال پسته و بادام
2 /1 ق چ:پوست لیمو رنده شده
2 /1 ق چ:زردچوبه و دارچین
2 /1 ق چ:پودرقند
1 ق س: زعفران محلول در آب
به مقدار لازم:روغن ، نمک و آبلیمو
طرز تهیه لیمو پلو
ابتدا نخود را از شب قبل با آب سرد خیس دهید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید .
تا هم نفخش کاهش یابد و هم زودتر پخته شود. بعد نخود را با یک عدد پیاز بپزید.
برنج را هم بشویید و در مقداری آب و نمک ، چند ساعت خیس کنید.
کشمش ها را بشویید و در سبد آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزد تا داغ شود.
سپس پیاز خرد شده را به همراه زرد چوبه در روغن تفت دهید.
کشمش شسته شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد هویج را اضافه کنید و آن را هم کمی تفت دهید.
بعد از تفت هویج ، نخود پخته شده را به همراه پوست لیمو ، آبلیمو و مقداری نمک به بقیه مواد تفت داده شده اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آبلیمو جذب مواد شود.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید تا به جوش بیاید.
سپس آب برنج خیس داده شده خالی کنید و برنج را داخل آن بریزید تا مغز آن نیم پخت شود.
بعد برنج را آبکش کنید .
ته قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را کف آن بچینید و بعد با کفگیر مقداری از برنج را در قابلمه بریزید و یک لایه از مواد تفت داده شده و کمی از خلال پسته و بادام را لابه لای برنج بریزید.
تا اینکه مواد تمام شوند.
در انتها پودر قند را در صورت دلخواه روی برنج بپاشید و زعفران را روی برنج بریزید و برنج را دم دهید.
برنج آماده شده را با لیمو سنگی تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد لیمو پلو
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
لیمو پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .