بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
خبر مهم برای بازنشستگان تامین اجتماعی | تعیین تکلیف نهایی واریز معوقات همسان سازی در روز یکشنبه+جزییات
میر هاشم موسوی در پایان سفر یک روزه خود به استان قزوین در جمع تشکل های کارگران و بازنشستگان استان قزوین که در سالن اجتماعات اداره تامین اجتماعی گردهم آمده بودند بیش از دو ساعت با حوصله به انتقادهای تند نماینده کارگران، بازنشستگان و کارفرمایان گوش داد و پس از تشریح برنامه های اجرا شده این انتقاد را حق کارگران و بازنشستگان دانست و از این که مشکلات معیشتی فشار مضاعفی بر بازنشستگان و کارگران وارد کرده عذرخواهی کرد.
در این نشست پس از طرح مشکلات کارگران و بیان درخواستها، مدیرعامل سازمان با چند درخواست مهم تشکل های کارگری موافقت کرد.
میر هاشم موسوی در این مراسم اظهارداشت: اعتقاد داریم باید با مردم صادق باشیم و به آنها دروغ نگوییم و آنچه می گوییم به میزان دانایی و توانایی خود عمل کنیم درغیر این صورت صادق نبوده ایم. همه انتظارات بجا بود و از سوال کردن شما و پاسخگویی اصلا ناراحت نیستم و اگر در این دنیا جوابگو نباشیم در آن دنیا کار سختی داریم و باید به خداوند پاسخ دهیم.
موسوی گفت: خودم را نماینده کارگران می دانم و هرجا باید منابع را مدیریت کنیم این کار انجام می شود و باور داریم اگر تصمیم نادرست بگیریم شما آسیب می بینید لذا سعی کردیم بر اساس قالب و سطح بندی تصمیم بگیریم و روش درست را اتخاذ کنیم.
وقتی سازمان را تحویل گرفتیم یک سازمان «پولدار بی پول» بود وقتی از کارفرمایان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان طلب داریم و بدهی کلان دولتی هم هست پس چرا نباید ماده ۳۶ اجرا شود؟
سازمان چالش داشته اما ندار و بی پول نیست و نباید بحران سازی کنیم و اگر دارایی ها درست محاسبه و مدیریت شود حتما قادریم مشکلات خود را حل کنیم. یک محاسبه ورودی و خروجی داریم و به مطالبات هم توجه می کنیم و برای افزایش حقوق و مطالبات اقدام کردیم و بدهی درمانی ما به مراکز درمانی که حداقل تا ۹ ماه مانده بود امروزبه ۴ ماه رسیده در حالی که در بخش درمان دانشگاهی فقط ۲۵۰۰ میلیارد تومان و سایر بخش ها هم همین میزان بدهی داریم معادل دو برابر این بدهی را از شرکت های دارویی طلبکاریم.
ایده ما این است در خصوص صندوق های بازنشستگی از زمانی که عمرشان به یک حد بلوغ و پیری می رسند باید حوزه درآمدی موجب افزایش و مدیریت دارایی و ارزش افزوده آنها شود.
وی در خصوص شایعه فروش اموال سازمان هم گفت: کسانی که در فضای مجازی شایعه کردند ۲۲۰ هزار میلیارد تومان املاک سازمان فروخته شده یک دروغ بزرگ گفتند زیرا حتی یک آجر و یک متر زمین و ملک نفروختیم بلکه با تهاتر دارایی و ملک جدید هم گرفتیم.
یک زمان کسری نقدینگی ماهی ۵ هزار میلیارد تومان داشتیم و ماهانه ۲۷ هزار میلیارد تومان متعهد بودیم و مستمری می دادیم و این کسری از بانک گرفته می شد اما با برنامه ریزی مناسب توانستیم ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی به بانک رفاه را تسویه کنیم. روزهای سختی را سپری کردیم چون از بانک قرض نگرفتیم و در ماه گذشته ۵۵ هزار میلیارد تومان حقوق پرداخت کردیم.
ما در سه سال گذشته ۲۵۷ هزار میلیارد تومان بدهی را تسویه کردیم و این دارایی را به بانک رفاه دادیم که اموال شما باشد و امروز ارزش بانک رفاه ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.
موسوی در خصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان هم گفت: نباید در سازمان بحران سازی کنیم و اشکال اساسی این است که در متناسب سازی باید حداقل بگیران دیده شوند. وقتی افزایش حقوق ها با تورم هماهنگ نیست باید متناسب سازی شود و امسال با کمک مجلس ۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای این کار پیش بینی و قرار شد سه ماه علی الحساب داده شد و سه میلیون تومان واریز شد که در مجموع ۴۲۰۰ میلیارد تومان شد که ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلبارد تومان گرفتیم و پرداخت کردیم که در ادامه کار با تغییر دولت مواجه شدیم.
چون این طرح فقط برای یک میلیون نفر مشمول می شد و سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را دربر نمی گرفت لذا پیگیری کردیم و همه ارکان خارج از سازمان مانند دولت و برنامه و بودجه پذیرفتند که با تامین منابع بتوانیم احکام را صادر کنیم و هم اکنون در حال پیگیری هستیم تا علی الحساب را بدهیم و در نهایت آنچه در قانونپیش بینی شده و به اصلاحیه رفته باید اجرایی شود که در جلسه روز یکشنبه این طرح تعیین تکلیف می شود.
وی افزود: در حال حاضر بالغ بر ۴۸ میلیون نفر تحت پوشش سازمان تأمیناجتماعی هستند که ۵۷ درصد جمعیت کشور را شامل میشود و در عرصههای موثر بیمهای، درمانی و کسب و کار مشغول خدمترسانی هستیم.
موسوی در ادامه گفت: ما در سازمان تأمیناجتماعی در حوزه اقتصادی و سرمایهگذاری فعال و نقش آفرین و به دنبال افزایش بهرهوری هستیم تا بتوانیم به بیش از ۵۰ درصد جامعه خدمات درمانی ارائه کنیم. در این راستا دو روش خرید راهبردی خدمات و ارائه خدمات درمانی رایگان در مراکز ملکی سازمان را توسعه دادهایم.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به وضعیت ارائه خدمات درمانی در استان قزوین گفت: دو بیمارستان در تاکستان و قزوین داریم و توسعه چهار بخش نیز در استان در دستور کار است. بجز شهر آوج در همه شهرستانها درمانگاه راهاندازی شده و هدف ما این است که فضای ارائه خدمت را بررسی و توسعه عادلانه را عملیاتی کنیم.
وی افزود: در سازمان تأمیناجتماعی همه شرایط مهیا شده تا بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم. در این راستا در دولت شهید رئیسی تحولی در حوزه تأمیناجتماعی رقم خورد که قابل توجه است. وقتی دولت سیزدهم آغاز بکار کرد ۱۰۶ هزار میلیارد تومان به بانک رفاه بدهکار بودیم که با همکاری دولت محترم و اراده جدی رئیس جمهور شهید و پرداخت بالغ بر 250 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تأمیناجتماعی توانستیم کلیه بدهیهای انباشته گذشته را تسویه کنیم. اگر همان روند ادامه می یافت امروز باید ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهکار میشدیم.
وی افزود: با عزم و اراده همکاران ما در سازمان تأمیناجتماعی از محل تادیه بدهی دولت، افزایش سرمایه خوبی در بانک رفاه رقم خورد و علاوه بر این، نه تنها در داراییهای سازمان دست نبردیم و چیزی را نفروختیم بلکه بدهیها را نیز پرداخت کردیم. نرخ تسویه بدهی ما طی سه سال به ۳.۵ برابر همه دولتهای قبلی رسید که این توجه ارزشمند، مدیون رویکرد خوب شهید رئیسی در توجه به افراد تحت پوشش این سازمان است که همواره بر رسیدگی به امور بازنشستگان تاکید داشتند.
وی در ادامه گفت: در دوره اخیر هم بدهیها پرداخت شد و هم به سمت سرمایهگذاریهای اختیاری حرکت کردیم تا امنیت و آسایش عمومی را محقق کنیم. در این دوره سه ساله ریلگذاری سازمان تأمیناجتماعی از آیندهسوزی به آیندهسازی تغییر کرد و درآمدهای پایدار ۳۰ ساله برای سازمان رقم خورد و بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد تومان از پوشش بیمهای جدید به درآمدهای سازمان اضافه و از استقراض بیرویه پیشگیری شد.
وی با اشاره به اینکه در دوره گذشته برای پرداخت ماهانه ۲۸ هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری حدود 5 هزار میلیارد تومان استقراض انجام میشد، گفت: با اقدامات مهمی که در دوره جدید مدیریتی سازمان انجام شد از ابتدای سال 1402 تاکنون ماهانه بیش از 60 هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری بدون یک ریال استقراض انجام میشود.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در ادامه گفت: امروز ۴۳ مرکز درمانی و بیمارستان بزرگ را در سراسر کشور اداره میکنیم و توسعه خدمات درمانی را در اولویت قرار دادهایم. ۱۶ دستگاه سی تی اسکن، دو دستگاه امآرای، ۷۰ دستگاه آمبولانس و دهها دستگاه سونوگرافی در این دوره خریداری شده و ۱۳۷ پروژه درمانی درحال اجراست که بیشتر آنها در مناطق کمبرخوردار و محروم انجام میشود.
اساس این گزارش، محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین نیز در این دیدار ضمن تقدیر از خدمات گسترده بیمهای و درمانی تأمیناجتماعی در این استان، گفت: استان قزوین به دلیل صنعتی بودن و بزرگ بودن جامعه کارگری با سازمان تأمیناجتماعی ارتباط زیادی دارد و ضریب نفوذ تأمیناجتماعی در قزوین بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه کیفیت خوب خدمترسانی در سازمان تأمیناجتماعی در زندگی تعداد زیادی از مردم مؤثر خواهد بود، افزود: مردم تا حدود زیادی از نحوه ارائه خدمات در بیمارستان های تأمیناجتماعی رضایت دارند و نوع خدمترسانی و کیفیت خدمترسانی و رعایت شئون مورد پسند مردم است، البته در برخی مصادیق مشکلاتی وجود دارد ولی در مجموع میزان رضایتمندی مردم بالاست.
اعلایی با بیان اینکه به دلیل بالا بودن تعداد بیمه شدگان در قزوین انتظار از سازمان تأمیناجتماعی زیاد است، گفت: در استان قزوین در برخی از مناطق به ویژه کارگرنشین مانند مهرگان و آبیک خلاهایی در حوزه درمان وجود دارد که نیازمند توجه بیشتری است و ضرورت دارد این مناطق مورد توجه سازمان تأمیناجتماعی قرار بگیرد.
استاندار قزوین اضافه کرد: در حوزه خدمات بیمهای هم تعامل منطقی بین تأمیناجتماعی و بنگاههای اقتصادی استان وجود دارد، البته در این حوزه هم مصادیقی از نقصان وجود دارد که امیدواریم این مشکلات هم برطرف شود.
اعلایی اظهار داشت: حوزههای سرمایهگذاری در سازمان تأمیناجتماعی استان قزوین ضروری است مورد توجه جدیتر قرار بگیرند چرا که به نظر میرسد بنگاههای اقتصادی تأمیناجتماعی قابلیت بهرهوری بیشتری دارند و میتوانند درآمدزایی بیشتری برای سازمان داشته باشند.
وی افزود: در استان قزوین ظرفیتهای سرمایه گذاری جدیدی وجود دارد و سازمان تأمیناجتماعی میتواند در حوزه خدمات و به تعبیری تولیدهای سفید سرمایهگذاری کند.