کمک هزینه | کمک معیشتی | واریزی جدید
واریز کمک هزینه 600 هزار تومانی با یارانه نقدی مهر ماه برای این دهک ها | پرداخت کمک هزینه جدید دولت برای این دهک ها در آخر هفته
مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: این طرح در راستای حمایت های معیشتی دولت، کاهش فقر و تامین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی اجرا می شود.
طبق جدول زمانی تعیین شده، مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور در تاریخ بیستم هر ماه، یارانه نقدی و معیشتی خانوار دهکهای یک تا سه به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر در تاریخ بیست و پنجم هر ماه، یارانه نقدی و معیشتی سایر خانوارهای مشمول به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان نیز سیام هر ماه و یارانه دارو و هزینه حملونقل و ذخیرهسازی سوخت، از ابتدای هر ماه به حساب سرپرستان خانوارهای واجد شرایط واریز میشود.
محسن غلامی اظهار کرد: طرح حمایت تغذیه ای از کودکان دارای اختلال رشد استان امسال در ۲ مرحله اجرای شد.
وی افزود: سال گذشته کودکان پنج تا ۵۹ ماهه زیر پوشش این طرح بودند اما امسال کودکان پنج تا تا ۵۵ ماهه از مزایای این طرح بهره مند می شود.
مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: این طرح در راستای حمایت های معیشتی دولت، کاهش فقر و تامین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی اجرا می شود.
غلامی افزود: طرح تامین امنیت غذایی کودکان با همراهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا می شود و در آن در هر مرحله به ازای هر کودک مبتلا به سوء تغذیه در دهک یک تا پنج درآمدی ۱۱ میلیون ریال و در دهک ۶ و هفت درآمدی ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: خانواده ها برای خرید اقلام سبد غذایی معین و مورد تایید وزارت بهداشت می توانند به فروشگاه های طرف قرارداد طرح کالا برگ الکترونیکی مراجعه کنند.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
براساس گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، یافته های این نهاد نظارتی نشان می دهد در سال ۱۴۰۲، حدود ۸۱ میلیون ایرانی یارانه دریافت کرده اند؛ همچنین ۱۶۰ هزار و ۲۰ نفر از فهرست یارانه بگیران حذف شدند و تعداد ۲ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۵۲۷ نفر توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متقاضیان جدید، مشمول دریافت یارانه شده اند.
بر اساس این گزارش، با توجه به عدم ارسال برخط اطلاعات توسط ۵۱ دستگاه و عدم ارسال هیچگونه اطلاعات از سوی ۳ دستگاه و همچنین نقصان اطلاعات ارائه شده توسط دستگاههای اجرایی، امکان استحقاقسنجی متقاضیان جهت دهک بندی، با بهرهبرداری از شاخصهای دقیق، هدفمند و اثربخش فراهم نیست.
این نهاد نظارتی ضمن تاکید بر اجرای دقیق قانون و رسیدگی به تخلفات، اعلام کرد که دستگاه ها باید در جهت برقراری عدالت اجتماعی و شفافیت، اقدامات لازم در جهت ارسال اطلاعات دقیق و کامل را انجام بدهند.
در مرحله جدید «طرح یسنا» که از ۳۰ فرودین ۱۴۰۳ آغاز شده است، تمامی مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آنها به یک میلیون نفر میرسید، مشمول این طرح شدهاند.
یارانه ۴۰۰ هزار تومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و مادران مشمول طرح یسنا، میتوانند از بستههای حمایتی پیشبینیشده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزیجات، میوهجات و سبزیها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شویندههای بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.
مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه میتوانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند. افراد مشمول این طرح از روز پنجشنبه ۳۰ فروردین میتوانند از تمام فروشگاههای طرف قرارداد با کالابرگ الکترونیکی خرید خود را انجام دهند.
دهکبندی خانوار، مبنای توزیع عادلانه یارانهها و خدمات دولتی است. اگر میخواهید از حقوق خود به عنوان یک شهروند آگاه باشید، باید بدانید که خانوار شما در کدام دهک قرار دارد. در این مطلب، روشهای مختلف استعلام دهکبندی خانوار را به شما معرفی میکنیم.
دهکبندی خانوارها روشی است که برای سنجش وضعیت اقتصادی خانوارها در ایران استفاده میشود و بر اساس آن، میزان دریافت یارانهها و سایر خدمات دولتی تعیین میشود. هر خانوار بر اساس درآمد و داراییاش در یکی از ده دهک قرار میگیرد. دهک اول کم درآمدترین و دهک دهم پر درآمدترین دهک محسوب میشوند.
دانستن دهک خانوار به افراد کمک میکند تا از میزان یارانهای که دریافت میکنند و همچنین سایر خدمات دولتی که میتوانند از آنها بهرهمند شوند، آگاه شوند. همچنین، در برخی موارد، دهکبندی خانوار در تعیین شرایط دریافت وام و سایر تسهیلات نیز موثر است.
سامانه حمایت: سادهترین روش برای استعلام دهک خانوار، استفاده از سامانه حمایت است. با مراجعه به این سامانه و وارد کردن کد ملی، میتوان به راحتی دهک خانوار را مشاهده کرد.
اپلیکیشنهای موبایلی: برخی از بانکها و مؤسسات مالی اپلیکیشنهایی را ارائه میدهند که امکان استعلام دهک خانوار را از طریق گوشی همراه فراهم میکنند.
مراجعه به ادارات و نهادهای مربوطه: در صورت عدم دسترسی به سامانههای الکترونیکی، میتوان به ادارات و نهادهای مربوطه مانند مراکز خدمات رفاهی و یا دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرد.
نکاتی که باید در نظر داشت:
دقت در وارد کردن اطلاعات: هنگام استعلام دهک، باید دقت شود که اطلاعات وارد شده به طور کامل و صحیح باشد.
بهروزرسانی اطلاعات: دهکبندی خانوارها ممکن است به صورت دورهای بهروزرسانی شود، بنابراین بهتر است به صورت دورهای استعلام دهک انجام شود.
اعتراض به دهکبندی: در صورتی که با دهک تعیین شده مخالف هستید، میتوانید نسبت به آن اعتراض کنید. برای این کار، باید به ادارات و نهادهای مربوطه مراجعه و مدارک لازم را ارائه کنید.
توجه: برای کسب اطلاعات دقیقتر و به روزتر در مورد نحوه استعلام دهک خانوار، بهتر است به وبسایتهای رسمی دولت و یا نهادهای مسئول مراجعه کنید.
استعلام یارانه معیشتی با کد ملی
استعلام دهک بندی یارانه
برای استعلام دهکبندی خانوارها در ایران، معمولاً مراحل زیر دنبال میشود:
۱. ورود به سامانه
به وبسایت رسمی سازمان هدفمندی یارانهها یا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنید.
۲. ثبتنام یا ورود
در صورت نیاز، وارد حساب کاربری خود شوید یا اگر ثبتنام نکردهاید، مراحل ثبتنام را انجام دهید.
۳. استعلام دهک
در بخش مربوط به استعلام وضعیت خانوار، گزینهای برای مشاهده دهکبندی وجود دارد. اطلاعات لازم را وارد کنید.
۴. دریافت نتایج
پس از وارد کردن اطلاعات، سیستم نتایج دهکبندی شما را نمایش میدهد.
۵. مراجعه حضوری (اختیاری)
در صورت نیاز، میتوانید به دفاتر پلیس +۱۰ یا مراکز مربوطه مراجعه کنید.