بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
فوری/خبر مهم سازمان تامین اجتماعی از احکام جدید حقوق بازنشستگان | صدور احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، ضمن قدردانی از پیگیریهای ویژه رئیسجمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه تأمین منابع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، از صدور دستور ویژه معاون اول رئیسجمهور برای تأمین مالی این موضوع خبر داد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تصویب همسانسازی حقوق بازنشستگان در جلسه هیئت دولت خبر داد.
حمید پورمحمدی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان در جلسه دولت مصوب شد و با ابلاغ، احکام صادر خواهد شد.
وی یادآور شد: دیروز در مجلس توضیح دادم که دو موضوع مشکل قانونی دارد؛ یکی متناسبسازی حقوق بازنشستگان و دیگری هم مطالبات گندمکاران. در مورد مطالبات گندمکاران هم حدود ۱۲ میلیون تن گندم خریداری شد و قیمتی تقدیمی که دولت باید برای آن بپردازد حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان است که تا الان ۱۶۷ هزار میلیارد تومان آن که در قانون بودجه پیشبینی شد، پرداخت شد و برای مازاد آن اجازه نداشتیم که با هماهنگی قوا، امروز در جلسه سران قوا مطرح میشود.
پورمحمدی اظهار کرد: قرار است به سازمان برنامه مجوزی دهند تا با فوریت مطالبات گندمکاران را به ویژه در مورد کسانی که در مناطق سردسیر هستند و مطالباتشان پرداخت نشده، وصول شود.
پورمحمدی تاکید کرد: جلسات دولت به لایحه بودجه میپردازد و ارقام در دولت بحث شده است و در کنار آن در جلساتی بین حوزههای اقتصادی دولت و مجلس گفتوگو و دیدگاهها را بهم نزدیک میکنیم. به فوریت به احکام هم خواهیم پرداخت تا لایحه بودجه را در موعد مقرر تقدیم مجلس کنیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به روند پیگیریهای انجامشده در خصوص اجرای طرح متناسبسازی و تأمین منابع مورد نیاز، گفت: با برگزاری جلسات متعدد و پیگیریهای ویژه رئیسجمهور، در نهایت معاون اول ایشان با پینوشت گزارش جلسهای که در روز شنبه ۷ مهرماه با حضور معاون رئیسجمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیران سازمان تأمین اجتماعی برگزار شد، راهکارهای پیشنهادی برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان را تأیید کرد. این جلسه به منظور بررسی لایحه اصلاح جز ۲ بند (ر) ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت برگزار شده بود.
او اعلام کرد که با صدور دستور معاون اول محترم ریاست جمهوری به سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی، محل تأمین منابع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تعیین شده است. همچنین، طبق اعلام وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در گام نخست، ۸.۷ هزار میلیارد تومان منابع در اختیار این سازمان قرار خواهد گرفت. به محض دریافت این منابع، فرایند پرداخت علیالحساب و صدور احکام بازنشستگان عزیز این سازمان مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی انجام خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به روند پیگیریهای انجام شده در خصوص اجرای طرح متناسبسازی و تأمین منابع لازم گفت: با برگزاری جلسات متعدد و پیگیری ویژه رئیس محترم جمهور، در نهایت معاون اول محترم ایشان، با پینوشت گزارش جلسه تصمیمگیری مسئولان دولتی پیرامون متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در روز شنبه ۷ مهرماه و با حضور معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی در خصوص لایحه اصلاح جز ۲ بند (ر) ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت برگزار شده بود؛ راهکارهای پیشنهاد شده در این جلسه مورد تأیید قرار گرفت.
وی افزود: معاون اول رئیسجمهور خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر امور اقتصادی و دارایی، راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت تصویب شده در جلسه را تأیید کرده و دستور بر اجرای این مصوبات دادند. پیرو راهکارهای کوتاه مدت مصوب جلسه سازمان برنامه و بودجه کشور موظف شده است، مبلغ ۸.۷ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی را به عنوان دو ماه علیالحساب متناسبسازی به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز کرده و برای تداوم اجرای طرح تا پایان سال، وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز با هماهنگی بانک مرکزی ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر و در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص الباقی تعهدات دولت به این سازمان نیز گفت: بر اساس راهکارهای میان مدت ابلاغ شده، الباقی تعهدات دولت به تأمین اجتماعی تا سقف ۱۳۰ هزار میلیارد تومان میبایست بر اساس بند (د) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، از طریق واگذاری دارایی های دولت و سهام شرکتهای دولتی به سازمان تأمین اجتماعی تأدیه شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تحقق فرآیندهای واگذاری دارایی و سهام کمک کند.
موسوی ضمن تقدیر از تعامل و پیگیری خوب و سازنده بازنشستگان و نمایندگان کانونهای بازنشستگی در سراسر کشور گفت: این تعامل سازنده مسیری است که آینده سازمان را ناظر به اصل سه جانبهگرایی و با همگرایی، همافزایی و رویکرد کارشناسی تضمین میکند و سازمان نیز همواره خود را ملزم به انجام تکالیف در برابر پیشکسوتان و ذینفعان معزز خود میداند. انشاءالله به محض دریافت منابع، مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، فرایند پرداخت علیالحساب، صدور احکام و ادامه طرح متناسبسازی برای بازنشستگان عزیز این سازمان انجام میشود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به استناد جزء ۲ ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم موظف است در حوزه بازنشستگان تامین اجتماعی این کار را انجام دهد.
وی در اخطار به سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: اگر رییس سازمان برنامه و بودجه تا پایان این ماه اقدام موثری در زمینه ساماندهی همسان سازی حقوق بازنشستگان انجام ندهد قطعا پیگیری میکنم تا جهت پاسخگویی به کمیسیون و هیات رییسه مجلس در مجلس حضور پیدا کنند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم یادآور شد: متاسفانه بیمه ملوانان و صیادان در شمال و جنوب کشور که برای آن اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان پیش بینی کردیم، توسط سازمان برنامه و بودجه و سازمان تامین اجتماعی اجرا نشده و این در حالی است که امسال نیز مجدد در جزء ۲ بند الف تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ از طریق هدفمندی یارانه ها، همین مبلغ را منظور کردیم اما به رغم اینکه سازمان شیلات ایران مکاتبات گستردهای در این زمینه با سازمان برنامه و بودجه داشته است باز هم این تخصیص برای سازمان تامین اجتماعی در خصوص بیمه صیادان و ملوانان انجام نشده است.
همچنین محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: سازمان برنامه و بودجه به این موضوع توجه کند، به هر حال قانون تصویب شده و اعتبارات مربوط به بازنشستگان با آن یک درصد ارزش افزوده تامین شده است اما متاسفانه یک علیالحساب یک میلیون تومانی که در قانون نبوده و بعضی را شامل نمیشده است، انجام شد، اما اصل قانون که باید اجرا میشد، اجرا نشده است.