سهام عدالت | سود سهام عدالت | ثبتنام سهام عدالت
خبر خوش رئیس سازمان بورس برای سهام عدالتی ها | واریز سود سهام عدالت در این ماه به صورت کامل
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با آماده شدن صورتهای مالی شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت، بهزودی مجامع آنها برگزار میشود.
حجت اله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص آخرین وضعیت برگزاری مجامع شرکتهای سهام عدالت، گفت: در رابطه با شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت، ابتدا باید صورتهای مالی حساب رسی شده این شرکتها آماده شود و بعد از آن مجامع آنها برگزار شود.
وی افزود: ما در سازمان بورس، جلساتی را هم با کانون سهام عدالت و هم با شرکتهای سرمایه گذاری استانی که نمایندگان آنها در جلسات حضور داشتند، برگزار کردیم که در نتیجه آن قرار شد به زودی مجامع این شرکتها برگزار شود.
این در حالی بود که سال ۱۴۰۱ به گفته خاندوزی وزیر وقت اقتصاد، قرار بود از محل باقیمانده سهام دولت در بانکهای صادرات، ملت، تجارت، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت مخابرات ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس، نسبت به واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی اقدام شود.
سهامی که ارزشش ۱۰ میلیون تومان بود، اما مدتی بعد گفته شد فقط سهام دولت در بانکهای ملت، تجارت و صادرات امکان واگذاری دارد. همین مساله باعث شد تا منابع مالی برای واگذاری سهام عدالت تامین نشود و عملا پروژه واگذاری سهام به جاماندگان روی میز دولت معطل بماند.
در این باره، رئیس وقت سازمان خصوصی سازی اظهار داشت: «دولت دیگر سهام ارزندهای با ارزش ۳۵ هزار میلیارد تومان ندارد که به جاماندگان سهام عدالت تخصیص دهد.»
در نهایت با تغییر دولت در تابستان امسال، موضوع جاماندگان سهام عدالت به تیم اقتصادی دولت جدید محول شد تا شاید دولت پزشکیان برای این مهم کاری کند. اما عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد دولت چهاردهم در واکنش به این سؤالی مبنی بر آخرین وضعیت واگذاری سهام عدالت به جاماندگان اظهار داشت: «آن چیزی که وجود داشت و بالاخره در قانون بودجه آمده بود، باید در سال ۱۴۰۲ این کار اتفاق میافتاد که در هیئت دولت آن زمان تصویب نشد، بنابراین در بودجه ۱۴۰۳ چیزی به اسم جاماندگان و سهام عدالت وجود ندارد، بنابراین ما اقدامی که بدون قانون باشد را نمیتوانیم انجام دهیم حالا اگر قانونی در این زمینه تصویب و ابلاغ شود ما پیگیر خواهیم بود، فعلاً قانونی در این زمینه وجود ندارد.»
حال باید منتظر ماند و دید در شرایطی که وزیر اقتصاد آب پاکی را روی دست جاماندگان سهام عدالت ریخته است، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در ایام تصویب بودجه ۱۴۰۴، برای این مساله راهکاری قانونی در نظر میگیرند یا اینکه باید برای همیشه با واگذاری سهام به جاماندگان خداحافظی کنیم؟
طبق اعلام سازمان بورس، تاکنون بالغ بر ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان از سود سهام عدالت به حساب بیش از ۴۳ میلیون سهامدار واریز شده است. قرار بود مرحله سوم سود در خرداد ۱۴۰۳ به حساب سهامداران واریز شود، اما به دلیل عدم تسویه حساب برخی شرکتها، این وعده محقق نشد. در حال حاضر، تمامی شرکتهای دخیل به جز مپنا سهم خود را واریز کردهاند و تنها بدهی مپنا باقی مانده است که با وصول آن، میتوان انتظار داشت که مرحله سوم سود به طور کامل به حساب سهامداران واریز شود.
در اسفند ۱۴۰۲، مبلغ ۲۲ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد. با توجه به اینکه امسال بیش از ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده و احتمالاً مبلغی از بدهی مپنا نیز به زودی اضافه میشود، احتمالاً سهامداران در مرحله سوم سود بیشتری نسبت به مراحل قبل دریافت خواهند کرد. به عنوان مثال، در واریزی قبلی، دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی حدود ۴۴۶ هزار تومان، دارندگان سبد ۵۳۲ هزار تومانی حدود ۴۸۲ هزار تومان و سبد یک میلیونی حدود ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند. پیشبینی میشود که با وصول بدهی مپنا، این ارقام اندکی افزایش یابند، اگرچه این افزایش چشمگیر نخواهد بود.
سازمان بورس و شرکت سپردهگذاری مرکزی به سهامداران توصیه کردهاند تا از طریق سامانههای اطلاعرسانی این سازمان و همچنین رسانههای رسمی، پیگیر اخبار جدید در مورد واریز سود سهام عدالت باشند. سهامداران همچنین میتوانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت وضعیت پرداخت سود و جزئیات مربوط به سهام خود را بررسی کنند. با توجه به نارضایتیها و تأخیرهای مکرر در واریز سود سهام عدالت، مسئولان سازمان بورس اعلام کردهاند که در حال تدوین راهکارهایی برای افزایش شفافیت و نظم در روند پرداخت سود سهام عدالت هستند. از جمله این برنامهها، ارائه طرحهایی برای ملزمکردن شرکتها به پرداخت بهموقع سود است تا سهامداران در آینده با تأخیرهای مشابه مواجه نشوند.