واریزی جدید ماهانه 3 میلیون و 500 هزار تومانی دولت به این خانوارها | خبر خوش برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد

معاون اجتماعی بهزیستی لرستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۹ کودک بی‌سرپرست استان جهت فرزندخواندگی به خانواده‌های متقاضی واگذار شدند.

کدخبر : 23754
سایت سرگرمی روز :

فاطمه فولادی اظهار کرد: کودکانی که بدسرپرست و بی‌سرپرست هستند در طرحی با عنوان تحت مراقبت در خانواده نزد اعضای خانواده‌های درجه یک و یا بستگان نگهداری می‌شوند و از حمایت‌های بهزیستی برخوردارند.

وی گفت: هم‌اکنون ۵۴۸ کودک که والدین موثری ندارند نزد خاله، دایی و عمو و عمه نگهداری می‌شوند.

معاون اجتماعی بهزیستی لرستان گفت: سیاست بهزیستی این است که کودکان در کنار خانواده باشند، هزینه نگهداری آنان ماهیانه نفری ۳.۵ میلیون تومان است و این رقم علاوه بر خدمات درمانی و خرید وسایل درسی و کمک آموزشی است.

فولادی در خصوص فرزند خواندگی با بیان اینکه خانواده‌های زیادی متقاضی بچه هستند، گفت: خانواده متقاضی بچه در سامانه کشوری ثبت‌نام کنند و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنند تا دعوت به مصاحبه شوند.

وی اضافه کرد: اولویت برای دادن فرزند، زوجین بدون فرزند است و تلاشمان این است که بهترین خانواده را به لحاظ مادی، معنوی و شرایط سنی انتخاب کنیم.

معاون اجتماعی بهزیستی لرستان با بیان اینکه هشت مرکز شبانه‌روزی نگهداری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در بهزیستی لرستان داریم که هفت مرکز آن هیات امنایی است و بهزیستی به آنها یارانه پرداخت می‌کند و نظارت دارد، اضافه کرد: یک مرکز شبانه‌روزی نیز دولتی است که کودکان بین بدو تولد تا سه ساله را نگهداری می‌کند.

عبدالحسین روح الامینی رئیس کمیته اجتماعی و فرهنگی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در آغاز این نشست، گفت: این نشست نخستین نشست کمیته است و در طول ۴ سال فعالیت کمیسیون در مجلس دوازدهم به مباحث حوزه های اجتماعی، فرهنگی و حمایت‌های اجتماعی می پردازیم.

وی افزود: در این نشست ها، مسائل حوزه بهداشت و درمان و رفاه اجتماعی را با حضور مسئولان مربوطه بررسی خواهیم کرد و مباحث حوزه های سلامت، حمایت های اجتماعی و آموزش به ترتیب در تبصره های ۱۶، ۱۳ و ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش بینی شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دوازدهم یادآور شد: مباحثی مانند برگزاری جلسات کارشناسی  و بررسی جامع ابعاد خاص موضوعات با توجه به سیاست‌های کلی و تحقق برنامه هفتم توسعه از منظر عملکرد بودجه ای و تخصیص منابع در دستور کار ما در طول ۴ سال فعالیت کمیته قرار خواهد گرفت.

روح الامینی افزود: بحث های کارشناسی به عنوان بازوی کمیسیون تلفیق، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ منعکس و منتقل خواهد شد؛ امیدواریم این کمیته مرجع کارشناسی بررسی و رفع مشکلات حوزه های مربوطه بین دولت و مجلس باشد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مباحث ما در این کمیته به طور کامل کارشناسی است نه مصلحت گرایانه؛ ما باید کار کارشناسی انجام دهیم و این جلسات باید منتج به نتیجه شود؛ از پیشنهادات و توصیه های کارشناسی مسئولان حاضر در نشست برای پیشبرد اهداف استفاده خواهیم کرد.

رئیس کمیته اجتماعی و فرهنگی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یادآورشد: تجهیز تخت های جدید و متعلقات و ارز دارو و تجهیزات پزشکی مباحثی به هم پیوسته است و ظاهرا زمزمه هایی که از دولت شنیده می شود پیشنهاد واگذاری میزان ارزی منابع است که به میزان مصارف ارزی تعریف و سپس ارز آن را فارغ از هر قیمت و سیاستی پرداخت کنند .

غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت جمع بندی مباحث کارشناسی در کمیته ها، از رویکرد روح الامینی در برگزاری این نشست قدردانی کرد و یادآور شد: ممکن است کمیسیون تلفیق زمان رسیدگی به جزئیات مباحث را نداشته باشد و نشست های تخصصی کمیته ها به صورت دقیق به تنظیم بودجه و تشخیص دقیقی از واقعیت ها و سیاست گذاری ها کمک خواهد کرد.

وی افزود: ضروری است همکاری خوبی را برای تجزیه و تحلیل موضوعات داشته باشید؛ از رئیس کمیته می خواهیم با وسواس و دقت کامل مباحث حوزه بهداشت و درمان و رفاه اجتماعی را دنبال و به ما در کمیسیون تلفیق منعکس کنند تا در حد توان بتوانیم کمک کنیم.

محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه  با تاکید بر اینکه مقید به تمامی مصوبات دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ هستیم، گفت: بی شک با پیگیری های موثر روح الامینی نشست های این کمیته منتج به نتیجه خواهد شد؛ بحث جدیدی تحت عنوان دارویار مطرح شده و در حال حاضر نیز بحث جدیدی تحت عنوان تجهیزیار در حال مطرح است و معنای این اقدام این است که مابه التفاوت ارز را باید تامین کرد .

وی ادامه داد: متاسفانه از پول هدفمندی یارانه ها که باید به اهداف دیگری اختصاص می یافت به دارویار اختصاص داده شد در واقع صدماتی که دارو از این موضوع خورده زیاد است اما در تجهیزات مصرفی آسیبی که به مردم وارد می شود بسیار جبران ناپذیر است.

ظفرقندی ادامه داد: ارز ۴۲۰۰ تا نیمه اول سال جاری تنها برای تجهیزات مصرفی تامین شده و اگر دولت به ما ارز اختصاص دهد خودمان تجهیزات را تامین می کنیم؛ بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرفیت پذیرش رشته های علوم پزشکی ۲۰ درصد و رزیدنت ها ۱۲ درصد افزایش یافت و در طول ۴ سال این میزان به ۱۰۰ درصد رسیده یعنی در ۴ سال گذشته تعداد دانشجویان ۱۰۰ درصد افزایش یافته اما بودجه و استاد به اندازه کافی تامین نشده است و باید به این موضوع توجه شود زیرا وزارت بهداشت را با مشکل مواجه می کند؛ الزام به اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع در قانون برنامه هفتم توسعه آمده از سویی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هم تکلیف قانونی است و هزینه های مختص به خود را دارند و ساخت خوابگاه متاهلی هم نیازمند تامین بودجه است.

مجید دوستعلی عضو ناظر مجلس در شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی با تاکید بر ضرورت توانمندسازی مددجویان کمیته امداد، گفت: تامین مسکن این قشر گام موثری برای حمایت از آنها است و سال های گذشته بندی در بودجه مختص به این امر داشتیم اما در بودجه امسال استانی شده و عملا تمامی پروژه های مسکن محرومان بر زمین مانده است.

وی افزود: سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر به دلیل توانمندسازی از پوشش کمیته امداد خارج شدند و برای امسال ۱۱۰ هزار نفر هدف گذاری شده است و با توجه به این مباحث می توان بیانات رهبر معظم انقلاب در بحث توانمندسازی محرومان را محقق کرد و مساله مسکن بحث بسیار جدی و مهمی است.

احمد میدری در ادامه نشست گفت: یکی از مهمترین مشکل ما در حوزه کالاهای آسیب رسان به سلامت این است که از زمانی که شرکت ملی دخانیات از وزارت بازرگانی تفکیک شد ما با مشکل مواجه شدیم بر این اساس پیشنهاد دادیم شرکت ملی دخانیات در بودجه سیاست گذار شود نه وزات صمت است. به گونه ای که ایرانیان سالانه ۸۵ میلیارد نخ مصرف می کنند و سهم تولید داخل از ۲۰ درصد به ۵ درصد رسیده و بازار در اختیار برندهای خارجی است در این رابطه نیاز است این تفکیک انجام شود و شرکت ملی دخانیات، سیاست گذاری تعرفه های سیگار را به دولت پیشنهاد دهد.

وی با انتقاد از اینکه بسیاری از ردیف های حمایتی در بودجه سال ۱۴۰۴ حذف شده است، و باید آنها را احیا کرد، گفت: منابع حمایتی کودکان دچار سوء تغذیه زیر ۶ سال، ۱۴۰۰ میلیارد تومان بود که در بودجه ۱۴۰۴ دیده نشده همچنین بودجه کالابرگ الکترونیکی هم پیش بینی نشده است؛ دولت هیچ پول نقد و اوراق بدهی را نتوانسته در بودجه برای سازمان برنامه و بودجه پیش بینی کند و در لایحه بودجه ۱۴۰۴ آمده که کل شرکت های وابسته به صندوق کشوری، هما و فولاد در سازمان تامین اجتماعی تجمیع شوند و تمامی این مجموعه ها تنها ۴۰ همت بودجه دارند و کنترل این شرکت ها در وزارت کار به دلیل پراکندگی مراکز نظارتی و سیاست گذاری امکان پذیر نیست و نیاز است مجلس این مهم را تصویب کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: