صندوق بازنشستگی | حقوق بازنشستگان
دستور مهم دیوان محاسبات به صندوق بازنشستگی | خبر مهم از صندوق های بازنشستگی و حقوق بازنشستگان
معاون دیوان محاسبات: ۹۵ درصد حقوق برخی صندوقهای بازنشستگی را دولت پرداخت میکند
صندوقهای بازنشستگی باید طبق قانون سند پایداری مالی ارائه دهند که در آن منابع و مصارف صندوقها شفاف شود اما هیچکدام از صندوقها این کار را نکردند.
قوانین صندوقهای بازنشستگی باید به نفع منافع ملی ایرانیان تغییر پیدا کند
تهران- ایرنا- یک اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه شرکتهای صندوقهای بازنشستگی از کارایی لازم در اقتصاد دولتی برخوردار نیستند، گفت: قوانین صندوقهای بازنشستگی باید به نفع منافع ملی ایرانیان تغییر یابد.
«مهدی پازوکی» افزود: یکی از مشکلات اقتصاد ایران، بیانضباطی اقتصادی است که در سالهای اخیر اقتصاد کشور را فرا گرفته است. یکی از راهکارهای از بین بردن بیانضباطی اقتصادی، انضباط پولی است که توسط سیستم بانکی قابل انجام است و دیگری انضباط مالی است در سند بودجه انجام میپذیرد.
وی گفت: یکی از مباحثی که در بحث انضباط مالی در بودجه مطرح است، اعتبارات صندوق ها است. بیش از ۸۵ درصد اعتبارات صندوق بازنشستگی کشوری و ۱۰۰ درصد اعتبارات صندوق لشگری توسط دولت پرداخت میشود و اگر دولت پرداختی نداشته باشد، آنها در عمل ورشکست میشوند.
این استاد اقتصاد خاطرنشانکرد: با توجه به اینکه شرکتهای زیرمجموعه صندوقها از کارایی لازم در اقتصاد دولتی برخوردار نیستند، قوانین شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی میتواند به نفع منافع ملی کشور و بازنشستگان کشوری تغییر کند.
وی ادامهداد: به این ترتیب، بازنشستگان کشوری دیگر این دغدغه را ندارند که آن ۱۵ درصد اعتبارات آمده تا حقوقشان را مانند کارکنان دولت سر ماه دریافت کنند. در واقع این مساله به نفع بازنشستگان کشوری است، چرا که دولت از محل منابع درآمدی خود که نفت و مالیات است حقوق شان را به موقع پرداخت میکند.
پازوکی ابراز امیدواری کرد بیعدالتی که در گذشته در حق صندوق کشوری رخ داده، از بین برود. به عنوان مثال در سال ۱۴۰۱ مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی بیش از۴۰ درصد افزایش یافت، در حالی که در صندوقهای کشوری این عدد حدود ۲۰ درصد بود.
پازوکی اظهار داشت: امید است دولت با سیاستگذاری و انضباط بخشیدن به اقتصاد ایران به رفاه بیشتر بازنشستگان کشوری رونق دهد.
این اقتصاددان اظهار امیدواری کرد با هماهنگی دستگاههای اجرایی، بیمه تکمیلی کارکنان صدوقهای کشور تحقق یابد.
وی گفت: صندوقهای بازنشستگی یا زیانده هستند یا سود ندارند و حیاط خلوت دستگاهها هستند و پیشنهاد من این است این صندوقها تجمیع شوند.
در خواست کانونهای بازنشستگی از دکتر قالیباف برای توقف واگذاری صندوق بازنشستگی کشوری به سازمان تأمین اجتماعی
مدیران کانون های بازنشستگی کشوری استان فارس طی نامه رسمی مراتب اعتراض خود رانسبت به واگذاری اموال و انحلال صندوق بازنشستگی کشوری به سازمان تامین اجتماعی اعلام وخواستار توقف این فرایند چالش برانگیز شدند.
متن درخواست به شرح زیر است:
ان الله یامرکم ان تودُّ والامانات الى اهلها و اذا حکمتم بین الناس ان تحکموا بالعدل خدا به شما فرمان میدهد سپرده ها را به صاحبان آنها برگردانید و چون میان مردم داوری می کنید.
به عدالت داوری کنید.
جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحیات
احتراماً به استحضار میرساند بر اساس اخبار واصله وارسال لایحه بودجه سنواتی - ۱۴۰۴ دولت به مجلس مقرر گردیده که به دولت اجازه داده شود تا تمام اموال و دارایی صندوق های بازنشستگی را به بهانه اینکه ۵۰ درصد منابع مالی آن برای پرداخت مستمری از محل منابع بودجه عمومی کشور تامین میگردد بابت تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به سازمان مذکور واگذار نماید که بی تردید بر خلاف ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه کشور است.
اصولاً کلیه اموال صندوق متعلق به مشترکین شاغل و بازنشسته است لذا جلوگیری از قطع ورودیهای جدید به صندوق و همچنین جلوگیری از انحلال صندوق بازنشستگی کشوری با قدمت ۱۰۴ ساله یک وظیفه همگانی است که باید مطمح نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی خاصه اعضای محترم کمیسیون اجتماعی باشد اهل اطلاع اشراف دارند که آنچه موجب گردیده صندوق بازنشستگی کشوری به روز سیاه بنشیند و دست تکدی به سمت منابع بودجه عمومی کل کشور دراز کند تبدیل شدن این صندوق به حیاط خلوت دولتها و انتصاب مدیران عامل ناکارآمد وغیر تخصـ صی در راس آن بوده و بازنشستگان هیچگونه نظارت و دخل و تصرفی بر روند تمشیت امور صندوق نداشتند که امروز بخواهند تاوان آن را پس بدهند از این رو تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهند داد که چنین مصوبه غیر منصفانه و غیر منطقی اجرایی گردد که اگر چنین شود دیگر نه تنها روسای کانونهای بازنشستگی کشوری بلکه هیچ نهاد و سازمانی قادر به مدیریت بحران روانی ناشی از چنین رویدادی نخواهد بود.
کیست که نداند آنچه اکنون تحت عنوان دارایی صندوق در معرض تملک قرار گرفته میراثی بین نسلی و حاصل جمع آوری و انباشت کسورات حقوق کسانی است که هم اینک در کثرت بازنشستگی تلخ ترین و تاریکترین دوران زندگی رقت بار خود را تجربه میکنند به نظر میرسد که نمایندگان مجلس بایستی ارزیابی واقع بینانه ای از میزان تاب آوری جامعه در هم کوبیده شده بازنشستگان داشته باشند زیرا در شرایطی به پسمانده داراییهای آنها دست یازیده اند که این طیف مستاصل دست تظلم خواهی به سوی آسمان بلند کرده و خواهان اصلاح سریالی همسان سازی حقوق خویش بر اساس مر قانون هستند نماینده مردم یعنی کسی که فلسفه وجودی اش پاسخگویی به مطالبات مردم است و وظیفه ای جز تامین خواستههای ملت خود ندارند لذا بار دیگر یادآور میشود که با اجرایی شدن این مصوبه دولت و مجلس نباید هیچ گونه انتظاری از کانونها برای فرونشاندن خشم بازنشستگان امیدوار ساختن آنها به دورنمایی قابل ترسیم داشته باشند.
ضمناً حفظ نظام مندى ساختار صندوق و تغییرات بنیادین در شرکتهای سرمایه گذاری آن از دغدغه های غیر قابل انکار گروه هدف تلقی میگردد و انحلال صندوق موصوف مورد تایید نمی باشد.