خبر فوق العاده رئیس سازمان بهزیستی برای مددجویان | جزییات جدید از افزایش مستمری مددجویان
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه امروز، نظر توسعهدانان در دنیا برای توسعه پایدار و جامع، «اتکاء به خیر جمعیِ ساماندهیشده توسط مردم» است، گفت: باید مدیریت توسعه کمی و کیفی تشکلهای مردمی برای خیر کثیر ساماندهیشده را تحت عنوان «توسعه کمی و کیفی تشکلهای غیردولتی» راهاندازی کنیم.
سیدجواد حسینی در یکهزار و یکصدمین محفل خیراندیشی خیرین سلامت که صبح امروز با حضور جمعی از مسئولان عالی رتبه کشور در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار کرد: بیشترین کار جنبیِ خیر کثیر ساماندهی شده در سازمان بهزیستی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اقدامات سازمان بهزیستی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۵ هزار موسسه، مرکز و انجمن خیریهای در کشور از سازمان بهزیستی مجوز دریافت کرده است که برخی از آنها فقط کمک حرفهای میکنند و برخی دیگر نیز سازمان بهزیستی فعالیتهای خود را به آنها واگذار، اما به آنها کمک میکند. در هیچ وزارتخانهای این تعداد تقاطع کار جمعیِ خیر ساماندهی شده را نمیبینید و این باعث افتخار بنده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در توضیح بیشتر ماموریتهای بهزیستی خاطرنشان کرد: این سازمان متاسفانه شناختهشده نیست و این درحالیست که از پیش از مهد (خدمات ژنتیکی) تا پس از لحد به جامعه خدمات ارائه میکند؛ به گونهای که ۶۰۰ مرکز برای ارائه خدمات ژنتیکی داریم.
حسینی با اشاره به وجود ۸ میلیون جمعیت تحت پوشش سازمان که بیش از ۱۰ درصد از جمعیت را شامل میشود، اظهار کرد: این سازمان به افراد خدمات مستقیم و غیرمستقیم حرفهای و تخصصی ارائه میکند؛ بیش از ۱۰ درصد جمعیت، تحت پوشش این سازمان است اما سهم بهزیستی از بودجه دولتی ۱.۰۴ درصد است و این ناترازی ممکن است منجر به این شود که نتوانیم خدمات را به درستی ارائه دهیم. اما چه باید کرد؟ راه برطرف کردن این ناترازی، این نیست که بودجههای دولتی بیشتری دریافت کنیم. امروز، نظر توسعهدانان در دنیا این است که تنها راه توسعه پایدار و جامع، «اتکاء به خیر جمعیِ ساماندهیشده توسط مردم» است. البته این مردم خوب پشت سد تقاضا به طور متراکم جمع شدهاند و تنها کاری که باید انجام دهیم این است که روزنههای بزرگی در این سد جمع کنیم که این تقاضای فشرده و فنر کمک و نیکوکاری، جاری و ساری شود.
وی با اشاره به موسسه CAF که وظیفه سنجش نیکوکاری در جهان را دارد، تصریح کرد: این موسسه ۱۲ سالی است که کار خود را شروع کرده و آخرین سنجش آن مربوط به سال ۲۰۲۱ است؛ این موسسه دو سنجش مبنی بر اینکه «مردم دنیا چقدر به لحاظ فردی علاقهمند به کار نیکوکاری هستند» و «چقدر نیکوکاری نظاممند تشکیلاتی به انجام رسیده» انجام داده است؛ براساس این سنجش، ۶۲ درصد از مردم ایران، در کار خیرِ فردی مبتنی بر سخاوتمندی دستاندرکار هستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور معتقد است که کار بهزیستی این است که بلافاصله باید مدیریت توسعه کمی و کیفی تشکلهای مردمی برای خیر کثیر ساماندهیشده را تحت عنوان «توسعه کمی و کیفی تشکلهای غیردولتی» راهاندازی کنیم؛ بررسی کردهام که این تشکلها در شهرهای بزرگ و کلانشهرها هستند و باید توسعه جغرافیایی پیدا کند.
همچنین بیشتر این تشکلها اغلب در اقشار میانسال است و باید توسعه قشری پیدا کند. همچنین بیشتر این تشکلها، در موضوعات اعانهبگیری فعالیت دارند و باید با توسعه موضوعی، به سمت سلامت و توانبخشی و بسیاری از مسائلی که امروز جامعه به آن نیاز دارد حرکت کند؛ برای این که این اتفاقات رخ دهد سه کار را رقم زدیم. متاسفم که بررسی کردهام که فرد نیکوکاری تقاضای مجوز داشته اما چهار سال است به او مجوز ندادهایم.
وی در این راستا بر تسریع در صدور مجوزها به نیکوکاران تاکید کرد و گفت: مقرر شده صدور مجوزها بیشتر از یک ماه طول نکشد. ۲۵ هزار موسسه نیکوکاری و مددکاری و دست اندرکارِ کار خیر جمعی دست اندرکارند و تنها ۱۷ هزار نیرو در سراسر کشور داریم و باید با این ۱۷ هزار نیرو، این موسسات را توانمند کرده و بر کار آنها نظارت کنیم. همچنین باید شبکهسازی صورت گیرد؛ اگر این اتفاقات رخ دهد و فقط زمینه آن فراهم کنیم با معجزه خلق مشارکت خیرانی روبرو خواهید شد که به واسطه آنها میتوانید به خدمات کیفیت دهید و فقر را که سه دارِ «معیشتی»، «منزلتی» و «فرصتی» دارد، از جامعه رفع کنیم.
دولت در لایحه بودجه افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را پیش بینی کرده بود که به میزان ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.
کمیسیون تلفیق تصویب کرد که مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.
مجتبی یوسفی اظهار کرد: کمیسیون تلفیق در جلسه میزان افزایش مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را تعیین کرد.
وی افزود: بر این اساس کمیسیون تلفیق تصویب کرد که مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.
یوسفی یادآور شد: دولت در لایحه بودجه افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را پیش بینی کرده بود.