پرداخت وام فوری بدون ضامن به زنان و بانوان | واریز کمک هزینه بلاعوض دولت به بانوان
عاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: ۳ هزار مددجوی تحت پوشش این نهاد امدادی از ابتدای امسال تاکنون برای دریافت تسهیلات از طریق صندوق ضمانت اشتغال به بانکها معرفی شدند که ۹۵ درصد آنها زنان سرپرست خانوار هستند.
مرتضی فیروزآبادی درباره اقدامات صندوق تضمین اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار داشت: اکنون برای ضمانت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد، محدویتی نداریم همچنین مجوزهایی به صورت محدود برای حمایت از مددجویان غیر از سرپرستان خانوار داده شده است تا این صندوق از اهداف اولیه خود منحرف نشود.
وی افزود: صندوق تضمین اشتغال در سال جاری حمایت از ۶هزار نفر را در نظر داشت که تاکنون ۳هزار مددجو از طریق این صندوق به بانکها معرفی شدهاند؛ بنابراین ۵۰ درصد از برنامه پیش بینی شده برای سال ۱۴۰۳ محقق شده است همچنین اگر شرایط بانکها در پراخت منابع مربوط به اشتغال به گونهای باشد که بیش از ۶هزار نفر برای امسال ضمانت شوند؛ این آمادگی وجود دارد که مددجویان بیشتری برای دریافت تسهیلات اشتغال به بانکها معرفی شوند.
مددجویان کمیته امداد که از سوی صندوق ضمانت اشتغال به بانکها معرفی میشوند دیگر نیازی نیست که به بانکها ضمانت ارائه دهند و کل تعهدات را این صندوق بر عهده میگیرد.
فیروزآبادی تاکید کرد: در طرح صندوق ضمانت اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره)، مددجویانی که به بانکها معرفی میشوند دیگر نیازی نیست که به بانکها ضمانت ارائه دهند و کل تعهدات را این صندوق بر عهده میگیرد و شرایط آن به مراتب آسانتر از بانک هاست.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: اکنون پنج بانک طرف حساب کمیته امداد امام خمینی (ره) در صندوق ضمانت اشتغال هستند که شامل بانکهای سپه، قرض الحسنه مهر، ملت، صادرات و سینا است و صندوق امداد ولایت هم که وابسته به کمیته امداد است؛ در این زمینه با ما همکاری می کند و در حال مذاکره هستیم که دیگر بانکها نیز دراین زمینه با ما همکاری داشته باشند.
وی درباره اهمیت اقدامات انجام شده توسط صندوق ضمانت اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره) یادآور شد: یکی از مشکلات در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال به مددجویان به ویژه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، موضوع ضمانتهای مور نیاز بانک ها بود و مددجویان امکان تامین ضمانت های لازم بانکها را نداشتند؛ بنابراین از چرخه اشتغال و تسهیلات محروم میشدند و برای حل این مشکل با مصوبههایی که مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۱ داشت به کمیته امداد مجوز داده شد که صندوق ضمانت اشتغال را ایجاد کند و بعد از تصویب اساسنامه آن در سال ۱۴۰۳، این موضوع عملیاتی شد.
کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان نخستین نهاد حمایتی تاسیس شده بعد از انقلاب اسلامی اکنون بیش از پنج میلیون نفر از نیازمندان را تحت پوشش دارد و به آنها خدمات متعدد ارائه میدهد. هدف اصلی این نهاد از حمایت این افراد، توانمند سازی و خودکفایی آنها است.
این نهاد حمایتی اکنون تأمین هزینههای معیشتی مددجویان، ارائه حمایتهای اجتماعی، تأمین مسکن، کمک به ازدواج نیازمندان، پرداخت تسهیلات ضروری، ارائه خدمات ویژه به نیازمندان، اعطای کمک هزینههای تحصیلی به مددجویان، کمک به امنیت تغذیه و سلامت افراد نیازمند، پرداخت حق بیمههای اجتماعی نیازمندان، حمایت از اشتغال و ترویج فرهنگ خیر و احسان، برگزاری دورههای آموزشی، تربیتی و زیارتی، ارائه خدمات آموزشی و مشاورهای، نگهداری و ارائه خدمات فرهنگی به دانشآموزان، متقاضیان امریه سربازی و ارائه خدمات حقوقی به افراد نیازمند را به عهده دارد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده اعلام کرد: طرح ویژهای برای اعطای تسهیلات بدون ضامن به زنان سرپرست خانوار از دهکهای درآمدی ۱ تا ۵ تدوین شده است که هدف اصلی آن، رفع موانع موجود در مسیر دریافت تسهیلات بانکی است.
زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در نشستی با حضور البرز محمدی، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون، به بررسی چالشها و راهکارهای مرتبط با طرح تسهیلات اشتغالزایی زنان سرپرست خانوار پرداخت. وی همچنین از تمدید تفاهمنامه همکاری میان معاونت امور زنان و صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون خبر داد.
بهروزآذر با تأکید بر اهمیت گسترش این طرح، از تمدید تفاهمنامه میان معاونت زنان و این صندوق خبر داد و بر لزوم بررسی مشکلات اجرایی پیشین این طرح تأکید کرد. وی گفت: لازم است با تشکیل یک کارگروه پایش، مشکلات و موانع موجود در اجرای طرح به طور مستمر بررسی و برطرف شود. با این اقدام، میتوان روند اجرای طرح را بهینهسازی کرد و از تکرار چالشهای گذشته جلوگیری نمود.
معاون رئیسجمهور با اشاره به اهمیت توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، افزود: این بانوان ستون های پایداری خانواده های خود هستند و حمایت از اشتغالزایی آنان، نه تنها معیشت خانوادهها را بهبود میبخشد، بلکه به تقویت عدالت اجتماعی نیز کمک میکند. ایجاد شرایطی که این زنان بتوانند به طور مستقل و با بهرهگیری از منابع موجود، مسیر کارآفرینی را طی کنند، از اهداف مهم این تفاهمنامه است.
طرح اعطای تسهیلات به زنان سرپرست خانوار بدون ضامن، که برای دهکهای ۱ تا ۵ درآمدی طراحی شده، بر رفع موانع دریافت تسهیلات بانکی تمرکز دارد. بر اساس این طرح، زنان سرپرست خانوار به جای معرفی ضامن شخصی، میتوانند از ضمانتنامههای صادرشده توسط صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون استفاده کنند. این اقدام مشکلاتی نظیر نیاز به ضامن معتبر یا وثیقههای سنگین را برطرف کرده و دریافت تسهیلات را برای این گروه تسهیل میکند.
معاون رئیسجمهور همچنین بر ضرورت افزایش منابع مالی و توسعه خدمات مشاوره و مربیگری در حوزه کسبوکار و در این طرح تأکید کرد و گفت: با ارائه خدمات مشاورهای و حمایت هدفمند، میتوان زنان سرپرست خانوار را به مسیر کارآفرینی هدایت کرد و توانمندیهای آنان را به طور چشمگیری ارتقا داد.
طرح تسهیلات اشتغالزایی به زنان سرپرست خانوار تاکنون توانسته است بیش از ۴ هزار زن سرپرست خانوار از سراسر کشور را تحت پوشش قرار دهد و با آغاز فاز دوم آن، انتظار میرود گامهای مؤثری در راستای رفع موانع اشتغال و بهبود معیشت این قشر برداشته شود.