سهام عدالت | سود سهام عدالت | ثبتنام سهام عدالت
فوری/بالاخره نوبت واریز سود سهام عدالت رسید | پرداخت سود حداقل 2 میلیون تومانی برای سهام عدالتی ها
انتظار میرود که سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ بیش از مبلغ دریافتی دارندگان سهام عدالت بابت سود سال ۱۴۰۱ باشد.
با گذشت ۱۱ ماه از سال ۱۴۰۳ هنوز تکلیف سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ مشخص نشده و مبلغ سود جمعآوری شده از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و همینطور زمان واریز آن همچنان نامشخص است.
با این وجود نگاهی به جدول زمانبندی واریز سود سهام عدالت که در سامانه سهام عدالت منتشر شده نشان میدهد که در ۴ سال گذشته همواره یک مرحله واریز سود سهام عدالت در اسفندماه انجام شده و انتظار میرود امسال نیز پیش از نوروز ۱۴۰۴ یک مرحله واریز سود سهام عدالت انجام شود.
در واقع این احتمال قوی است که در اسفند ۱۴۰۳ واریز کل سود سهام عدالت ۱۴۰۲ یا یک مرحله از آن انجام شود و مراحل بعدی واریز سود ۱۴۰۲ به سال ۱۴۰۳ موکول شود.
چندی پیش شایعاتی در خصوص واریز سود سهام عدالت در روز پدر منتشر شد که این خبر به سرعت تکذیب شد و درباره واریز سود سهام عدالت در ماه رمضان نیز شایعاتی منتشر شده که مورد تأیید قرار نگرفته است.
هنوز مبلغ دقیق کل سود سهام عدالت قابل وصول مربوط به سال ۱۴۰۲ مشخص نشده است اما با توجه به میزان سود دریافتی دارندگان سهام عدالت در سالهای گذشته، انتظار میرود که سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ بیش از مبلغ دریافتی دارندگان سهام عدالت بابت سود سال ۱۴۰۱ باشد.
کل سود وصول شده سال مالی ۱۴۰۱ مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان بود و سود سهام عدالت ۱۴۰۲ احتمالاً بیش از این خواهد بود. انتظار میرود که دارندگان سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی بیش از ۲ میلیون تومان و دارندگان سهام عدالت ۱ میلیون تومانی بیش از ۴ میلیون تومان سود بابت سود سهام عدالت ۱۴۰۲ دریافت کنند.
پیامکهای جعلی سود سهام عدالت به طور معمول حاوی یک لینک هستند که دارندگان سهام عدالت را به یک درگاه غیررسمی هدایت میکند و در این درگاه، از دارندگان سهام عدالت خواسته میشود که اطلاعات شخصی مانند کد ملی، شماره حساب و رمز دوم کارت بانکی خود را وارد کنند. کلاهبرداران پس از دریافت این اطلاعات، از آنها برای برداشت غیرمجاز از حساب بانکی دارندگان سهام عدالت سوءاستفاده میکنند.
در این ترفند، کلاهبرداران با ارسال پیامکی به دارندگان سهام عدالت، آنها را فریب میدهند که سود سهام خود را دریافت کنند.
البته کلاهبرداران سهام عدالت تنها به این شیوه اکتفا نکرده اند و در روش دیگر خود با ارسال پیامک جعلی با عنوان “ابلاغیه قضایی” حساب های بانکی دیگری را در قبضه خود قرار می دهند.
در این شیوه کلاهبرداری افراد برای مشاهده ابلاغیه روی لینک موجود در پیامک کلیک می کنند و با پرداخت مبلغ ناچیزی در قبال مشاهده ابلاغیه کلیه اطلاعات کارت بانکی فرد را دریافت کرده و نسبت به برداشت موجودی حساب اقدام میکنند.
رییس پلیس فتا البرز ضمن هشدار به کاربران از آنها خواست پیامک های مشکوک درباره سهام عدالت را باز نکنند.
سرهنگ "رسول جلیلیان" اظهار کرد: کلاهبرداران سایبری با توجه به زمان واریز سود سهام عدالت و فراخور نیازهای جامعه علاوه بر ترفندهای مختلف، اقدام به تبلیغات و ارسال پیام با مضمون ثبت نام و سود سهام عدالت کرده و از کاربران کلاهبرداری می کنند.
وی بیان کرد: کاربران بدون آگاهی وارد لینک های آلوده شده درحالی که یک بدافزار بوده و کلاهبرداران با این شگرد مجرمانه، اطلاعات کارت بانکی متقاضیان را برای خالی کردن حساب ها به سرقت می برند.
جلیلیان گفت: کلاهبرداران سایبری با ارسال پیامکهای جعلی تحت این عناوین، سعی در ترغیب افراد به کلیک روی لینک ارسالی کرده و سپس به درگاه بانکی جعلی می کشانند.
به گفته وی، سهل انگاری و ناآگاهی کاربران سبب شده تا کلاهبرداران از این فرصت سوء استفاده کرده و برداشت غیرمجاز هر روز رو به افزایش باشد.
جلیلیان تاکید کرد: «پیامک های سازمانی و رسمی از سرشماره های معتبر ارسال می شود و کاربران به هیچ عنوان به لینک هایی که از طریق سرشماره های ناشناس و شخصی ارسال شده مراجعه نکنند».
رییس پلیس فتا البرز یادآورشد: سایت پلیس فتا را مرجع کامل آخرین اطلاعات و تهدیدات سایبری معرفی کرد و از خانواد ها و عموم مردم خواست که برای پیشگیری و مقابله با هرگونه جرایم سایبری به مطالعه توصیه های این سایت بپردازند.
وی تاکید کرد: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.
۰۷:۴۰-۱۴ بهمن ۱۴۰۳۸۹۰۷۰۰۵
سهامداران مراقب وعدههای پوچ فضای مجازی در خصوص واریز سود سهام عدالت باشند
نظر دادن
اشتراک گذاری
دانلود PDF
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس
سهامداران مراقب وعدههای پوچ فضای مجازی در خصوص واریز سود سهام عدالت باشند
دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت خصوص واریز سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت گفت: شرکتها یک مجمع عادی سالیانهای دارند که سالی یکبار برگزار میشود و زمان این مجمع میتواند برای شرکتها مختلف متفاوت باشد شرکتهایی که بخشی از سهام آنها در قالب سهام عدالت است هم از این قاعده مستثنی نیستند و سالی یکبار مجمع برگزار میکنند و بسته به عملکردی که داشتند ممکن است سود یا زیان شناسایی کنند.
این مقام مسئول میگوید: شرکتها یک مهلت قانونی چهارماهه از زمان برگزاری مجمع تا پایان این چهارماه دارند که سود شناسایی شده در مجمع را واریز کنند معمولا شرکتها از مهلت قانونی خود استفاده میکنند تجربه حوزه سهام عدالت هم نشان میدهد که معمولا شرکتها از مهلت قانونی خود استفاده میکنند و از آنجایی که زمان برگزاری مجامع شرکتها معمولا مختلف است پس شرکتها رفته به رفته این سود را واریز میکنند اصلا یکی از دلایل چند مرحلهای شدن واریز سود سهام عدالت در سنوات اخیر هم همین بحث است.
دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت در ادامه بیان کرد: امسال هم مجامع شرکتها برگزار و سودها شناسایی شده است؛ سازمان بورس و افراد ذیصلاح هم در حال پیگیری دریافت سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ هستند اکنون منتظر دریافت سود سهام عدالت از سوی شرکتها هستیم و پس از دریافت این سودها شورای عالی بورس در خصوص زمان واریز سود سهام عدالت تصمیمگیری خواهد کرد.
او اظهار کرد: نکته مهم این است که زمان و مبلغ دقیق واریز سود سهام عدالت حتما از مبادی رسمی اطلاع رسانی خواهد شد؛ بنابر این سهامداران مراقب وعدههایی که در خصوص واریز سود سهام عدالت در فضای مجازی منتشر میشود باشند به محض این که تصمیمگیری در خصوص واریز مرحله اول سود سهام عدالت صورت گیرد حتما توسط مقامات مسئول از طریق مبادی رسمی اطلاعرسانی کافی خواهد شد و فعلا گمانهزنیها در خصوص زمان و میزان سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ کاملا رد میشود.