فوری/آغاز واریزی های مهم دولت برای بازنشستگان | پرداخت حداقل 30 میلیون تومانی برای بازنشستگان تا این ماه

از امروز ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ تا پایان هفته نخست اسفندماه حقوق و عیدی بازنشستگان واریز خواهد شد.

کدخبر : 27489
سایت سرگرمی روز :

 واریز حقوق بهمن‌ماه بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز شنبه ۲۰ بهمن بر اساس حروف الفبا آغاز شده و تا پایان بهمن‌ماه ادامه پیدا خواهد کرد. 

حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ماه بهمن به مانند آبان، آذر و دی همراه با اعمال متناسب‌سازی محاسبه و به حساب بازنشستگان پرداخت خواهد شد. 

زمان واریز حقوق بازنشستگان کشوری در بهمن ۱۴۰۳

حقوق بازنشستگان کشوری هر ماه در یکی از دو روز پایانی ماه واریز می‌شود. در ماه‌های گذشته معمولاً حقوق بازنشستگان کشوری در روز ماقبل پایانی ماه واریز شده و انتظار می‌رود که در ماه جاری نیز بازنشستگان کشوری حقوق خود را در روز ۲۹ بهمن دریافت کنند.

زمان واریز حقوق بازنشستگان لشکری در بهمن ۱۴۰۳

واریز حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح معمولاً تا آخرین روز ماه به تأخیر می‌افتد و در برخی از ماه‌ها بازنشستگان لشکری برای دریافت حقوق خود تا روز اول ماه بعد منتظر می‌مانند. از این رو زمان احتمالی واریز حقوق بازنشستگان لشکری در ماه جاری روز ۳۰ بهمن است.

زمان واریز عیدی بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۳

عیدی کارمندان دولت و بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری هفته گذشته اعلام شد که بر این اساس ۳ میلیون تومان به عنوان عیدی و ۸۴۰ هزارتومان حق عائله‌مندی در نظر گرفته شده است. همچنین به ازای هر فرزند ۳۶۰ هزارتومان در نظر گرفته شده است. 

سال گذشته عیدی کارمندان و بازنشستگان کشوری در روز ۲۱ بهمن واریز شد و این احتمال وجود دارد که در سال جاری نیز عیدی کارمندان و بازنشستگان کشوری پیش از سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یا در همین روز به حساب آنان واریز شود. در صورت عدم واریز عیدی کارمندان و بازنشستگان تا ۲۲ بهمن، انتظار می‌رود مبلغ  عیدی همزمان با واریز حقوق بهمن‌ماه کارمندان و بازنشستگان در پایان ماه بهمن واریز شود. 

زمان واریز عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳

عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی سال گذشته در هفته اول اسفندماه واریز شد و در سال‌‌های قبل‌ نیز عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی معمولاً در ماه اسفند واریز می‌شد. بنابراین پیش‌بینی می‌شود که عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی پس از اتمام واریز حقوق بهمن‌ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی واریز شود. حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از ۲۰ تا ۳۰ بهمن بر اساس حروف الفبا به حساب آنان واریز خواهد شد.

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران توضیحاتی درباره بدهی دولت به تامین اجتماعی، سرانجام متناسب سازی حقوق بازنشستگان و چرایی عدم افزایش حقوق‌ها بر اساس تورم ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، اجرای قانون متناسب سازی از آذر ماه امسال آغاز شد، اما از آنجایی که پرداختی‌ها در قالب این قانون باید از ابتدای سال صورت می‌گرفت، سازمان تأمین اجتماعی موظف است که میزان معوقات متناسب سازی را محاسبه کرده و به حساب بازنشستگان واریز کند. اما این سازمان فقط برای پرداخت معوقات متناسب‌سازی، پرداخت بدهی به بیمه عمر و بیمه تکمیلی به حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد. از طرفی به داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها هم بدهی دارد.

از سوی دیگر، دولت بابت خدماتی که از طریق سازمان تأمین اجتماعی به مردم ارائه می‌دهد، مبالغ زیادی را به این سازمان بدهکار است. رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران در گفت‌گویی با خبرنگار مهر با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر پرداخت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی اظهار کرده بود که تنها ۳۲ هزار میلیارد تومان از این مبلغ تا امروز پرداخت شده است. از طرفی سران سه قوه هم ابلاغ کرده‌اند که سازمان برنامه و بودجه ۲۵ هزار میلیارد به تأمین اجتماعی بدهند تا بتوان بخشی از مشکلات را حل کرد.

علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران در گفتگویی به بیان تشریح وضعیت منابع و مصارف سازمان تأمین اجتماعی پرداخته است که جزئیات آن را در زیر می‌خوانیم:

گفته می‌شود که دولت بخشی از بدهی خود به سازمان تأمین اجتماعی را به صورت سهام پرداخت می‌کند. آیا این کار کمکی به حل مسائل سازمان می‌کند؟

این پرداخت بدهی به صورتی انجام نمی‌شود که ما امیدوار باشیم. با توجه به تورم دو رقمی در کشور این نوع شرکت‌هایی که به جای طلب به سازمان می‌دهند، جز ضرر چیز دیگری برای سازمان ندارد. حدود سال ۱۳۹۴ دولت سهام پالایشگاه نفت لاوان بندرعباس معادل ۳۰۰۰ میلیارد را به عنوان بدهی‌اش به سازمان تأمین اجتماعی داد. با توجه به تورم دو رقمی در کشور این نوع شرکت‌هایی که به جای طلب به سازمان می‌دهند، جز ضرر چیز دیگری برای سازمان ندارد

بعد از دو سه سال به خاطر کسری‌ها مجبور بودیم از بانک رفاه وام بگیریم. از این رو بدهکار شدیم و بانک رفاه این شرکت را به قیمت ۷ هزار میلیارد تومان به جای طلبش برداشت. امروز این شرکت ۴۲ هزار میلیارد تومان ارزش دارد و ۸ هزار میلیارد تومان فقط سود خالص آن است. یعنی شرکت‌هایی وجود دارد که ما اگر بتوانیم بگیریم ظرف مدت دو سه سال اوضاع متحول می‌شود. سرمایه‌ای می‌آید و سرمایه واقعی ما را می‌تواند حفظ کند.

ولی اگر بخواهند سهامی مانند شرکت ستاره خلیج فارس که ۴۹ درصد سهام آن برای سازمان تأمین اجتماعی و ۵۱ درصدش دست دولت است، به ما بدهند کمکی نمی‌کند. زیرا مدیریت آن دست دولت است. مدتی پیش گزارشی از این شرکت آمد که حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان زیان دیده است. وقتی مدیریت این سهام با ما نباشد اثری در وضعیت تأمین اجتماعی ندارد.

یا وقتی که برای ما تصمیم می‌گیرند که باید ظرف مدتی، برخی از شرکت‌ها را بفروشید و اگر نفروختید مدیران‌تان انفصال از خدمت می‌شوند، یا ظرف سه سال باید به بخش خصوصی واگذار شوند، این کار آتش زدن به اموال سازمان تأمین اجتماعی است.

این کار‌ها خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری است. ایشان در سیاست‌های کلی که سال ۱۴۰۱ به سران سه قوه ابلاغ کردند اموال سازمان تأمین اجتماعی را در زمره حق الناس دانسته‌اند. پس چگونه است که مسئولان به اموال مردم آتش می‌زنند. ما نگرانی‌ها و مشکلات این‌چنینی داریم. چون تورم خیلی بالاست اگر یک شرکت زیان‌ده هم به ما بدهند، پولش سال بعد جبران می‌شود.

برای سازمان تأمین اجتماعی برخی سهام‌ها وجود دارد که در هر صورت سودده هستند. اگر از آن سهام‌ها به ما بدهند خوب است. ولی در شرایط فعلی عملاً امکان این کار برای سازمان تأمین اجتماعی فراهم نیست. یک نمونه آن شرکت هپکو اراک است که سازمان تأمین اجتماعی آن را خرید. این شرکت در ابتدا وضعیت بدی داشت و ما در آنجا هزار میلیارد تومان هزینه کرده و راه اندازی کردیم.

در آن زمان واردات ماشین‌های سنگین ممنوع بود. در حال حاضر واردات ماشین‌های سنگین را آزاد کرده‌اند. از سوی دیگر عده‌ای با هماهنگی‌های پشت پرده می‌خواهند این شرکت را بخرند در حالی که پول سازمان تأمین اجتماعی را کامل پرداخت نمی‌کنند. می‌گویند شرکت نمی‌تواند حقوق بدهد و پای تعهداتش بایستد و باید واگذار شود و متأسفانه هیچ کنترلی روی آن وجود ندارد و این‌گونه اموال سازمان را به باد می‌دهند.

اگر شرکت‌های خوب و سودده ما را هم بگیرند تنها شرکت‌های ورشکسته باقی می‌ماند که آنها را هم باید باید حتماً واگذار کنیم. روی شرکت‌های با قیمت زیر ۶۰۰ میلیارد تومان هم نباید حساسیت به خرج بدهیم. یا مثلاً شرکت رایتل که دارد پول تولید می‌کند، اگر ما بتوانیم درست عمل کنیم مفید خواهد بود. یا شرکت فولاد را زیان‌ده اعلام کرده‌اند و این شدنی نیست. مواد اولیه آن که در کشور موجود است، برق و گازش را هم دولت با قیمت مناسب در اختیارشان گذاشته است، تولیداتش را هم با دلار می‌فروشند. باز هم می‌گویند زیان داشته‌ایم. مشکل این است که کنترل و نظارت درستی وجود ندارد. مدیران برای سرمایه‌ای که صرف می‌کنند تا در مدت مشخص سود مناسبی بدهند، بازخواست نمی‌شوند و هر کسی مدیر است و در نهایت بار خود را می‌بندد و می‌رود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: