صندوق بازنشستگی | فیش حقوقی بازنشستگان
مدیر عامل صندوق بازنشستگی برای بازنشستگان آستین بالا زد | پرداخت خدمات رفاهی رایگان جدید برای بازنشستگان کشوری
خانههای بهداشت شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران در اصفهان، با حضور دکتر حجتاله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری و جمعی از مدیران و فعالان حوزه صنعت و کارگری، افتتاح شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، دکتر میرزایی در این مراسم که بهمناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، با تأکید بر اهمیت سلامت و رفاه کارگران در فرآیند تولید، گفت: بهداشت جسمی و روانی کارگران، تغذیه مناسب، کاهش استرسها و تأمین حداقل دستمزدی که بتواند زندگی شرافتمندانهای را فراهم کند، از مهمترین دغدغههای تاریخی جوامع بوده است. توسعه پایدار بدون سرمایهگذاری در این حوزهها امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به نقش تعامل کارگران و کارفرمایان در رونق تولید، افزود: کارگر و کارفرما دو بخش یک سیستم تولیدی هستند که تنها با همکاری و ایجاد انگیزه مشترک میتوانند به رشد و توسعه اقتصادی کمک کنند. اگر نیازهای اساسی کارگران مورد توجه قرار نگیرد، تعارضها و نارضایتیها افزایش مییابد و این مسیری جز رکود اقتصادی و کاهش بهرهوری در پی نخواهد داشت.
میرزایی راهاندازی خانههای بهداشت را یکی از سیاست ها و تدابیر مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد و با تأکید بر اهمیت مراکز بهداشت کارگری در کاهش دغدغههای کارگران و ارتقای بهرهوری، گفت: این سیاست و تدبیر از چندین سال پیش شکل گرفت. هدف از ایجاد این مراکز، شناسایی و کاهش عواملی است که باعث نگرانی کارگران و کاهش سطح مشارکت آنها میشود. این عوامل میتوانند شامل تغذیه نامناسب، مشکلات جسمی و بیماریها، خطرات ایمنی، دغدغههای معیشتی و حتی اختلافات محیط کار باشند.
حجت میرزایی افزود: مراکز بهداشت کارگری نهتنها در مسیر پیشگیری از مشکلات جسمی و روانی کارگران نقش کلیدی دارند، بلکه در موارد ضروری، به روند درمان نیز کمک میکنند. این رویکرد، علاوه بر بهبود سلامت نیروی کار، به کاهش تعارضهای میان کارگران و کارفرمایان و افزایش همافزایی در محیطهای تولیدی منجر خواهد شد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین از نقش کارفرمایان مسئولیتپذیر در تاریخ صنعت کشور یاد کرد و گفت: سرمایهگذاران و تولیدگران خوشنامی چون مرحوم عالینسب بودهاند که تأمین مسکن، تغذیه و تحصیل فرزندان کارگران را از اولویتهای خود میدانستند. امروز نیز باید این رویکرد تقویت شود و مدیران صنعتی، سرمایهگذاری بر سلامت و امنیت شغلی کارگران را به عنوان عاملی کلیدی در جهت افزایش بهرهوری در نظر بگیرند.
صندوق بازنشستگی کشوری در حالی توانست در مجمع پرسروصدای ایرانخودرو، صاحب یک کرسی در هیئتمدیره شود که تنها ۸.۷ درصد از سهام این خودروساز را در اختیار داشت
. پس از موفقیت چشمگیر و تلاش صندوق بازنشستگی کشوری در تصاحب سه صندلی مدیریتی در بیمه ملت و اخذ امتیاز انتخاب مدیرعامل این بانک خارج از اختیار هیئتمدیره، آنهم در رقابت با گروه بهمن و کروز در ماه قبل، این بار در مجمع ایرانخودرو نیز توانست با صراحت از منافع و دارایی بازنشستگان دفاع کند.
حضور فعالانه در مجامع شرکتهای بزرگ را میتوان نشانه خوشبینانهای از تغییر در جهتگیریهای صندوق بازنشستگی کشوری و خانهتکانی از ساختار دولتی و غبارگرفته آن تلقی کرد. چهره نمایندگان صندوق در مجامع اخیر، با محافظهکاری مرسوم و رخوت سالهای گذشته آن، همخوانی ندارد و از رویکردهای تازه خبر میدهد.
به نظر میرسد ترکیب میدری-میرزایی که هر دو دانشآموخته اقتصاد بوده و بهخوبی با مفهوم ناترازی در صندوقهای بازنشستگی و تبعات اقتصادی-اجتماعی آشنایی دارند، توانسته است در همین مدت کوتاه، چرخش مؤثری را در سیاستهای اداره این صندوق پایهریزی کند.
در مجمع ۱۷ بهمن ایرانخودرو، صندوق بازنشستگی با زیرکی سمت درست ماجرا ایستاد و به نفع تغییر مدیریت در یکی از زیاندهترین شرکتهای ایران رأی داد و در فضای پرتنش مجمع ایرانخودرو، علاوه بر رأی به تغییر سکان مدیریت این شرکت، با کسب یک صندلی در هیئتمدیره آن، هم از منافع یک ملت برای خصوصیشدن ایرانخودرو دفاع کرد و هم منافع بازنشستگان را حفظ کرد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه یکی از بهترین سامانههای املاک در کشور توسط صندوق بازنشستگی اجرایی و راهاندازی شد، گفت: با این وجود و پس از غیرفعال شدن این سامانهها، اکنون اطلاعی از تعداد املاک و مستغلات و واگذاری یا دعاوی حقوقی آنها نداریم. بنابراین ضروری است هرچه سریعتر تمام این سامانهها بازگردانده شوند.
در مراسم معارفه سرپرست جدید اداره کل سرمایهگذاری و امور شرکتها، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، بر ضرورت تدوین اصول و چارچوب مشخص برای نظارت صندوق بازنشستگی بر مجامع شرکتهای تابعه برای حفظ و حراست از سرمایههای بازنشستگان تأکید کرد.
حجتالله میرزایی در این مراسم گفت: علاوه بر اهمیت مسائل سرمایهگذاری و امور حاکمیتی شرکتی، از هم اکنون باید نسبت به تدوین قواعد و اصول و چارچوب مشخص و کارشناسی جهت حضور به عنوان ناظر برای نظارت بر مجامع شرکتهای تابعه با هدف حفظ و حراست از سرمایههای بازنشستگان اقدام شود.
وی افزود: ما به غیر از هلدینگهای تابعه، در شرکتهای تابعه نه عضو و نه رئیس مجمع هستیم و فقط بهعنوان ناظر حضور داریم؛ بنابراین باید یک گزارش مناسب از شیوه برگزاری مجامع و چارچوب مناسبی برای برگزاری ایجاد شود.
میرزایی تأکید کرد: باید تمام تلاش ما در جهت گزارشگری و نظارت جدی در شرکتهای تابعه و همچنین بازگرداندن سامانههای نظارتی که در گذشته وجود داشت، باشد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با یادآوری این نکته که یکی از بهترین سامانههای املاک در کشور توسط صندوق بازنشستگی اجرایی و راهاندازی شد، اظهار داشت: با این وجود و پس از غیرفعال شدن این سامانهها، اکنون اطلاعی از تعداد املاک و مستغلات و واگذاری یا دعاوی حقوقی آنها نداریم. بنابراین ضروری است هرچه سریعتر تمام این سامانهها بازگردانده شوند.
وی همچنین به معاونت سرمایهگذاری و امور اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری تأکید کرد که تمام تمرکز این حوزه در ۴۰ روز پایانی سال باید بر دریافت سود تعیینشده شرکتها و تعهدات آنها در قبال صندوق قرار گیرد.
بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری، در پایان دکتر میرزایی با معرفی سعید خضر بهعنوان سرپرست اداره کل سرمایهگذاری و امور شرکتها، از خدمات و تلاشهای فاطمه خزایی، مدیرکل پیشین این اداره کل، قدردانی کرد.