حقوق بازنشستگان | معوقات حقوق بازنشستگان

آخرین دستورالعمل اجرایی جدید برای افزایش حقوق بازنشستگان | واریزی جدید برای بازنشستگان کشوری از امشب

آخرین اخبار در رابطه با واریز حقوق بازنشستگان را در سرگرمی روز بخوانید.

کدخبر : 27847
سایت سرگرمی روز :

حسن ایزدان گفت: انشالله عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود.

«حسن ایزدان» بازرس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت: با مساعدت مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی قرار شده عیدی بازنشستگان قبل از آغاز ماه مبارک رمضان پرداخت شود.

وی افزود: پرداخت حقوق بازنشستگان در اسفند طبق روال همیشه، از بیستم ماه براساس حروف الفبا انجام خواهد شد اما زمان پرداخت عیدی قبل از آغاز ماه رمضان است.

ایزدان با اشاره به نامه رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به مدیرعامل این سازمان گفت: با توجه به اینکه مخارج بازنشستگان در اسفندماه زیاد است و بایستی عیدی هرچه زودتر پرداخت شود، از مدیرعامل خواسته شده قبل از ماه رمضان عیدی بازنشستگان را واریز کند.

او ادامه داد: امیدواریم این اتفاق بیفتد و کارگران بازنشسته بیش از این در انتظار پرداخت عیدی پایان سال نمانند.

بازرس کانون عالی بازنشستگان تهران تاکید کرد: وضع معاش بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی بحرانی‌ست و هر نوع تاخیر موجب بروز مشکلات بیشتر برای این گروه می‌شود.  

 

شرایط عدم شمول حق بیمه بر پاداش، فوق‌العاده ماموریت و اشتغال بازنشستگان

جناب آقای محمدی معاون محترم بیمه ای

جناب آقای حاجی سلطانی- مدیر عامل محترم موسسه حسابرسی تامین اجتماعی

موضوع: تصمیمات متخذه در جلسات ۲۲ و ۲۳ شورای مقررات زدایی و وحدت روبه سازمان

احتراما؛ همان‌گونه که مستحضرید شورای مقررات‌زدایی و وحدت رویه سازمان در راستای ایجاد وحدت رویه در فرآیندهای کاری سازمان و حسب درخواست‌های تشکلهای کارفرمایی طی جلسات ۲۲ و ۲۳ خود در خصوص شرایط عدم شمول حق بیمه بر پاداش، فوق‌العاده ماموریت و اشتغال بازنشستگان اتخاذ تصمیم نموده است. لذا تصمیمات شورای مذکور که با توافق نمایندگان تشکل‌های کارفرمایی اتخاذ گردیده به شرح ذیل ارسال می‌گردد. خواهشمند است جهت اجرا به واحدهای زیر مجموعه آن حوزه ابلاغ فرمایید.

۱- شرایط عدم شمول حق بیمه بر پاداش:

با توجه به اینکه مطابق بند (۱۴) قسمت اول پیوست (۱۱) بخشنامه تنقیحی نحوه اجرای ماده ۴۷ قانون تأمین اجتماعی (بازرسی از دفاتر قانونی)، پاداش پایان سال کارکنان غیرمشمول پرداخت حق بیمه می‌باشد، لذا در راستای ایجاد وحدت رویه چنانچه پاداش پرداختی کارفرمایان به کارکنان دارای ویژگی‌های زیر باشد، از شمول حق بیمه خارج خواهد بود:

۱- موردی و عملکردی باشد ۲- مستمر نباشد ۳- بابت عملکرد خاص باشد.

ضمناٌ چنانچه کارگاه در جشنواره‌های ملی و استانی برگزیده شود پاداش مربوط مشمول پرداخت حق بیمه نیست.

۲- حق بیمه بازنشستگان مشغول به کار

با توجه به اینکه مطابق بند (۱۶) قسمت اول پیوست (۱۱) بخشنامه تنقیحی نحوه اجرای ماده ۴۷ قانون تأمین اجتماعی (بازرسی از دفاتر قانونی)، حق‌الزحمه بازنشستگان غیرمشمول پرداخت حق بیمه می‌باشد، اصل بر این است که بازنشستگان مشمول پرداخت حق بیمه نیستند، مگر آنکه تمام وقت بودن ایشان احراز گردد. لنا کارفرمایان مکلفند مستندات لازم از جمله حکم بازنشستگی، قرارداد بکارگیری، مبالغ واریزی و مستندات ورود و خروج با توجه به ماهیت شغل مربوطه را به بازرسان سازمان ارائه نمایند.

۳- شرایط عدم شمول حق بیمه بر فوق العاده ماموریت:

مطابق جزء (۱-۲) بند (د) فصل سوم بخشنامه تنقیحی نحوه اجرای ماده ۴۷ قانون تأمین اجتماعی (بازرسی از دفاتر قانونی)، «هزینه سفر و فوق‌العاده مأموریت به شرط ارائه مستندات و مدارک مثبته از قبیل حکم مأموریت بلیط رفت و برگشت وسیله نقلیه مورد استفاده، تصاویر گذرنامه و روادید» مشمول کسر حق بیمه نمی‌باشد. لذا مطابق بخشنامه مذکور و در راستای ایجاد وحدت رویه، ماموریت على‌الاصول مشمول کسر حق بیمه نیست و مدارک احراز ماموریت که شامل حکم ماموریت، هزینه اسکان و پذیرایی، هرینه ایاب و ذهاب و غیره می‌بایست به بازرس قانونی سازمان ارائه شود. همچنین الزامی به ارائه همه مدارک به طور بدامان توأمان وجود ندارد. بنابراین صرف استمرار و تکرار ماموریت در صورتی که مستندات و مدارک مربوطه موجود باشد، مانع از غیر مشمول بودن حق ماموریت نیست.

به منظور حفظ هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در نحوه اجرای «قانون اصلاح قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری» مصوب ۰۸‌‌/۰۸‌‌/۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، دستورالعمل اجرایی این قانون مبنی­بر افزایش حقوق و دستمزد کارکنان دولت (به استثنای مشمولان قانون کار جمهوری اسلامی ایران) علاوه­ بر افزایش‌های موضوع تصویب­­نامه شماره ۲۱۴۸۷‌‌/۵۹۸۲۶هـ مورخ ۱۵‌‌/۲‌‌/۱۴۰۱ هیأت وزیران و اصلاحات بعدی آن، برای اجرا از تاریخ ۰۱‌‌/۰۷‌‌/۱۴۰۱ به شرح زیر ابلاغ می‌شود:

دستورالعمل اجرایی قانون ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری

۱- ۳۰۰۰ امتیاز در احکام کارگزینی و قرارداد­های کارکنان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و کارکنان شاغل در شرکت‌های دولتی مندرج در پیوست شماره (۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با عنوان «ترمیم حقوق» در یک ردیف مستقل درج می‌شود.

۲- معادل ریالی امتیاز مذکور در بند (۱) به میزان ده میلیون و پنجاه و نه هزار (۱۰،۰۵۹،۰۰۰) ریال در احکام کارگزینی و قرارداد­های کارکنان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب ۱۳‌‌/۰۶‌‌/۱۳۷۰ و سایر مشمولین جزء (۱) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با عنوان «ترمیم حقوق» در یک ردیف مستقل درج می‌شود.

۳- افزایش حقوق در سال ۱۴۰۱ برای همه کارکنان دارای قراردادهای مشمول قانون کار شاغل در دستگاه­‌های اجرایی، تابع ضوابط مقرر در بخشنامه شماره ۲۶۵۳۴۴ مورخ ۲۲‌‌/۱۲‌‌/۱۴۰۰ شورای عالی کار، با رعایت موارد مندرج در تصویب­نامه شماره ۴۲۲۸۳‌‌‌/ت۵۹۸۲۶هـ مورخ ۱۸‌‌‌/۰۳‌‌‌/۱۴۰۱ هیأت وزیران (موضوع اصلاح تبصره (۲) بند (۳) تصویب­نامه شماره ۲۱۴۸۷‌‌‌/ت۵۹۸۲۶هـ مورخ ۱۵‌‌‌/۰۲‌‌‌/۱۴۰۱ هیأت وزیران) است.

۴- در احکام کارگزینی اعضای هیأت علمی و قضات، مبلغ ده میلیون و بیست و هشت هزار و سیصد و چهل (۱۰،۰۲۸،۳۴۰) ریال با عنوان «ترمیم حقوق» در یک ردیف مستقل درج می‌شود.

۵- «فوق­‌العاده جهش علمی بر مبنای عملکرد» برای اعضای هیأت علمی غیربالینی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاه‌های اجرایی پس از تصویب دستورالعملی که به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان اداری و استخدامی کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری به تصویب شورای حقوق و دستمزد می­رسد، اعمال می‌شود.

۶- ۳۶۰۰ امتیاز در احکام کارگزینی و قرارداد­های کارکنان شاغل در نیروهای مسلح، به میزان دوازده میلیون و هفتاد هزار و هشتصد (۱۲،۰۷۰،۸۰۰) ریال، با عنوان «ترمیم حقوق» در یک ردیف مستقل درج می‌شود.

در اجرای این افزایش‌­ها رعایت موارد زیر لازم است:

الف) مبلغ ناشی از اعمال این افزایش، مشمول کسور بازنشستگی است و در محاسبه سایر اقلام پرداختی نظیر فوق‌العاده ویژه، فوق‌العاده اضافه‌کار، پاداش پایان خدمت و …، محاسبه نمی­‌شود.

ب) فوق العاده جهش علمی بر مبنای عملکرد برای اعضای هیأت علمی غیربالینی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاه‌های اجرایی مشمول کسور بازنشستگی نیست.

ج) تمامی افزایش‌های ناشی از اجرای این قانون از تفاوت تطبیق موضوع جز (۱) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور کسر نمی‌شوند.

مثال‌‌- برای کارمندانی که در سال جاری پس از اعمال افزایش‌­های موضوع این قانون، مجموع مبالغ مندرج در حکم کارگزینی آنها کمتر از مبلغ پنجاه و شش میلیون (۵۶،۰۰۰،۰۰۰) ریال بوده و تفاوت تطبیق جزء (۱) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ دریافت می­‌دارند، به قرار جدول شماره (۱) عمل می‌شود. (در این مثال مقادیر فرضی و برای مرد متأهل دارای یک فرزند در سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است.)

د) افزایش جزء (۱) ماده واحده از سقف موضوع جزء (۸) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ مستثنی بوده و با لحاظ آن، میزان رقم ریالی سقف مبلغ چهارصد و دو میلیون و پنجاه و نه هزار  (۴۰۲،۰۵۹،۰۰۰) ریال است.

هـ) حقوق مندرج در حکم کارگزینی قضات و اعضای هیأت علمی از سقف موضوع جزء (۸) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ مستثنی است و سایر پرداختی ها به ایشان مشمول سقف می‌باشد.

۸- حقوق مشمولین جزء (۲) بند (الف) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، مبلغ نه میلیون (۹،۰۰۰،۰۰۰) ریال افزایش می‌یابد.

۹- افرادی که پس از اجرای این قانون بازنشسته می‌شوند، در صورتی که در محاسبه حقوق بازنشستگی آنان، تأثیر میزان ریالی افزایش مذکور در بند (۱) ماده واحده قانون، کمتر از افزایش ناشی از بند (۲) برای بازنشسته هم­طبقه در دستگاه مشابه به­علاوه افزایش سنواتی بشود، تا سقف مذکور مبلغ ترمیم را دریافت می‌نمایند.

۱۰- علاوه بر مبلغ افزایش مندرج در بند (۱‌‌-۲) ماده واحده قانون مزبور، حقوق بازنشستگان، وظیفه­ بگیران و مستمری­بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، پنج درصد (۵%) نسبت به حکم حقوقی شهریور ۱۴۰۱ افزایش می‌یابد.

۱۱- در اجرای ماده (۱۶) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (مصوب ۱۴۰۰)، کمک هزینه اولاد و عائله ­مندی تمامی گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر اعم از شاغل و بازنشسته در دستگاه‌های مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنج­ساله ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی ازقبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات، به ترتیب به میزان صد (۱۰۰) درصد و پنجاه (۵۰) درصد به شرح جدول شماره (۲) افزایش می‌یابد.

الف) به ازای هر فرزند و بدون محدودیت در تعداد فرزندان، مبلغ کمک هزینه اولاد فوق­الذکر برای کارکنان مشمول در حکم کارگزینی ایشان درج می‌شود.

ب) مبلغ ریالی کمک هزینه اولاد و عائله‌مندی مشمولین قانون نظام هماهنگ کارکنان دولت، اعم از شاغلین و بازنشستگان، همسان با مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری به میزان دو میلیون و سی و شش هزار و نهصد و چهل و هفت (۲،۰۳۶،۹۴۷) ریال در ردیف کمک هزینه عائله‌­مندی و یک میلیون و پنجاه و شش هزار و صد و نود و پنج (۱،۰۵۶،۱۹۵) ریال در ردیف کمک هزینه اولاد افزایش می‌یابد.

ج) کمک هزینه اولاد و عائله‌مندی بازنشستگان، وظیفه‌­­بگیران و مشترکان صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌­های اجرائی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، همانند مراتب مندرج در جدول شماره (۲) افزایش می‌یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: